E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'da satış eğilimi devam ediyor---

Borsa İstanbul'da satış eğilimi devam ediyor

Borsa İstanbul'da satış eğilimi devam ediyor
15 Aralık 2014 - 08:46 borsagundem.com

Borsa İstanbul 100 endeksinde 84.500 desteğinin aşağı yönlü kırılmış olması olumsuz görünüme neden oluyor

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"Haftanın son işlem gününde piyasalarda sancılı bir gün…
   
BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününde 83.061-84.721 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 83.226  seviyesinden yüzde 1,76 değer kaybederek tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 3,32 değer kaybederken, sanayi endeksi ise yüzde 0,31 değer kaybetti.
   
Cuma günü Euro Bölgesi'nde Ekim ayı sanayi üretim verileri aylık bazda yüzde 0,1 ile beklentilerin aşağısında kalırken, yıllık bazda ise yüzde 0,7 ile beklentilere paralel açıklandı. Haftanın son işlem gününde güne zayıf seyir ile başlayan Avrupa borsaları bir yandan Yunanistan'ın negatif etkisini hissetmekle birlikte bir yandan petrol fiyatlarındaki düşüşün piyasalara yansıması ile düşüşünü sürdürdü.
   
ABD tarafında haftanın son işlem gününde ABD'de ÜFE ve Michigan tüketici güveni verileri gündemimize konu oldu. ABD'de üretici fiyatları Kasım ayında yüzde 0,2 oranında azalış gösterirken beklentilerin üzerinde gerileme gösterdi. Tüketici güveni ise Aralık ayında 93.8 ile son 8 yılın en yüksek seviyesine çıktı. ABD borsalarında petrol fiyatlarındaki düşüş piyasalar tarafından yakından hissedilirken, ABD borsaları haftayı kayıplarla tamamladı. Bugün ABD'de New York imalat endeksi, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verileri izlenecektir.   

Yurt içinde ise güne sınırlı kayıplar başlayan Borsa İstanbul, günün ilerleyen saatlerinde yurt dışı borsalardaki satış dalgasına iştirak ederken kayıplarını artırdı. Özellikle günün ikinci yarısında Dolar/TL'de görülen sert yükseliş endeksteki baskıyı artırmaya devam ederken, tahvil faizlerindeki yükselişlerde dikkatleri çekti. Bugün yurt içinde işsizlik oranı verisi açıklanacaktır.
   
Hafta içerisinde BİST 100 endeksi 84.500 desteğini aşağı yönlü kırmış olup söz konusu durum endeks açısından olumsuz nitelik arz etmektedir. Endeksin bugün 83.500 direnci aşağısında kalmaya devam etmesi durumunda 82.500 desteği hedeflenebilir. Veri akışı ile beraber 83.500 direncinin yukarı yönlü kırılması durumunda ise 84.500 direnci izlenmelidir. Endekste satış eğilimi devam etmektedir, bu açıdan gün içinde görülebilecek yükselişlere temkinli yaklaşmakta faydalı olacağı görüşündeyiz."
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)