E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'da 83.500 önemli eşik---

Borsa İstanbul'da 83.500 önemli eşik

Borsa İstanbul'da 83.500 önemli eşik
22 Aralık 2014 - 09:16 borsagundem.com

BİST 100 endeksinde 83.500 seviyesinin üzerine kuvvetlenecek alım denemelerinde 84.500 seviyesi hedeflenebilir

 ALB Menkul Değerler Tarafından Hazırlanan Borsa İstanbul Raporu:
   
"Borsa İstanbul haftanın son işlem gününde pozitif tarafta kalmayı seçti…
   
BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününde 82.583-83.794 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 83.573  seviyesinden yüzde 0,42 değer kazanarak tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,41 değer kaybederken, sanayi endeksi ise yüzde 1,60 değer kazandı.   

Cuma günü Euro Bölgesi'nde Almanya UFE ve GFK tüketici güveni  verileri beklenti üzerinde açıklanırken, Avrupa borsaları ise FED kararları sonrasında olumlu havasını sürdürürken haftanın son işlem gününde kar satışları ile karşılaştı. Gün sonunda İngiltere borsası pozitif ayrışırken, Avrupa borsaları zayıf seyir izledi. Bugün Euro Bölgesi'nde tüketici güveni takip edilecek.
   
ABD tarafında haftanın son işlem gününde veri akışı sakin olmakla birlikte FED kanadından konuşmalar gündeme konu oldu. Minneapolis FED Başkanı Kocherlakota konuşmasında FED'in faiz artırımı konusunda enflasyonda artış görmeden yapılacak faiz arttırımının hatalı olacağını söylerken, tahvil alımlarının da tekrar göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti. San Bir diğer konuşma ise Francisco Fed Başkanı Williams tarafından geldi. Williams, faiz artışı için kullanılan sabır ibaresinin politikada normalleşmenin ilk adımı olduğunu belirtti. Haftanın son işlem gününde ABD borsaları ise, FED sonrası olumlu havasını sürdürürken, günü ılımlı pozitif tamamladı. Bugün ABD tarafında şuanki ev satışları verisi takip edilecektir.
   
Yurt içinde ise Merkez Bankası'nın beklenti anketi takip edilmekle birlikte, söz konusu ankete göre enflasyon ve cari açık beklentileri yükselirken, dolar beklentileri yukarı yönlü revize edildi. Haftanın son işlem gününde güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul günün ilk yarısında yükselişini sürdürürken, günün ilerleyen saatlerinde kar satışları ile karşılaştı. Günün ikinci yarısında sanayi sektörü hisseleri öncülüğünde yönünü yükselişe çeviren Borsa İstanbul günü pozitif tamamladı.
   
Haftanın son işlem gününde negatif ve pozitif sınırlar içerisinde dalgalanan BİST 100 endeksinde bugün endeksin toparlanma çabalarının anlamlı hale gelebilmesi için 83.500 seviyesinin üzerinde kalıcı olduğunu görmemiz gerekmektedir. 83.500 seviyesinin üzerine kuvvetlenecek alım denemelerinde 84.500 seviyesi hedeflenebilir. Endekste zayıf seyrin görülmesi  durumunda ise  82.500 seviyesi önemli destek konumundadır. Veri ve haber akışı ile 82.500 desteğinin aşağı yönlü kırılması endeks açısından olumsuz olabilir. Bu açıdan bu seviye dikkatle izlenmelidir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)