E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yatay kapandı---

Borsa İstanbul yatay kapandı

Borsa İstanbul yatay kapandı
27 Şubat 2018 - 09:55 borsagundem.com

Güne hafif yükselişle başlayan Borsa İstanbul, yüzde 0.03 oranında yükselişle 118 bin 831 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Küresel piyasalarda güçlenme devam ediyor. ABD ve Asya piyasaları yükseliş trendine tekrardan girdi. Bugün Fed’in çiçeği burnunda başkanı Jerome Powell, ABD Kongresi’nde ilk konuşmasını yaptı ve faiz oranlarının yavaş yavaş artırılmaya devam edileceği mesajını verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Türkiye sınırını terör unsurlarından tamamen temizlediğinin açıklanmasının ardından Borsa İstanbul yükselişini daha da hızlandırdı ve 119 bin puan sınırına yaklaştı.

Borsa İstanbul güne yüzde 0.20 oranında yükselişle 119 bin 33 puandan başladı. Dar banda sıkışan endeks gün ortasına yüzde 0.19 oranında primle 119 bin 14 puandan girdi.

Sıkıştığı noktadan kurtulamayan Borsa İstanbul kapanışa doğru yatay seyre yöneldi. Endeks günü yüzde 0.03 oranında yükselişle 118 bin 831 puandan kapadı.

Açılışın ardından en düşük 118 bin 460 puan, en yüksek 119 bin 216 puan seviyesi görüldü.

Bugün açıklanacak önemli veriler 27/02/2018

Dolarda sakin seyir sürüyor

DOLAR SAKİN SEYREDİYOR

Jeopolitik risklere paralel geçen hafta dalgalı bir seyir izleyen dolar/TL zayıf veri ve haber akışıyla bu hafta yatay bir görünüm izliyor. İç piyasada saat 10.00'da Şubat ayına ilişkin ekonomik güven endeksi dış piyasada ise TSİ 16.30'da Ocak ayı ABD dayanıklı mal siparişleri ve ABD tüketici güven endeksi izlenecek. Piyasalar bu hafta ABD Merkez Bankası'nın yeni başkanı Jerome Powell'ın bugün ve Perşembe günü yapacağı konuşmalar ile ABD'de büyüme ve enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları (PCE) verilerini izleyecek. Fed ve dolayısıyla piyasa enflasyon göstergesi olarak PCE verisini yakından izliyor.

PCE öncesi ise bugün TSİ 18.00'de olması beklenen Powell'in ilk konuşması, yatırımcıların "Fed politikasının normalleşmesi" konusunda endişeli olduğu bir dönemde finansal piyasalarda önemli olarak görülüyor. Yaklaşık 10 yıl önce yaşanan finansal krizin ardından Fed yıllarca ekonomiye destek vermişti. Powell'ın konuşması doların üç yılın dip seviyesinden toparlanmasının devam edip etmeyeceğini belirleyebilir. Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Geçen hafta jeopolitik gelişmelerle her iki yönlü sert dalgalanmalar görmüştük. Bu haftaya ise oldukça sakin bir başlangıç görüldü. Bu akşam açıklanacak ABD verilerine ve Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarına kadar bu yatay seyrin korunmasını bekliyoruz. Ardından Powell'ın açıklamaları belirleyici olabilir. Haftanın en önemli verisi ise ABD PCE olacak" dedi.

Öte yandan piyasalarda jeopolitik riskler de yakından izlenirken, bankacılar küresel olumlu havanın risk fiyatlamasını engellediğini belirtiyor. Suriye hükümeti yanlısı savaşçıların Halep'ten Afrin bölgesine girmeye başladığı ve Türkiye'nin karşılık verdiği yönündeki haberlerin jeopolitik riskleri artırmasıyla dolar/TL geçen hafta 3.76'lı seviyelerden 3.81'in üzerine çıkmış ancak sonrasında endişelerin hafiflemesiyle haftayı 3.78'in hemen üzerinde tamamlamıştı.

Dolar güne 3.78 lira seviyesinden başladı. Saat 18:05 itibariyle 3.7982 lira seviyesinde işlem görüyor. Açılışın ardından en düşük 3.7820 lira, en yüksek 3.7996 lira seviyesini gördü.

Euro ise 4.6600 lira seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.2267 seviyesinde. Gram altın 161.8 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.95 seviyesinde.

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsaları, yeni Fed başkanı Jerome Powell'ın günün ilerleyen saatlerinde yapacağı ilk Kongre konuşması öncesinde, ABD borçlanma maliyetlerinin gerilemesinin desteğiyle, toparlanmasını sürdürerek üç haftanın zirvesini gördü. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi  9 Şubat'ta gördüğü iki ayın dip seviyesinden toparlanarak yüzde 0.5 yükseldi. Endeks Şubat ayı başındaki küresel piyasalardaki sert düşüş nedeniyle yaşadığı kayıpların yüzde 60'dan fazlasını telafi etti. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1 artışla üç haftanın zirvesine ulaştı. S&P 500 endeksi ABD tahvil getirilerindeki düşüşün etkisiyle yüze 1.18 yükseldi. ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirileri ay sonu alımları ve Powell'ın konuşması öncesinde pozisyon düzenlemeleriyle 21 Şubat'ta gördüğü dört yılın zirvesi olan yüzde 2.957'den yüzde 2.864'e geriledi. Powell'in ilk konuşması, yatırımcıların "Fed politikasının normalleşmesi" konusunda endişeli olduğu bir dönemde finansal piyasalarda önemli olarak görülüyor. Yaklaşık 10 yıl önce yaşanan finansal krizin ardından Fed yıllarca ekonomiye destek vermişti. 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)