E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul bankalarla yükseldi---

Borsa İstanbul bankalarla yükseldi

Borsa İstanbul bankalarla yükseldi
30 Kasım 2017 - 09:55 borsagundem.com

Güne primli başlangıç yapan Borsa İstanbul yüzde 1.60 oranında yükselişle 103 bin 984 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Küresel piyasalarda karışık seyir hakimken Borsa İstanbul, iç siyasi gelişmeler, jeopolitik riskler ve ABD’deki ambargo davasına ilişkin mahkemenin görülmeye başlanması ile temkinli seyir içinde.

ABD’de görülen davada iş adamı Reza Zarrab’ın yaptığı açıklamaların piyasalarda etkili olması bekleniyor.

Borsa İstanbul bu gelişmelerle birlikte yüzde 0.64 oranında yükselişle 102 bin 995 puandan açıldı.

Açılışın ardından gücünü koruyan endeks gün ortasına yüzde 0.75 oranında primle 103 bin 109 puandan girdi.

Borsa İstanbul günü yüzde 1.60 oranında yükselişle 103 bin 984 puandan kapadı.

Gün sonuna doğru bankacılık endeksi hisselerine gelen alımla Borsa İstanbul güç kazandı. Bankacılık endeksindeki prim yüzde 3'e yaklaştı. Garanti Bankası yüzde 3.75 oranında yükselişle 9.68 lira, Akbank yüzde 2 oranında yükselişle 9.08 lira,Halkbank yüzde 1.59 oranında yükselişle 8.93 lira, Şekerbank yüzde 4.72 oranında primle 1.33 lira, Vakıfbank yüzde 4.34 oranında primle 5.78 lira, Yapı Kredi yüzde 3 oranında yükselişle 4.18 lira seviyesinden işlem gördü.

Gün içinde en düşük 102 bin 590 puan, en yüksek ise 104 bin 260 puan görüldü.

Günün önemli şirket haberleri 30/11/2017

Bugün açıklanacak önemli veriler 30/11/2017

DOLAR SAKİN SEYİRDE

ABD yaptırımlarını ihlal etmekle suçlanan Türk ve İran uyruklu altın taciri Reza Zarrab, Halkbank yetkilisi Hakan Atilla’nın New York mahkemesinde duruşması dolar/TL üzerinde baskı yapmayı sürdürürken kur güne tarihi zirvesinin hemen altında başladı. ABD'de dün yapılan duruşmada Zarrab ilk defa Atilla aleyhinde tanık olarak ifade verdi. Zarrab duruşma öncesinde kendisine yöneltilen suçları kabul ederek savcılarla işbirliği yapmayı kabul etmişti. New York'ta görülen duruşmada Zarrab, Atilla'nın İran'ın ABD yaptırımlarını ihlal etmesi için büyük çaplı bir uluslararası para aklama operasyonunda yer aldığını söyledi. Zarrab, AB eski bakanı Egemen Bağış'ın Aktifbank'ta hesap açılması için kendisine yardım ettiğini ve İran'la altın anlaşmasına yardım etmesi için ekonomi eski bakanı Zafer Çağlayan'a rüşvet vermeyi kabul ettiğini de söyledi.

'Sarraf Davası' ve ABD vergi tasarısının yakından takip edildiği günde dolar/TL 3.95 seviyesinin üzerinde seyrediyor.

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde görülen Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın davasının ikinci gününde Rıza Sarraf tanık olarak ifade verdi.

Saat 18:04 itibariyle dolar 3.9207 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL bugün en düşük 3,9207, en yüksek 3,9644 seviyesini gördü.

Euro 4.6750 lira seviyesinde. Euro/dolar paritesi 1.1915 seviyesinde bulunuyor.

Gram altın 161.4 lira seviyesinden alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi ise yüzde 13.73 seviyesinde.

Bankacılar TL üzerindeki baskıların sürdüğünü, davanın devamında Türkiye'den başka bankacı veya siyasilerin suçlanıp suçlanmayacağına ilişkin sürecin netlik kazanana yani aslında dava sonuçlanana kadar da bu baskının devam edeceği öngörüyorlar. 

Altın, sert düşüşün ardından kayıplarını korudu

KÜRESEL PİYASALAR GÜÇ KAYBINDA

Asya borsaları yüksek seyir izleyen teknoloji hisselerindeki düşüşün baskısıyla geriledi. Bazıları teknoloji hisselerindeki bu düşüşü güçlü bir yükselişten sonra sağlıklı bir toparlanma olarak görürken diğerleri, sektörü güçlendiren bir "super cycle" zirvesinin işaretçisi olabileceğine inanıyorlar. Samsung Electronics'in yüzde 2.9 düşüşle iki ayın dip seviyesine gerilemesiyle ve Tayvan'ın TSMC şirketinin  yüzde 1.9 gerilemesiyle Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.9 geriledi. Japonya'nın Nikkei endeksi elektronik makine üreticilerindeki yüzde 2 düşüş öncülüğünde yüzde 0.1 geriledi. S&P 500 endeksi yatay seyretse ve Dow Jones endeksi yüzde 0.44 yükselse dahi Nasdaq bileşik  yatırımcıların bankalara ve diğer sektörlere yönelmesiyle yüzde 1.27 geriledi. Amazon.com hisseleri Apple , Alphabet ve Facebook , yüzde 2 ila yüzde 4 arasında geriledi.Yılın diğer yükselen hisseleri arasında yer alan Netflix yüzde 5.5 geriledi. Bu hisseleri baskı altında bırakan Samsung Electronics'in "super cycle" hafıza çip talebinin yakında zirveye ulaşabileceğini gösteren Morgan Stanley'in bu hafta başında verdiği bir rapor oldu.

Petrol fiyatlarında OPEC öncesi dalgalı seyir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)