E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Borsa İstanbul yükselişle kapandı
13 Kasım 2018 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 1.38 oranında yükselişle 92 bin 708 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul güne yükselişle başladıktan sonra küresel piyasalardaki güçlenme hisse senetlerine olumlu yansıdı ve BİST günü yükselişle tamamladı.

Borsa İstanbul güne yüzde 0.10 oranında yükselişle 91 bin 532 puandan başladı. Küresel piyasalardaki canlanmanın etkisiyle BİST'te alımlar arttı.

Avrupa borsalarındaki pozitif seyir Borsa İstanbul'a da olumlu yansıdı. Banka hisselerine gelen alımlarla birlikte bankacılık endeksi yüzde 3'e yakın primli seyretti. 

BİST gün ortasına yüzde 1.17 oranında yükselişle 92 bin 511 puan seviyesinden girdi.

Gün ortasının ardından dar bantta seyreden BİST günü yüzde 1.38 oranında yükselişle 92 bin 708 puandan tamamladı.

Açılışın ardından en düşük 91 bin 297 puan, en yüksek 93 bin 094 puan seviyesi görüldü.

ABD’de teknoloji hisselerine gelen satış ve petrol fiyatlarındaki aşağı yönlü dalgalanma, Avrupa’da da İtalya ve İngiltere’nin brexit sorununun çözüme ulaşamaması piyasalardaki negatifliği körüklüyor.

Borsa İstanbul’da ise bilanço sezonu ile birlikte güçsüz seyir hakim. Hem dış piyasaların etkisinde kalan hem de beklentilerin altında kar açıklayan şirketler piyasalarını tadını kaçırmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’la görüşmesinde Halkbank sorununun da konuşulduğunu açıkladı.
Erdoğan“Telefon görüşmemizden sonra sayın Trump, 24 saat içinde Hazine Maliye Bakanı’na talimatı verdi ve bakan da bizim Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Bey’i aradı. Bu konunun hali ile ilgili olarak neler yapılabileceği konusunu görüştüler. Fakat daha sonra farklı bir gelişme olunca, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Bey Sayın Pompeo ile görüştü. Pompeo da konuyu takip etti. Washington’dan New York’a kaydırılması söz konusuydu. Ben dün akşam söyleyince Trump, ‘Ben döner dönmez talimatı vereceğim. Ben bu işin bittiğini zannediyorum, niye bu kadar uzadı’ dedi.”

Suudi Arabistan'ın petrol ihracatını azaltacağını açıklamasının ardından ABD Başkanı Donald Trump Twitter'dan bir mesaj paylaşarak bu duruma tepki gösterdi.

Mesajında, "Umarım Suudi Arabistan ve OPEC petrol üretimini azaltmayacak." diyen Trump, "Petrol fiyatları arza bağlı olarak daha düşük olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Günün önemli şirket haberleri 13/11/2018

Bugün açıklanacak önemli veriler 13/11/2018

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Dolar/TL 5,46 seviyesinde yatay bir seyirde güne başladı. Saat 18.00 itibariyle dolar 5.5015 lira seviyesinde işlem görüyor. Dolar/TL, bugün en düşük 5,4554, en yüksek 5,5292 seviyesini gördü. Euro ise 6.2090 lirada bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.1266 seviyesinde. Gram altın 212.6 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 19.98 seviyesinde.

Hazine bu hafta yapacağı altı ihaleden üçünü iptal etmesi ardından dün gerçekleştirdiği iki ihalede ROT dahil toplamda piyasadan 1.96 milyar TL borçlandı. 
Hazine üç aylık borçlanma stratejisinde Kasım ayında toplam 21.8 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık 15.3 milyar TL'si piyasadan toplam 22.4 milyar TL'lik iç borçlanma planlıyordu. Bu çerçevede ay sonunda açıklanacak olan Aralık-Şubat programı değişiklik içerip içermemesi açısından izlenecek. 

Yurtdışında piyasalar İtalya'nın 2019 bütçesinin revize edilmiş halini bugün AB'ye sunmasını bekliyor. Diğer taraftan Brexit ve ticaret savaşlarına yönelik gelişmeler dolar endeksinin seyri açısından izleniyor.

Dolar yatırımcıların Avrupa'daki siyasi belirsizlikler ve küresel ekonomik yavaşlama endişelerinin etkisiyle riskli varlıklardan kaçınmalarıyla güvenli liman akışlarından destek bularak başlıca para birimleri karşısında 16 ayın zirve seviyesinin hemen altında seyrediyor. Dolar yatırımcıların Avrupa'daki siyasi belirsizlikler ve küresel ekonomik yavaşlama endişelerinin etkisiyle riskli varlıklardan kaçınmalarıyla güvenli liman akışlarından destek bularak başlıca para birimleri karşısında 16 ayın zirve seviyesinin hemen altında seyrediyor. ABD ve Çin arasındaki ticaret gerilimleri, Brexit konusunda anlaşma olmaması endişeleri ile Roma ve Avrupa Birliği arasında İtalya'nın açığı artıran bütçesi konusundaki anlaşmazlık nedeniyle yatırımcıların güveni zedelendi. 
Fed güçlenen ekonomide ücret baskısının artmasıyla faizleri Aralık ayında 25 baz puan, 2019 ortasına kadar ise iki defa daha artırmayı planlıyor. Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks .DXY dün 97.69 ile gördüğü 16 ayın zirvesinin biraz altında 97.60'da işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ14 Kasım 2018 07:46

    PATRON KORUMA VE KALKINDIRMA KURULUMUZ SÜREKLİ YATIRIMCININ KAÇIŞINA HIZ VERİYOR SERMAYE ARTIŞLARINA DUR DEMELİ AMA ALIŞMIŞ PATRONLAR KALKINSINDA ÜLKEDE YATIRMCI KALMASIN DER GİBİ OLUNCA BORSADA ÇOK SAYIDA HİSSEDE  İŞLEM OLMUYOR .GÜVENİN İŞARETİ BORSADIR.

  • Mahmut13 Kasım 2018 19:54

    Borsa tehlike saçıyor. EN İYİSİ ViOP. YA ZENGİN OLURSUN YA DA PAKEEETTT OLURSUN. Bütün parayı altına koyduk .Ytd.

  • Mihittin ali13 Kasım 2018 19:37

    Yaw he he borsa yukselmismis. Sen tut bikac spek hisseye tavan yaptr endeksi yukselt sonra da borsa yukseldi diye haber yaptir. Turkiye iflas etti iflas anlayalim bunu artik. Yazik guzelim ulkeme yiyip bitirdiler

  • recep13 Kasım 2018 18:32

    yükselterek malı verdiler yarın çöküşle açarlar olur biter.

  • gazi13 Kasım 2018 17:44

    kar satışları geliyor normaldir karı görünce satacaksın. nasılsa düşüyor

  • GALİP13 Kasım 2018 16:55

    amarikaya satışlar geliyor bizide boş geçmes severler

  • deniz13 Kasım 2018 16:41

    gene yükselişin sonucu satışlar baş gösterdi.

  • şenol13 Kasım 2018 15:45

    93 yada 93500 tepkisi olsa ne olacak yön belli kriz var ee napacan düşecen

  • mahir13 Kasım 2018 12:00

    sabah kerkes satıcılı açılışa odaklanmıştı hemenn satacaktı. yükseliş göstererek satmamızı engellediler. alıştıra alıştıra 80 bine yolculuk var.