E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'da sakin seyir devam edebilir---

Borsa İstanbul'da sakin seyir devam edebilir

Borsa İstanbul'da sakin seyir devam edebilir
25 Aralık 2014 - 09:10 borsagundem.com

Hem Avrupa hem de ABD borsaları kapalı olduğu için sakin ve görece dar bir bantta hareketin devamı (mevcut şartlarda) beklenebilir

''SAKİN SAKİN..
Dün güne yüzde 0,20 artışla 84,657 puandan başlayan BIST100 endeksinde TCMB’yi beklerken ilk seansta 300 puana yakın bir yükseliş kaydedildi. TCMB kararının ardından ikinci seansa yatay başlayan endeks, gün içinde en yüksek 85,031 puanı gördükten sonra yüzde 0,39 değer kazancı ile 84,821 puandan kapandı.. Dün ABD ve Avrupa’da erken kapanış sonrası bugün Noel tatili nedeni ile işlem yapılmayacak. Kaldı ki zaten dün piyasalar çoktan tatil rehavetine kapılmışlardı, ABD büyüme verisi sonrası görülen rekor seviyelerin ardından ABD’de oldukça yatay bir kapanış takip ettik.

Bu sabah ise DolarTL kuru 2,32 seviyesinin hemen üzerinde seyrederken BIST100’ün güne yataya yakın bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Günün devamında ise hem Avrupa hem de ABD borsaları kapalı olduğu için sakin ve görece dar bir bantta hareketin devamı (mevcut şartlarda) beklenebilir. 85,000 ve 85,500 direnç seviyelerimiz olarak kalmaya devam ederken geri çekilmelerde ise 84,500 ve 83,500 seviyeleri ön planda olacak, sakin bir günde 84,000 seviyesi de ara destek olarak kullanılmak istenebilir..

Ve gelelim dünün en önemli gündemi olan ; TCMB PPK kararına.. Merkez, genel konsensus ile uyumlu olacak şekilde hem faiz koridorunun alt ve üst bantlarında hem de politika faizi olan haftalık repo faizinde herhangi bir değişikliğe gitmedi. Esas beklediğimiz ise sözlü yönlendirme ve ifadelerde bir değişim olup olmayacağı idi.

Özet nota baktığımızda; Rusya türbülansı sonrası Merkez’in şimdilik bunu kalıcı bir risk olarak görmediğini anlıyoruz, konuya ilişkin herhangi bir atıf yok. Bununla beraber önceki notta yer alan “Gıda fiyatlarındaki yüksek seyir ise enflasyon görünümündeki iyileşmeyi geciktirmektedir.” İfadesinin kaldırılması ile enflasyon konusunda en azından gelecek 4 aylık dönemde kendine daha güvenli bir tavırdan söz etmek mümkün görünüyor..
“Ayrıca, başta petrol olmak üzere düşen emtia fiyatları enflasyonda öngörülen düşüş sürecini destekleyecektir.” ifadesi ile de bu algı desteklenmiş görünüyor. Piyasa üzerinde sert etkiler doğurmayan bu kararın ardında haftanın kalanında gündem görece sakin olacak, bu nedenle en azından Cuma öğleden sonra ABD, Noel tatilinden dönene dek –sıra dışı bir gelişme olmaması halinde- yurt içi piyasalarda sakin seyrin devamını bekleyebiliriz.''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)