E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
13 Mart 2018 - 09:55 borsagundem.com

Güne hafif bir yükselişle 118 bin 527 puandan başlayan Borsa İstanbul yüzde 0.12 oranında kayıpla 118 bin 266 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Uluslararası piyasalarda iyimser tablo devam etse de Borsa İstanbul, cari açıktaki artışın etkisiyle yükselen döviz ve faizin gölgesinde kaldı. Güne hafif yükselişle 118 bin 527 puandan başlayan endeks özellikle lokomotif hisselere gelen satışların etkisiyle gün içerisinde 117 bin 668 puana kadar düşüş kaydetti.
Endeks günü yüzde 0.12 oranında düşüşle 118 bin 266 puandan tamamladı.

Bu arada cari açık rakamlarından sonra dün yönünü yukarı çeviren dolar 3.86 seviyesini aşarken euro 4.75 lira sınırına ulaştı. Döviz kurlarındaki yükselişe gecelik faizlerin yüzde 13.6'ya ulaşması eklenince hisse senedi cephesinde kaygılar arttı. Bu tablo karşısında bankacılık sektörü hisselerinde yüzde 1'i aşkın düşüşler gözlendi.

Öte yandan hisse bazında hareketlerin devam ettiği gözleniyor. Özellikle bilanço bazlı hareketlerin öne çıktığı bir dönem yaşanıyor. Bilançolarında yüksek kar açıklayan şirketlerin hisselerinde yukarı yönlü sert hareketler yaşanıyor.  

Diğer taraftan küresel piyasalar ABD enflasyon verisine odaklandı. ABD Şubat ayı enflasyon verisi yüzde 0.2 olarak gerçekleşti. 

Bugün açıklanacak önemli veriler 13/03/2018

Günün önemli şirket haberleri 13/03/2018

DOLAR TIRMANIŞTA

Dolar güne 3.84 lira seviyesinden başladı. Saat 18:04 itibarıyla dolar 3.8624 lira seviyesinde işlem görüyor. Açılışın ardından en düşük 3.8366 lira en yüksek 3.8744 lira seviyesi görüldü. Böylece 18 Aralık 2017'den bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaşılmış oldu.

Euro ise 4.7816 lira seviyesinde bulunuyor. Euro 4.7929 lira ile tarihi yüksek seviyesini gördü. Gram altın 164.8 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.75 seviyesinde.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Dolar/TL'de bono piyasasında yaşanan yükselişler sonrası dün sert bir tepki gördük. Aslında bu tepkiyi geçen hafta bekliyorduk. Gelinen seviyeler itibarıyla 3.85-3.86 üzerinde kapanışlar yapılırsa teknik olarak daha fazla yukarı yön mümkün. Bu kapsamda bugün gerçekleştirilecek Hazine ihalesi önemli. Talep yakından izlenecektir" dedi ve ekledi: "Bir diğer taraftan ise doların genel olarak değer kaybı yaşadığı bir küresel piyasa görüyoruz. Bu yükselişleri sınırlayan bir etken. ABD enflasyon verileri dolardaki yön açısından yakından izlenmeli."

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsaları Wall Street'in ivme kaybetmesiyle yükselişine ara verirken, dolar azalan ABD tahvil getirilerinin etkisiyle geriledi. Yatırımcıların dikkati Fed'in bu yılki faiz artış hızına ilişkin ipuçları için günün ilerleyen saatlerinde (TSİ 1530) açıklanacak ABD enflasyon verisine çevrildi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi hafif değişim gösterdi. Endeks Cuma günü açıklanan ABD istihdam verisinin beklentilerin üzerinden gelmesi ve ücretlerde düşük artışın enflasyon ve Fed'in faizleri daha hızlı artıracağına ilişkin endişeleri azaltmasının ardından yüzde 1.5 yükseldi. Ancak ABD hisselerinin dünkü karışık performansı Asya'daki risk iştahını düşürdü. ABD'nin S&P 500 endeksi ve Dow Jones endeksi Trump'ın geçen hafta ithal çelik ve alüminyuma getirdiği gümrük vergilerinin sanayicileri baskı altında bırakmasıyla gerilerken, Nasdaq teknoloji hisselerindeki kazanımların desteğiyle yeni bir rekor seviyeye yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)