E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Borsa İstanbul yükselişle kapandı
09 Mart 2018 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 0.30 oranında yükselişle 116 bin 914 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Küresel piyasalardaki pozitif seyir kısmen de olsa Borsa İstanbul'a yansıdı. ABD Başkanı ve Kuzey Kore liderinin Mayıs ayında bir araya gelecek olması hisse piyasalarına pozitif etkide bulundu. Asya ve ABD borsaları yükseliş yaşadı.

Ayrıca ABD Başkanı Trump’ın çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği ek vergide Kanada ve Meksika’yı muaf tutması piyasaları olumlu seyre yöneltti.

Borsa İstanbul ise güne yüzde 0.31 oranında yükselişle 116 bin 927 puandan başladı. Dar bantta seyreden endeks gün ortasına yüzde 0.40 oranında primle 117 bin 35 puandan girdi.

Yükseliş denemelerinde başarılı olamayan Borsa İstanbul günü yüzde 0.30 oranında primle 116 bin 914 puandan tamamladı.

Açılışın ardından en düşük 116 bin 495 puan, en yüksek 117 bin 240 puan seviyesi görüldü.

Bugün açıklanacak önemli veriler 09/03/2018

Günün önemli şirket haberleri 09/03/2018

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsaları Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un nükleer ve füze denemelerini durdurmayı teklif etmesi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Mayıs ayından önce Kim ile görüşme yapmayı kabul etmesinin ardından yükselirken, güvenli liman varlığı yen geriledi. Güney Kore'nin ulusal güvenlik danışmanı açıklamayı, Kim'den aldığı mektubun ardından Beyaz Saray'da yaptı. Trump'ın danışmanları, uluslararası taahhütlere uymaması nedeniyle Kuzey Kore'nin diplomatik teklifine karşı temkinli yaklaşıyorlar. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 2'den fazla yükseldikten sonra yüzde 0.5 artıda bulunuyor. Güney Kore endeksi yüzde 1.5 artıda ve Mayıs'tan bu yana en iyi günlük performanslarından birini kaydetti. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.5 yükselirken, Avustralya borsası yüzde 0.34 artıda. S&P 500 vadeli işlemleri yatay seyrederken, yatırımcılar günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisini bekliyorlar. ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesinin ithal ettiği çeliğe yüzde 25, alüminyuma ise yüzde 10 gümrük vergisi getirmesi ancak Kanada Meksika'ya muafiyet sağlamasının ardından piyasalara biraz olumlu hava yansıdı. Beyaz Saray, diğer ülkelerin gümrük vergileri için muafiyet başvurusunda bulunabileceğini belirtti, ancak bunların ne zaman hangi şartlar altında verilebileceklerine ilişkin yeterince detay bulunmuyor.

DOLAR YÜKSELİŞTE

ABD ve Kuzey Kore liderlerinin görüşeceğine ilişkin haberlerle dolarda küresel değerlenmeye paralel dolar/TL de yükselirken, yurtdışı piyasalardaki gelişmelere paralel bir seyir bekleniyor. 

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Mayıs ayına kadar Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile görüşme davetini kabul etmekte istekli olduğunu göstermesinin ardından Kuzey Kore nükleer gerilimiyle ilgili yaşanan anlaşmazlıkta ilerleme kaydedilmesi umutlarının artmasıyla yen karşısında yükseldi. Güney Kore elçisi Washington'da, Trump'ın istekli olduğunu dile getirdiğini ve Kim'in nükleer silahların yok edilmesi konusunda taahhütte bulunduğunu söyledi. 

Öte yandan Trump'ın ülkesinin ithal ettiği çeliğe yüzde 25, alüminyuma ise yüzde 10 gümrük vergisi getirmesi ancak Kanada Meksika'ya muafiyet sağlamasının ardından piyasalara biraz olumlu hava yansıdı.

ING Menkul Araştırma ve Strateji Bölüm Müdürü Pınar Uslu, dolarda güçlenmeye paralel değer kaybeden TL'nin bugün ağırlıklı olarak küresel gelişmelere bağlı hareket edeceğini söyleyerek, "Gözler ABD istihdam verilerinde olacak. Veri son günlerde piyasalarda destek bulmaya başlayan Fed'den bu yıl dört defa faiz artırımı geleceğine yönelik beklentileri destekleyebilir. Dolar/TL'de 100 günlük basit hareketli ortalamanın olduğu 3.8157 seviyesi ilk destek, onu 3.8050 desteği izliyor. Direnç olarak ise 3.8285 ve 3.8350 seviyeleri önemli" dedi. 

Dolar güne 3.81 lira seviyesinden başladı. Saat 18:02 itibariyle 3.8128 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 3.8053 lira, en yüksek 3.8290 lira seviyesi görüldü. 

Euro ise 4.6948 lira seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.2311 seviyesinde. Gram altın 161.2 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.53 seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)