E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
20 Nisan 2018 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 1.06 oranında düşüşle 110 bin 932 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Erken seçim kararının açıklanmasıyla güç kazanan Borsa İstanbul karışık seyre yöneldi. Erken seçime ilişkin Meclis'te çalışmalar yürütüldü ve seçim çalışmaları resmen başladı. 

Borsa İstanbul güne yüzde 0.15 oranında düşüşle 111 bin 956 puandan başladı. Negatif taraftan çıkamayan endeks gün ortasına yüzde 0.49 oranında düşüşle 111 bin 574 puandan girdi.

Kapanışa doğru artan satışlarla birlikte Borsa İstanbul günü yüzde 1.06 oranında düşüşle 110 bin 932 puandan tamamladı.

Bankacılık hisselerine gelen satış nedeniyle bankacılık endeksi yüzde 1.5'i aştı.

Açılışın ardından en düşük 110 bin 678 puan, en yüksek 111 bin 973 puan seviyesi görüldü.

Erken seçim tarihinin 24 Haziran olmasıyla birlikte piyasalarda siyasi belirsizliğin kısa sürede biteceği beklentisi öne çıktı.

Ancak iç piyasada yüksek cari açık, enflasyon, jeopolitik riskler ve döviz kurlarındaki yükseliş piyasayı baskı altında tutuyor.

Bunun yanısıra yükselen petrol fiyatları ile birlikte küresel piyasalarda enflasyonun yükseliş seyrini sürdüreceği beklentisi de hakim.

Ayrıca dün Merkez Bankası Beklenti Anketi’nde dolar kuru için yıl sonu 4.22 lira seviyesi ortaya çıktı.

Küresel piyasalarda ise teknoloji hisselerine gelen satış endekslerde baskıya neden oldu.

Bugün açıklanacak önemli veriler 20/04/2018

Günün önemli şirket haberleri 20/04/2018

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Dolar/TL'nin 4.20'li seviyelerden kısa sürede 4'e doğru gerileme eğilimi, petrol fiyatlarında yaşanan sert yükselişle birlikte yerini yükselişe bıraktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın erken seçim tarihini 24 Haziran olarak açıklamasının ardından kısa sürede siyasi belirsizliğin son bulacağı algısı ve 65 günlük bu sürenin olası popülist politikalar için yeterli zaman tanımayacağı beklentisiyle kur ve faizde sert düşüş yaşanmıştı. Dolar/TL 4.20'li seviyelerden 4.01'e kadar gerilemişti.

Dolar güne 4.04 lira seviyesinden başladı. Saat 18:03 itibariyle dolar 4.0704 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 4.0296 lira, en yüksek 4.0720 lira seviyesi görüldü. Euro ise 4.9986 lira seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.2280 seviyesinde. Gram altın 175.1 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 14.14 seviyesinde.

Petrol fiyatları OPEC öncülüğünde devam eden arz kesintileri ve güçlü talebin arz fazlasını kademeli olarak düşürmesiyle bu hafta başında gördüğü üç yılın yüksek seviyelerine yakın seyrediyor.
Bankacılar önümüzdeki hafta Merkez Bankası'nın faiz kararının piyasalarda belirleyici olacağını TCMB kararı öncesi bugün açıklanacak Nisan ayı tüketici güven endeksinin ve Mart ayı Merkezi yönetim borç stokunun takip edileceğini söylediler. Veri gündeminin ötesinde ise TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçiminin 24 Haziran 2018'de yapılmasına ilişkin seçim önergesi görüşülecek. Ayrıca süreçte belirleyici olacak uyum yasalarına ilişkin yapılan
çalışmalar da takip edilecek.
Brent ve ABD ham petrolü dün sırasıyla 74.75 ve 69.56 dolar ile Kasım 2014'den bu yana en yüksek seviyelerini gördü. Erdoğan'ı başkanlık sürecinde destekleyen ve genel seçimlerde AKP ile ittifak yapmak için anlaşan Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genel
seçimlerin normal tarihinden 15 ay önce, bu yıl 26 Ağustos tarihine alınmasını önermesinin ardından dün Erdoğan, "Bahçeli ile istişarelerimiz neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar
günü yapılmasına karar verdik" dedi. Bu açıklama ile birlikte erken seçim süreci de fiilen
başladı.

Haziran ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde anket firmalarının yaptığı değerlendirmelere göre mevcut koşullarda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeniden seçilmek
için avantajlı durumda. Ancak muhalefetin göstereceği adaylara bağlı olarak ortaya çıkabilecek olası ikinci tur seçimde dengelerin değişebileceği vurgulanıyor.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Seçim sürecine ilişkin ilk tepki sonrası gelişmekte olan ülkelere paralel bir seyre doğru ilerliyoruz. Yeni bir gelişme olmadıkça -ki önümüzdeki hafta ilk olarak TCMB faiz kararıyla bu gerçekleşecek- daha küresel odaklı bir seyir bekliyoruz. Enflasyondaki beklentilerin ciddi bozulma yaşanması TCMB'nin önümüzdeki hafta bir adım atması gerekebileceğini söylüyor. Seçim sürecinde ise adaylar netleşip anket sonuçlarına göre ise yeni fiyatlamalar görmeyi bekleyebiliriz" dedi.

Bankacıların da dikkat çektiği ve dün açıklanan beklenti anketine göre yıl sonu enflasyon beklentisi bir önceki anket dönemindeki yüzde 9.49'dan yüzde 10.07'ye yükseldi.

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsaları dünyanın en büyük çip üreticisi olan Tayvan Semiconductor Manufacturing'in akıllı telefona olan talepteki düşüşe ilişkin uyarısının teknoloji sektörünü sarsmasıyla gerilerken, yüksek petrol fiyatları enflasyon endişelerini artırdı ve devlet tahvillerini düşürdü.
Tayvan Semiconductor Manufacturing akıllı telefonlara olan düşük talepten dolayı gelir hedefini en düşük tahmine indirmesinin ardından, Apple teknoloji hisselerindeki düşüşe öncülük etti.
Tayvan'ın ana endeksi teknoloji hisselerinin yüzde 3.5 ve TSMC'nin yüzde 5'ten fazla gerilemesiyle yüzde 1.8 düşüş kaydetti.
Güney Kore borsası teknoloji hisselerinin yüzde 1.6 gerilemesiyle yüzde 0.4 düşüş kaydetti.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi teknoloji hisselerinde yüzde 0.7 düşüş öncülüğünde yüzde 1 geriledi.
Japonya'nın Nikkei endeksi enerji ve bankacılık hisselerindeki kazanımların teknoloji hisselerindeki düşüşten ağır basmasıyla kayıplarını telafi ederek yüzde 0.15 yükseldi.
Petrol fiyatları küresel arzdaki düşüş ve Suudi Arabistan'ın ihracat gelirini artırmış görünmesiyle 2014 sonlarından bu yana en yüksek seviyeleri gördükten sonra bu yüksek seviyelere yakın seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ20 Nisan 2018 22:33

    ŞAHSİ KANATİM SANKİ SON DÜŞÜŞ GİBİ BORSAYA BAHARIN GELMESİ YAKINDIR.

  • metin20 Nisan 2018 20:38

    borsadan uzak durmalı. akp sanki sandıktan çıkamayacak

  • Kudret Özkan20 Nisan 2018 19:27

    Maalesef maaşların alım gücü çok düşük , her yıl yapılan zamlar yeterli olmuyor üzerine enflasyon farkı veriyorlar.Sonuç maaşlar enlasyon kadar artırılmaya çalışılıyor ama enflasyonda gerçek değil , istatistik kurumuna göre reel enflasyon bir çok kalemle ölçülür.Bunun bir diğer göstergesi dolardır.Geçen yıl maaşımla kaç dolar alabiliyordum bu yıl kaç dolar alabiliyorum ????? Araştırın sonuç hüsran.Böyle olunca faizler uçuyor enflasyon artıyor faizde uçuyor sonuç dar gelirli bankalara peşkeş çekiliyor.Bi sol kroşe de banka atıyor vatandaş nakavt.Acilen maaşlara en % 50 zam yapılması lazım acilen.Problemler şunlar düşük ücretler sonucu yüksek faiz , yüksek faiz sonucu yüksek enflasyon , yüksek enflasyon sonucu kurun sürekli değer kaybetmesi yani bermuda şeytan üçgeni kim düzeltir , düzeltemez bilemem.

  • ramo20 Nisan 2018 18:15

    ekgyo hayatımızı kararttın. bir daha devlet hissesi almak mı allah korusun. oyumuda işçi partisine vereceğim

  • ONUR20 Nisan 2018 17:53

    düşüş genele yayıldı thy pgsus hepsi düşüyor.

  • şelale20 Nisan 2018 17:42

    borsa yorgun yükselişler satış fırsatı tarzında.

  • mercan dede20 Nisan 2018 17:36

    ak parti seçim sonucunu kendi lehinde görseydi şu an borsayı uçururlardı.belliki MERAL hanım korkusu sarmış herkesi.Meral hanım ülke için hayırlı olacaktır.seçim sonucuda belli gibi..artık.

  • şenol20 Nisan 2018 17:22

    bence borsadan çıkmak için son şans. 107 binden 112 ye çıkması malda kalanlara şans oldu zarar kesip kaçma vaktidir. kriz geliyor

  • saf saffet20 Nisan 2018 17:17

    borsa aşşa çakıldığına göre iktidar anlamında durum vahim demekki.muhalefet gümbür gümbür geliyor demektir..

  • yalçın20 Nisan 2018 17:15

    ne kadar iyi derlerse desinler kötü gidişi para babaları görüüyor ve satıyor. hem varantlardan hem vioptan hem borsadan kazanıyorlar. short short short. dönem ayı dönemi.

  • kuşçu20 Nisan 2018 16:58

    yalandan seçim kararı çıkınca yükseldi ben sattım. akp sandıktan çıkamayacak anketlerle bunu göreceklerinden borsa düşüşe geçecektir.

  • demirkan 20 Nisan 2018 17:45

    SANDIĞIN İÇİNDE FARE GİBİ KALIR İNŞALLAH.

  • Gerçek 20 Nisan 2018 16:57

    Diğer Beşiktaş Trabzon Galatasaray sahalarında Fenerbahçelilere atılan Cisim sayısını Ne tür cisimler atıldığını Ne kadar süre ile atıldığını Beşiktaş maçında Fenerbahçe tribünlerinden gelen cisim türü sayısı ve süresi ile karşılaştırın. Hiç maç ertelenmedi nedense

  • Ne oldu20 Nisan 2018 15:49

    Hani yandaş basın yazmıştı çuvallarla para geliyordu borsaya.Istikrar sarı alınmıştı

  • borsa uzmanı20 Nisan 2018 13:44

    işfinansı inceleyin.işbank iştirakinde azınlık hissedar oldu**nasıl oldu nasıl becerdiler. önemli***araştırmacı gazeticelere iyi ekmek var.işgyo sırada.**izleyin ..işbank nasıl azınlık hissedar oldu.yeni büyük ortak yaklaşık hisse değerlemesi sonucu 500 milyona yakın kar nasıl oluştu.**yok böyle kar***borsada ..işfinans ..sıra işgyo da***işgrupda neler oluyor***

  • pala remzi20 Nisan 2018 13:41

    batı çimento komedi devam ediyor.sanko sevdi liman işini**yunan adalarına nazır lebiderya liman**doldur gönder 0****dikkaatttt sanko batı çimde**batı çim sankoyla oluşuma uyumsağladı .tarihi zarar tarihi vergi kaybı..vergi mafiş sevmiyorlar vergi vermeyi**yöneticilere bakın muazzam servet abidiklemesi..şirket kaynakları **misssler gibi...liman işi***atlamayın önemli yunan adaalrıdiyoruz...

  • emlakçı20 Nisan 2018 13:02

    emlak konut toplanma sürecinde thy kardemir ralli yaparken yabancı emlağı sindirime aldı. yılların yatırımcısına tuzak kuruldu.

  • demirkan 20 Nisan 2018 17:41

    NEYE SİNDİRECEK MİŞ?. BAĞIRSAĞI MI DIKANMIŞ.?

  • ayşe20 Nisan 2018 16:59

    ekgyo 3 lira olsun bıyığımı keserim

  • Muzaffer Sarıkaya20 Nisan 2018 12:02

    Deli dana hastalığı vardır hayvan nereye gideceğini bilemez sağa sola koşturur zıplar , düşer aynı durumu bisttede yaşıyoruz.Erken seçim korkusu 2-3 bin puan düştü , akabinde 4 bin puan çıktı yani fiat istikrarı yok.Hisselerin değerleri inandırıcı değil 1 günde ne oldu da 3-4 bin puan inip çıkıyor.Yurtdışı yemyeşil bizimki ciğer gibi kıpkırmızı vs olaylar yaşıyoruz.Siyasi gelişmeler hiç belli değil yani piyasada deli dana hastalığı var. (al-sat tavsiyesi değildir)

  • demirkan 20 Nisan 2018 17:39

    DELİ DANA HASTALIĞINA ÇARE BULUNDU. EMGYO YU Bİ ÇARE BULAMADIK.

  • Zühtü20 Nisan 2018 10:13

    Düşerse önce emlak konut düşer gerisi yalan düşer

  • demirkan 20 Nisan 2018 17:36

    DÜŞSÜN BOYUN ALTINA KALSIN İNŞALLAH.