E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
12 Ocak 2018 - 09:55 borsagundem.com

ABD'den gelen TÜFE verisinin açıklanması ile birlikte gelen satışlar nedeniyle Borsa İstanbul yüzde 0.06 oranında düşüşle 114 bin 644 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul’da hafta başından bu yana süren düşüş dalgası bugün de devam etti. Küresel piyasalara da ABD’li şirketlerin bilançolarına ilişkin iyimserliğin artması yükseliş getirdi.
Bugün de tepki alımlarının devam etmesi beklentisi hakim olmuştu ancak ABD TÜFE verisinin açıklanması ve yükselmesi ile birlikte 10 yıldır düşük seyreden ABD 2 yıllık tahvil faizleri de yüzde 2'nin üzerine çıktı. Bu gelişmenin ardından Borsa İstanbul'da satışlar etkili oldu.

Borsa İstanbul güne yüzde 0.30 oranında yükselişle 115 bin 62 puandan başladı. Kasım ayı cari açık verisinin açıklanması ile birlikte Borsa İstanbul'da bir miktar kayıp yaşandı ancak sonrasında toparlanma gerçekleşti. Gün ortasına yüzde 0.66 oranında yükselişle 115 bin 473 puandan girdi.

Kapanışa doğru ABD'den TÜFE verisi geldi ve çekirdek TÜFE beklentilerin üzerinde arttı. Fed'in Mart ayında faiz artırşına gitmesi için elini güçlendiren bu verilerden sonra Borsa İstanbul günü yüzde 0.06 oranında düşüşle 114 bin 644 puandan kapadı.

Açılışın ardından en düşük 114 bin 561 puan, en yüksek 115 bin 718 puan görüldü.

Günün önemli şirket haberleri 12/01/2018

Bugün açıklanacak önemli veriler 12/01/2018

DOLAR KARIŞIK SEYREDİYOR

ABD'de dün açıklanan beklentilerin altında ÜFE verisi ve ECB tutanakları ardından dolardaki gerilemeye paralel dolar/TL de yönünü aşağı çevirirken, piyasalarda bugün cari açık verisi ile ABD verileri izlenecek. Kasım cari işlemler dengesi 4.2 milyar dolar açık verdi, beklenti ise 3.9 milyar dolar seviyesindeydi.
Dolar düşük ABD ÜFE verisinin etkisiyle temel para birimleri karşısında gerilerken, euro ECB'nin ekonomiye verilen büyük desteği azaltmaya hazırlanabileceğini işaret etmesinin ardından güçlü destek buldu. ABD'de üretici fiyatlarının gerileyen hizmet maliyetleri nedeniyle Aralık ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0.1 ile yaklaşık bir buçuk yılın ilk düşüşünü kaydetmesinin ardından Dolar endeksi haftayı yüzde 0.3 düşüşle kapatmaya hazırlanıyor. ÜFE'deki bu düşüş enflasyonun bu yıl yükseleceği beklentilerinin artırabilir. Dolar/TL güne 3.7700 seviyesinden başlangıç yaptı.
Dolar/TL geçen hafta Cuma günü 3.7311 ile Ekim sonundan bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra bu hafta genel olarak yükseliş yönlü bir seyir izlemiş ve dün 3.80 seviyesini aşmıştı.
Saat 18:17 itibariyle dolar 3.7555 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 3.7524 lira, en yüksek 3.7826 lira seviyesi görüldü.
Euro ise 4.5606 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.2143 seviyesinde. Gram altın 160.4 liradan alıcı buluyor. İki yıllık tahvil faizi yüzde 13.39 seviyesinde bulunuyor.

Altın haftayı kazançla kapayabilir

KÜRESEL PİYASALAR İVME KAZANDI

Asya borsaları ABD'de bilançolara ilişkin iyimserliğin ve petrol fiyatlarındaki artışın desteğiyle yeniden yükselmeye başlarken, euro Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) ekonomiye verdiği büyük desteği sona erdirme sinyali vermesiyle yükseldi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi ard arda iki gün geriledikten sonra bugün yüzde 0.5 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.1 geriledi. Wall Street'de başlıca üç hisse senedi endeksi, S&P 500 şirketlerinin bilançolarının son çeyrek dönemde yüzde 11.8 artmasının beklenmesiyle rekor seviyeleri gördü. Dünya MSCI endeksi bu yıl şimdiye kadar sekiz işlem gününün yedisinde toplam yüzde 3.3 artış kaydettikten sonra rekor seviyeyi gördü. Enerji sektörü, petrol fiyatlarının üç yılın zirvesine çıkmasıyla birlikte kazanımlara öncülük ederken, kamu hizmetleri ve gayrimenkul şirketleri gibi faize duyarlı sektörler ise daha düşük performans gösterdi. Çin Devlet Döviz İdaresi dün Çin'in ABD Hazine tahvillerinin alımını yavaşlatmayı veya durdurmayı düşündüğü yolundaki bir haberin hatalı bilgilere dayalı ve "uydurma" olabileceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirisi dün , Çarşamba günkü kapanış değeri olan yüzde 2.549'dan yüzde 2.5366'ya gerilemişti.Haberin Orjinali İçin Tıklayın ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirisi bugün ise Çarşamba günü gördüğü 10 yılın zirvesi olan 2.597'den gerileyerek 2.550'de bulunuyor.

Stoklardaki düşüş petrolü yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)