E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yüzde 2.16 oranında değer kaybetti---

Borsa İstanbul yüzde 2.16 oranında değer kaybetti

Borsa İstanbul yüzde 2.16 oranında değer kaybetti
10 Nisan 2018 - 09:55 borsagundem.com

Güne hafif yükselişle başlayan Borsa İstanbul yüzde 2.16 oranında düşüşle 110 bin 712 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul 135 milyar liralık teşvikin açıklanması ile birlikte sert düşüşe geçti, dolar ve euroda rekorlar göründü. Piyasalar teşvike olumsuz tepki gösterdi. Suriye'de olası bir Rusya-ABD askeri karşılaşması iç piyasada tedirginliğe neden oluyor.

Borsa İstanbul güne yüzde 0.28 oranında yükselişle 113 bin 475 puandan başladı.

Dün ABD'nin Rusya'ya yeni yaptırımlar açıklaması sonrasında hem Rusya piyasalarındaki sert düşüş hem de ruble tarafında dolara karşı yaşanan kayıplar, BİST ve TL tarafında da etkili oldu.

Pozitif taraftaki duruşunu sürdüremeyen endeks banka hisselerine gelen satışların öncülüğünde düşüşe geçti. Bankacılık endeksinde kayıp yüzde 3.5'i aştı. Endeks gün ortasına yüzde 1.87 oranında düşüşle 111 bin 40 puandan girdi.

Borsa İstanbul toparlanma eğilimi göstermedi ve günü yüzde 2.16 oranında düşüşle 110 bin 712 puandan tamamladı.

Açılışın ardından en düşük 110 bin 7 puan, en yüksek 113 bin 524 puan seviyesi görüldü.

İç piyasada siyasi sorunlar, jeopolitik riskler, cari açık ve enflasyonun yüksek gelmesi Borsa İstanbul’u negatif etkileyen unsurlar arasında yer alıyor.

Ruble dolar karşısında güne başladığı yüzde 5'e yakın sert kayıplardan ancak sınırlı toparlayarak yüzde 4'ten fazla ekside işlem görürken, ülkenin RTS endeksi yüzde 3.15 civarında kayıpta.

Ayrıca Suriye’ye ilişkin Rusya ve ABD’nin savaş çığlıkları atması piyasalarda gerginliğe neden oluyor.
ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşına ilişkin olarak Çin tarafından yumuşama sinyali geldi ve ithal ürünlere uygulanan gümrük vergisini Çin Devlet Başkanı Xi Jinping düşürme sözü verdi.

Bugün açıklanacak önemli veriler 10/04/2018

Günün önemli şirket haberleri 10/04/2018

DOLAR VE EURO SERT YÜKSELDİ

Suriye'de kimyasal silah kullanımı iddialarına ABD'nin tepki vereceğini açıklaması askeri bir hareketlilik yaratacağı öngörüleriyle jeopolitik endişeleri tetiklerken, dün Rus rublesinin dolar karşısında yüzde 2 civarında değer kaybı da dolar/TL'yi baskılayan bir başka unsur oldu.
Küresel satış baskısının yanında iç siyaset, yüksek cari açık ve yüksek enflasyona ilişkin endişelerle Türkiye piyasaları daha satış baskısından daha da kuvvetli etkileniyor.

Dolar güne 4.06 lira seviyesinden başladı. Saat 18:03 itibariyle 4.1062 lira seviyesinde işlem görüyor.
Açılışın ardından en düşük 4.0575 lira, en yüksek 4.1390 lira seviyesi görüldü. Dolar gün aşırı rekor kırmaya devam etti ve bugün de 4.1390 lira ile tarihi yüksek seviyesine ulaştı.

Euro ise 5.0736 lira seviyesinde bulunuyor. Euro ise 5.1176 lira ile tarihi yüksek seviyesini gördü.  Euro/dolar paritesi ise 1.2358 seviyesinde. Gram altın 176.8 lirada bulunurken, 2 yıllık tahvil faizi yüzde 14.55 seviyesinde.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken bankacılar bugün gerçekleşecek Hazine'nin 10 yıllık gösterge tahvili yeniden ihracına gelecek talebin yakından izleneceğini belirtiyorlar. Öte yandan bugün TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bir sunum yapması bekleniyor.
Hazine bugün Mart ayı başından düne getirisi 150 baz puana yakın yükselen ve 8 Mart 2028 vadeli 10 yıllık gösterge tahvilin yeniden ihracını gerçekleştirecek.

Nisan ayında nispeten hafif bir borçlanma programı bulunan Hazine 3.8 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık 3.7 milyar TL'si piyasadan toplam 4.2 milyar TL'lik iç borçlanma öngörüyor. Hazine bugünkü ihalenin ardından haftaya 5 yıl vadeli sabit kuponlu tahvili yeniden ihraç edecek.

Hazine'nin Mayıs ayında da bu aya benzer rakamlarda hafif bir borçlanma programı bulunurken Haziran ayında Hazine 14.3 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık 13.3 milyar TL'si piyasadan toplam 15.7 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirecek.

Bir bankanın bono masası işlemcisi, "TL'de satışlar kuvvetli. ABD faizlerine bakınca Ocak ayındaki yüzde 2.40'lı seviyelerden bugünlerde yüzde 2.80'e yükselmiş durumda. TL cinsi sabit getirili varlıkların hepsinde sert satışlar görülüyor" dedi ve ekledi:

"Bugün ihalesi gerçekleştirilecek 10 yıllık gösterge tahvilde yüzde 13 üzeri bir fırsat olarak görülebilecek seviyeler ancak işlemlere baktığımızda alım yönlü böyle bir ilginin henüz başladığını göremiyoruz. İhalede talep olacaktır, aksi halde yeni bir satış baskısı yaşanabilir ancak yabancı
talebi ne kadar kuvvetli olacak bu önemli ve yakından izlenecektir."

Dolar/TL'de 4 seviyesinin üzerinde kalındıkça yükseliş eğiliminin devam edebileceği, risk iştahında bozulma olduğunda TL gibi iç dinamikleri zayıf olan para birimlerinin daha olumsuz etkilendiği belirtiliyor.

Yurtdışında ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşları, ABD-Rusya gerginliği ve Suriye'deki gelişmeler piyasalarda endişe yaratırken, yurtiçinde iç siyasette faizlerin düşürülmesi için konuşulan paket, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu yetkililere yönelik eleştirileri, eleştirilerin ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddiası gibi unsurlar TL üzerinde baskı yarattı. Türkiye piyasalarına ilişkin makro endişeler ise yüksek büyümenin de tetiklediği yüksek enflasyon ve yüksek cari açığın bir araya gelmesinden kaynaklanıyor.

ABD-ÇİN TİCARET SAVAŞINDA YUMUŞAMA PİYASALARI DESTEKLİYOR

Bankacılar günün piyasalarda risk iştahını artıran ve daha fazla satış baskını engelleyen en önemli gelişmesinin ise ABD Çin arasında ticaret savaşına dönmesinden endişe edilen süreçteki yumuşama olduğunu belirtiyorlar. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ülke ekonomisini daha açık hale getirmeye ve otomobiller dahil olmak üzere ithal ürünlere uygulanan gümrük vergisini düşürmeye söz verdi.
Çin ve ABD arasında ticaret gerilimin arttığı bir ortamda Xi'nin açıklamaları uzlaşmacı olarak görülüyor. Xi'nin vaatlerinin çoğu daha önce açıklanan tedbirlerin tekrarı olsa da, bu açıklamalar ABD hisse senedi vadeli işlemlerinin, doların ve Asya borsalarının yükselmesini sağladı.

JEOPOLİTİK GELİŞMELER ASKERİ HAREKETLİLİK ENDİŞESİ YARATIYOR

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de bu hafta sonunda kimyasal olduğu düşünülen saldırıya hızlı ve güçlü bir tepki gösterme sözü verdi. Trump bu sözüyle, olası bir askeri müdahale önermiş gibi görünüyor. Askeri komutanlar ve ulusal güvenlik danışmanları ile dün yaptığı toplantıda konuşan Trump, Pazartesi gecesi, "olmazsa çok kısa sürede" bir karar alacağını söyledi ve ABD'nin Suriye konusunda "çok sayıda askeri seçeneği" olduğunu da ekledi.
Suriye hükümeti ve müttefiki Rusya, saldırıyla ilgileri olduğunu reddediyorlar.
Tahvil bono piyasasında ise Cuma günü yüzde 13.32'ye kadar yükselen 10 yıllık gösterge tahvil getirisi dün spot kapanışta ortalama yüzde 13.12, valörde son işlemde yüzde 13.10 seviyesinde.
İki yıllık gösterge olan 13 Kasım 2019 itfalı tahvilin bileşik faizi ise dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 14.40 seviyesindeydi.

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsaları ve ABD vadeli işlemleri Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in otomobil de dahil olmak üzere bazı ürünlere uygulanan ithalat vergisini düşürmeye söz vererek, ABD-Çin ticaret gerilimine ilişkin endişelerini yatıştırmasıyla yükselirken; güvenli liman varlığı yen değer kaybetti.

Hainan eyaletindeki Asya Boao Forumu'nda konuşan Xi, Çin'in yabancı yatırımcılar için piyasa erişimini önemli ölçüde genişletmek, otomobil sektöründeki yabancı sahiplik sınırını yükseltmek ve yabancı firmaların fikri mülkiyetini korumak için önlemler alacağını söyledi.

Xi'nin açıklamaları, mali piyasalarda hızlı ve büyük ölçüde olumlu bir tepkiyi tetikledi.Piyasalar geçen hafta ABD ve Çin'in misilleme gümrük vergilerinin küresel büyümeye yönelik bir darbe olarak büyük bir ticaret savaşına dönüşeceği endişeleriyle düşüş kaydetmişti. S&P 500 vadeli işlemleri yüzde 1.5 yükseldikten sonra yüzde 1 artıda bulunuyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi ilk baştaki kayıplarını toparlayarak yüzde 0.7 yükseldi.

Japonya'nın Nikkei endeksi ulaştırma sektöründeki sert yükseliş öncülüğünde yüzde 1.1 artış kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (47)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • PAZARCI10 Nisan 2018 22:50

    GARDAŞIM NE YAZIYORSUNUZ SİZ TUZLU HIYAR VAR İSTEYEN VARMI GİDİN PARA BULUN AĞALAR KAĞIT SATACAK ALMANIZ LAZIM PARA KALMADI

  • Fikri hür10 Nisan 2018 21:16

    Jöleliye sorsalar muhtemelen şunları sayıklar Faiz lobisi ,kıskanç almanya,dış mihraklar, geziciler, a.doğan, üst akıl , cehape ve uzaylılar.

  • BORSACI 10 Nisan 2018 20:42

    BORSADA VURGUNCU PATRONLAR TEŞVİK ALAMAYINCA BASTI ZATEN ALSALARDI VURGUNA VURGUN EKLEYİP BAŞ GELİNMEZ AZILI VURGUNCU OLURDU.

  • ömer faruk aydık10 Nisan 2018 19:13

    haber her şeyi özetliyor. ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşları, ABD-Rusya gerginliği ve Suriye'deki gelişmeler piyasalarda endişe yaratırken diyor. kafir-küffar kendi savaşını coğrafyamızda veriyor olan bizim ekonomiye oluyor. yıkılacak elbet bu küresel sistem. geldikleri gibi gidecekler.

  • Tam komedi10 Nisan 2018 19:56

    Esadı 3-5 ayda deviririz diyenler şam da cuma kılanlar , suriyeyi tekrar inşaa edenler vay efendim HILAL-haç savaşı imiş geç bunları pyd denen peşmerge yi eğiten akp donatan abd . Turkiyede iktidar Suriyede muhalif AKP dir. 1990 ırak 2010 suriye 2030 türkiye. 2021 yılına kadar suriyede büyük bir savaş olabilir .

  • Faiz çelişkisi 10 Nisan 2018 19:05

    Faizi indirin dedikçe hep böyle oluyor.

  • abc10 Nisan 2018 18:54

    borsa 102 binden 121 bine çıkarken herşey güzel ama düzeltmesine gelince ekonomi çöktü bitti battık vs. la oğlum bak git

  • coşkun10 Nisan 2018 19:25

    borsa 102 bin ekgyo 3,20 borsa 110 bin ekgyo 2,44 akıllı olun havadan konuşmayın.

  • Çok güvenin verdiği rahatlık 10 Nisan 2018 18:34

    Bu ülkenin başındaki kişi ne zaman konuşsa döviz yükseliyor. Ama inatla bu durumu devam ettiriyor. Bir yerde çok kötü patlayacak ama na zaman. Kendilerine çok güvenmiş olmanın rahatlığı ile konuşuyorlar ama şunu bilmek lazım. Bütün iktidarları ekonomi affetmez siler. Bakınız siyaset çöplüğü ANAP. DYP vs...

  • coşkun10 Nisan 2018 18:09

    yazıklar olsun. avrupa abd bütün dünya ralli yaparken bize gömdürdünüz. zengine teşfik garibana makarna

  • ALİ10 Nisan 2018 17:50

    SANDIKTA GÖSTERECEĞİM EKONOMİYİ

  • k210 Nisan 2018 17:47

    buradan çokan sonuç 17 yıllıkiktidarda muhalefet ve muhalif gazeteler olmayınca her şey güllük gülistanlık gösteriliyor.............bundan ders çıkarmak lazım....................muhalefetin önemi nedir gazeticiliğin önemi nedir..........rüzgar hep düz esmez iktidardakiler tersine döndü haberiniz olsun................

  • k210 Nisan 2018 17:36

    survıvorde hakan devamlı yeneceğiz diyor........ama söylediğine kendi de inanmıyor..............dünden belli.........cbaşkanı doları bozdur kampanyası yapmıştı bayağıda tuttu ...........zaten yüzde sekiz büyürken teşvik ne oluyor demekki büyümemişsin.............

  • batıçimvurguncusu10 Nisan 2018 17:35

    fırsattttt hazır süper çöküş başlamışken batı çim.dede hisseleme vurgununa devammmmmm.ohohohohoh..

  • ;10 Nisan 2018 17:28

    chp yalakaları umudunuz kılıçdaroğlu değil mi hahahahaa

  • salihlili10 Nisan 2018 17:14

    bu çöküş aslında varlık fonunun çöküşü..halkbank tam çöküşte.halkbank sanki batıyor.nasıl bir sorunla karşıkarşıya..varlık fonu bile önüne geçemiyo çöküşün..veya organize çöküş yapılıyor merkez odaklı..

  • garibanul10 Nisan 2018 16:41

    şimdi bu süper teşvik çöküşün üzerine bir süper daha açıklarlarsa düşünün ne olur.inşallah bi süper daha gelmez..bağa süperdi bu ..mücdeler süperler..

  • sait10 Nisan 2018 16:31

    aydın doğan dolarları sayıyordur.

  • melih5310 Nisan 2018 16:27

    doğru komedi gibi %7 büyüme.ardından süpperr teşvikler..sonuç çöküş...hemde tarihi çöküş veya batış...dünyada şu an tek kırmızı biziz kırmızıda yani tam batak kırmızı ..çöküş yani.**memlekette her şey mikemmellll.mücdeler...süperler falan derken aaaa çökmüşüz...halkbankda öncülük yapıyor.merkezi bir durum gibi..yok böyle çöküş halkbankta..yüzde 8 lere geldi..düşürmekdeğil çöküştürmek için herşeyi yapıyorlar..varlık fonu nerde sahi havalı falan kurulan..dayanamadı ezildi ..baş edemiyr büyük ihtimal.veya dediğimiz gibi merkezi bir karar.halkbank öncüi***çöküşcü olarak..

  • kubilayhan10 Nisan 2018 16:19

    İstikra budur.Ne geldiyse başımıza istikrarsızlıktan geldi. :'(

  • DOĞRU10 Nisan 2018 16:18

    ülkenin en büyük sorunu kendine ait teknolojisi yok,eskidende böyledi şimdide 17 senedir tek başına kuvvetli bir iktidar geçen zaman heba edildi,bol bol inşaat ,bu bizi bir yere götürmez,isimlere takılmayalım gerçeklere bakalım...

  • Alpertunga10 Nisan 2018 16:06

    Ekonomi literatürüne geçtik.Yüzde 7 büyüyüp batan tek ülke...

  • mahir10 Nisan 2018 15:03

    evet eskiden herkes mutluydu. herşey ülkemize aitti. tarım hayvancılık çok güzeldi. terör 2002 de neredeyse bitmişti. şimdi yol su elektirik var hepsi yabancının.

  • Ahmet Özbir10 Nisan 2018 14:23

    AK Parti öncesi Türkiye ile bugünkü Türkiye'yi mukayese edelim aradaki uçurumu hep birlikte izleyelim!? Fark adeta KAĞNI ile UÇAK misali. Sebep olanlardan Allah razı olsun. İnşallah NÜKLEER ENERJİ SANTRALİMİZ de olacak ülkem tam manasıyla KÜRESEL AKTÖR olacak, REİS'imizi BAŞKAN seçip HAİNLERİ ÇILTIRACAK!..

  • Curcuna11 Nisan 2018 00:28

    Yıl olmuş 2018 başta kim olsa bundan çok ilerlerdik. Kendinizi kandırmayın. Belki başkası olsa 2 fabrika kurardı tüm parayı inşaat rantına harcamazdı. 2002 de basa kim geçse zaten imf programını uygulayacaktı. Daha önce hollanda ile yarışıyorduk şimdi yanına yaklaşamayız. Biz 1 geliştik çin güney kore üretimde 100 gelişti

  • Ahmet uzun 10 Nisan 2018 16:11

    Ahmet adaşım ne içiyorsun bana da söyle

  • Kral çırılçıplakk10 Nisan 2018 15:32

    Bu yorumlardan akp den ne kadar günlük yevmiye alıyon kardeş!!! Senide istihdam olarak çalışıyor diye işsiz değil diye gösteriyorlarmı ?

  • Anlayana10 Nisan 2018 15:31

    2003 dolar 1.50 bu gün dolar 4 lira .Devletin bütün mal varlıkları satıldığı halde durum bu.Durmak yok kandırmaya devam.

  • Tam komedi10 Nisan 2018 15:29

    İşte bu zihniyete hiç bir sey anlatamazsın yıl 2003 memur maaşı 22 çeyrek altın ederken bugün 11 çeyrek altın ediyor ! Altin yükseldi mi ? Hayır senin paran eridi. 2003 yılında her bir vatandaşa ( yeni doğan dahil ) düşen devlet borcu 3 bin tl bugün ise 22 bin tl bumu başarı ? HADİ HEPİNİZ BİR ARAYA GELİN ÖZELLEŞTİRME İLE SATILAN TÜPRAŞ-PETKİM-EREĞLİ BİRİNİ ALIN GÜCÜNÜZ YETER Mİ ? 1 tane sadece 1 fabrika kurmadiniz ama var olanları miras gibi sattınız. Evet 2003 ile 2018 arasında bir uçurum var ve şu an uçurumun dinine doğru gidiyoruz. Hükümetin 15 yılda yaptığı her icraat borçla ( her ay bütçe açık veriyor ) SEN NEYİ SAVUNUYORSUN ? Sen yeee torunun ödesin !!! Çıkışta dedenin hesabını da ödeyeceksin haberin olsun o kadar rahat yeme !!!

  • melih5310 Nisan 2018 14:07

    büyük bir kriz içinde olduğumuz borsa döviz faiz üçgeninden belli kimselerin bi şey anlatmasına gerek yok..balon patladı aşağı uçuş devam..neymiş süpperr teşvikkk..candaş yandaş basının uçacaz kaçacaz mücdeee vatandaş puntaları dünden beri yok..yarın falan baişlarlar yine..şey gibi olduk hani ringde devamlı dayak yiyen boksörün hikayesi gibi...tam komedi.**

  • kenan10 Nisan 2018 14:03

    hikeye, gecen sene bir çok olumsuz durum varken krdei derecelendirmeleri, negatif açıklama yaparken askerlerimiz suriyeye girerken, borsayı aylarca tavan yaptırdılar adeta çostu. borsayı kumarcılar yönetiyor vurgun yeri haline soktular

  • şenol10 Nisan 2018 13:50

    ülkeyi mahfettiler artık oy yok

  • coşkun10 Nisan 2018 13:37

    ohal istanbul düşmeye devam eder ekonomi çok kötü gidiyor.

  • Tam komedi10 Nisan 2018 13:17

    Başkanlık gelecek terör bitecek , varlık fonu gelecek manipüle bitecek , faiz inecek istikrar gelecek , teşvik gelecek ekonomi coşacak , toki evsizlere ev yapacak FALAN FİLAN YALAN DOLAN. TÜRKİYE nasıl düze çıkar ? Madde 1: Ülkedeki bütün yabancıları göndermek. Madde 2:Adil bir vergi sistemi. Alış fatura na karışmam sattığınız %3 devletin ( pazarcıdan, simitcisine kadar herkes dahil ) madde 3: Şirketler doğar büyür evlenir Başta bankalar sonra diğer şirketlere birleşme kolaylığı ile şirketleri birleştirip MARKA olusturup ihracat yaptırma. Bankalar para motoru değil ekonomi motoru haline getirme. Madde 4: Devlet eliyle halk ortaklığı ile DEV FABRİKALAR KURMAK VE İYİ YÖNETMEK.

  • k210 Nisan 2018 13:04

    rekabetin olmadığı siyaset budur işte............herşeyi biz yaparız asla kabul etmeyiz yanlışı.........köprü..........şimdide nükleer santral......dolar zaten.........................girdi muhtemelen hayırlısı...............ha bide orman var.................aslında tabiat kendisini nasıl koruyacak.......

  • Hasanby10 Nisan 2018 12:54

    Uçuşa geçtik , göstergeler fevkalade , 94 krizinden çoooook daha iyi yerdeyiz ;) ;) ;)

  • demirkan 10 Nisan 2018 15:48

    BU KİRİZ BİZE TEYET GEÇMEDİ. SURATIMIZA DAĞITTI GEÇTİ.

  • hayrabolulu10 Nisan 2018 12:48

    candaş basın memlekete ne kadar zarar veriyor..oradaki bazı kalemler*?*iyi çalışıyor da kime acaba..akp ye çalışmadıkları ortada .dünya tarihinde görülmeyen bir i,lk yaşattı akp.süper teşvikkkk sonra çöküş...yok örneği..candaş basın sus pus...tıpkı emekli intibakında ikramiyesinde olduğu gibi ..insanlarda beklenti yaratmanın alemi yok..şimdi akp yapmadı yapamadı oluyor..

  • KILIÇ10 Nisan 2018 12:46

    YEŞİL HİSSELERİNDE PATRON YATIRIMCININ DONUNA KADAR SOYMAKTA NERDE BU YETKİLİLER .

  • borsa güzeli10 Nisan 2018 12:20

    kemerleri bağlayın çakılıyoruz.müjdeler ekonomisi battı.hergün müjdeler bu kadar müjde olacağı sonunda oldu borsa ve döviz kafayı yedi..yok böyle çöküş örneği.**

  • pala remzi10 Nisan 2018 12:18

    yandaş candaş basının haftalardır gaz verdiği mücdeeee süper teşvik geliyooooo..aha geldi.***dünyada başka örneği yok ..süper geldi memleket piyasaları çarpıldı.yamuldu resmen...akp nasıl başardı bunu...dış mihrakların muhalefetin yapamadığı muhalefeti akp kendine yapmaya devam ediyor..mhp kandırıyo olmasın.***piyasalr çöküşte dünyada tek.mücdeeeee..

  • demirkan 10 Nisan 2018 15:46

    SÜPER GAZIK GELDİ.

  • erdem10 Nisan 2018 11:54

    ekonomi battı faizler uçacaktır dolar 5 lira olur. erken seçim yapsalar keşke koltuklardan kalksalar.

  • demirkan 10 Nisan 2018 11:53

    KERİZLER UYKUDA YAKALANDI. FALAKAYA YATIRDILAR. BU GİDİŞLE NE MECNUR ÇOLAK KALMIŞTIR NE SOLAK. GÜZEL Bİ SİLKELEDİLER.

  • Ahmet Özbir10 Nisan 2018 11:50

    BORSA olmuş ZURNA!. Trampet Suriye'yi vuracağını söyledi borsaları artıda kapattı, bizim borsamız ÇÖKTÜ!.. İşte BORSA ile ZURNA'nın arasındaki fark, biri YATIRIM yeri diğeri ZIKKIMIN KÖKÜ!..27 yıldır borsadayım daima kaybedenlerdenim, neden acaba? Çünkü derinliği olmayan, TOKATÇILARIN hakim olduğu bid mekan oluşu, SPK'nın sadece bakan kurum olduğundan yatırımcı daima ağlayanlardan! Yazık borsayı bitirdiler!..

  • demirkan 10 Nisan 2018 11:46

    KAMYONUN FİRENİ BOŞALDI.

  • borsa10 Nisan 2018 11:19

    film koptu