E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'da hedef seviyesi---

Borsa İstanbul'da hedef seviyesi

Borsa İstanbul'da hedef seviyesi
26 Kasım 2014 - 09:07 borsagundem.com

Bankacılık endeksindeki kar satışlarının durulması durumunda hedefe ivmeli bir hareket gözlemlenebilir

''Bankacılık endeksinde görülen kar satışlarına rağmen, BIST100 endeksi 83.500 direncinin hafif üzerinde %0,33 oranında primle kapattı.  Kur ise, güçsüz bir momentumla yukarı yönlü hareketini sürdüremedi ve gevşeme kaydetti. Ancak Lira'daki güçlenme yine 2,2185 direncine takıldı. USDTRY 2,22'nin hafif üzerinde seyrediyor.  Kur, 2,2185'in altına anlamlı bir şekilde gerilemesi durumunda 2,20'li seviyelere doğru bir hareketlenme yaşanabilir.

Endeks tarafında ise, 83.500'ün üzerinde tutunması durumunda 2013 mayıs ayındaki boşluğun başlangıç noktasına denk gelen 84.500-85.00 aralığının hedefte kalacağını beklemekteyiz. Bankacılık endeksindeki kar satışlarının durulması durumunda bu hedefe ivmeli bir hareket gözlemlenebilir. Fiyatlanmaya devam etmesine rağmen, petrol ve faizlerin en azından mevcut seviyelerinde dengeleyebileceği beklentisi dolayısıyla iyimserlik devam edebilir.

Yarın yapılacak OPEC toplantısında petrol arzında kısıntıya gidilmeyeceği spekülasyonlarıyla, Brent petrol 78 ABD dolarına geri çekildi. Gösterge faiz ise 7,85'e kadar düşüş gösterdi. Diğer taraftan, teknik olarak momentumdaki zayıflama ve göstergelerin aşırı alım bölgesinde bulunması nedeniyle yükseliş teknik görüntüye takılırsa 82.500 ana destek seviyesi olarak takip edilebilir. Yurtdışı piyasalara baktığımızda ise alıcılı bir seyir hakim.  MSCI Türkiye endeksi ise dün yatay seviyede kapandı.''
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)