E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorsa İstanbul’da gong Ulusoy Un için çaldı---

Borsa İstanbul’da gong Ulusoy Un için çaldı

Borsa İstanbul’da gong Ulusoy Un için çaldı
20 Kasım 2014 - 15:26 borsagundem.com

Borsa İstanbul’daki törene Şekerbank Genel Müdürü Yıldız ve Samsun Valisi Şahin de katıldı

Halka arz sürecini Şeker Yatırım’ın yönettiği Ulusoy Un için bugün Borsa İstanbul’da gong çaldı. Borsanın yeni şirketi Ulusoy Un’a Şekerbank’tan ve Samsun’dan gelen büyük destek dikkat çekti.  Şeker Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız ve Samsun Valisi İbrahim Şahin, bu önemli günde Ulusoy Ailesi’ni yalnız bırakmadı.  Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Aydın Seyman, Şeker Yatırım Genel Müdürü Osman Göktan, Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ulusoy ve Ulusoy Un CEO’su Günhan Ulusoy’un katılımıyla düzenlenen törende, Halit Yıldız, İbrahim Şahin ve Fahrettin Ulusoy’un renkli sohbeti dikkat çekti. Vali Şahin’in, Samsun’un Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan ilk şirket olması nedeniyle törene katıldığı öğrenildi. 


 
BORSA İSTANBUL’DA İŞLEM GÖREN SAMSUNLU İLK FİRMA
 
Ulusoy Un İcra Kurulu Başkanı Günhan Ulusoy, gong töreninin ardından Borsa Gündem’e yaptığı açıklamada, “Samsun’dan Borsa İstanbul’da işlem gören ilk firmayız. Bunun gururunu yaşıyoruz. Biz uzun yıllardır aslında borsayı hedefleyerek değil, şirketimizi daha iyi yönetebilmek için bu çalışmaları zaten yapıyorduk.  Çalışmalarımıza borsanın talepleri ve SPK regülasyonları uyuşunca bu yola çıktık.  2 yıllık hazırlık süreci sonunda çok şükür bugün gong törenini yaparak Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladık” dedi.  
 “Bugünün bölge için gerçekten önemli olduğuna inanıyoruz. Talep toplama dönemimizin başladığında Samsun’da bizden daha büyük, daha hacimli sanayi firmalarımızın sahipleri, Fahrettin Bey’i  ve beni aradı. Bu iş nasıl oldu, nasıl yaparız, bize ne katkısı olur diye. Yani şimdiden bir sinerji yaratmaya başladığımızı düşünüyorum” şeklinde konuşan Günhan Ulusoy,  Ulusoy Un’un sektördeki konumu ve bundan sonraki hedefi hakkında ise şunları söyledi:


 
TÜRKİYE NEDEN BİR CARGİLL ÇIKARTMASIN

“Biz İSO 500 anketine göre un sanayindeki en büyük ikinci üreticiyiz. İhracatta da Türkiye’de beşinci sıradayız. Bizim hedefimiz sektörümüzde lider konuma gelmek. Bu kısa ve orta vadeli hedefimiz diyoruz ve bunun için İzah namemizde yer alan Samsun’daki yatırımımızı kapasite arttırıcı yatırımımızı gerçekleştireceğiz. Ama orta vadede de Türkiye’nin başka noktalarında da yatırımlar yapmayı hedefliyoruz. Uzun vadede şirketimizin ölçeğini ulusaldan, bölgesele, bölgeselden de globale çıkarmayı hedefliyoruz. Karadeniz havzası, Ukrayna sektörümüz için önemli. İlerleyen dönemlerde yatırım hedefimizde bu ülkeler olabilir.

Soruyorum, Türkiye’den neden bir Cargill çıkmasın? Cargill dünyanın 130 ülkesinde faaliyeti olan bir tarımsal sanayi kuruluşu. Türkiye’de de üretim tesisleri var. Tabi Cargill’in kuruluşu 1868. İşte biz de bu açığı kapatmak için aralıksız çalışıyoruz. “

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fevzi Kınalı KINALIeller halı samsun21 Kasım 2014 00:15

    ALLAH UTANDIRMASIN KARADENİZİMİN TÜRKIYEMIN GURURU. MAAŞALLAH...

  • asil20 Kasım 2014 20:07

    herkese söylüyorum, kar eden borsadan çıksın, parasını kurtaran çıksın, bu ülkenin ekonomik temeli yok, taşıma su ile vergi ile dönüyor, biste yatırım yapmayın, paranızı çoluk çocuğunuzla afiyetle yiyin, pahalı ev de almayın, kriz çıkacak bence. bu devran dönmez, dönemez artık

  • mali20 Kasım 2014 16:48

    Bu endekste halka arzlardan uzak durmak gerekir.

  • engin20 Kasım 2014 16:43

    bi de pişmiş kelle gibi sırıtıyorlar,,hani fiyat istikrarı nerede,HIRSIZLARRRRRRR.

  • salim20 Kasım 2014 16:42

    çaldı da ne oldu,soyulduk.

  • cevik1 20 Kasım 2014 16:39

    ilk gün halka arz fiyatını 3.15 dahi göremeyen bir hisse. 3,10 dan açılmış.Allah sizin elinize küçük yatırımcıyı düşürmesin

  • dcevik20 Kasım 2014 16:33

    ilk gün direk düşüşle açılıyor. tebrikler süper halka arz

  • Kürrtttşot20 Kasım 2014 16:13

    Böyle bi bakan da genpower da vardı kendisi yk üyesiydi gelsin bi gong da o ÇALSIN edep yahu.

  • murat20 Kasım 2014 15:43

    cargili margili bilmemede diğer halka arzlarda olduğu gibi hisseleriniz düşüşte)))