E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
24 Kasım 2017 - 09:55 borsagundem.com

Güne hafif düşüşle başlayan Borsa İstanbul yüzde 0.46 oranında kayıpla 104 bin 539 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Küresel piyasalarda Şükran Günü nedeniyle borsaların kapalı olması nedeniyle iç piyasada sakin seyir devam ediyor.

Ekonomiye ilişkin olarak hükümet yetkililerinin açıklamalar yapması dolar kurunu aşağı çekti.

Borsa İstanbul ise karışık görünümden kurtulamadı.

ABD’de devam eden iş adamı Reza Zarrab davasına ilişkin olarak süren endişeler gölgesinde Borsa İstanbul güne yüzde 0.29 oranında düşüşle 104 bin 720 puandan başladı.

Küresel piyasalardaki Şükran Günü nedeniyle Borsa İstanbul gün ortasına düşük işlem hacmi ile birlikte yüzde 0.45 oranında düşüşle 104 bin 549 puandan girdi.

Gün içinde karışık seyreden Borsa İstanbul yüzde 0.46 oranında düşüşle 104 bin 539 puandan kapandı.

Açılışın ardından en düşük 104 bin 304 puan, en yüksek 105 bin 290 puan görüldü.

Günün önemli şirket haberleri 24/11/2017

Bugün açıklanacak önemli veriler 24/11/2017

DOLAR YÜKSELİŞTE EURO REKOR KIRDI

ABD Merkez Bankası'nın politikasını beklenildiği kadar hızlı şekilde sıkılaştırmayacağı öngörüsü ve TCMB'nin gerekli görmesi halinde faiz de dahil gerekli adımları atacağına yönelik söylemlerle dolar/TL tarihi rekor seviyelerin altında seyretmeyi sürdürüyor. Bankacılar ABD'de Şükran günü ve bazı Asya ülkelerindeki resmi tatilin ardından piyasada hacimlerin bugün de bir miktar düşük kalabileceğini, Pazartesi günü normale dönülmesini bekliyor. Çarşamba günü 3.98 ile yeni tarihi zirvesini gören dolar/TL dün Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem'in TCMB'ye yönelik açıklamalarıyla sert gerileyerek 3.9050'ye kadar indi. Bunun yanı sıra ABD'de devam eden Reza Zarrab davasının sonuçlarına ilişkin endişeler de piyasalarda yakından takip ediliyor.

Dolar/TL haftanın son gününe 3,92 seviyesinin üzerinde başladı.

Dolar saat 18:05 itibariyle 3.9424 seviyesinde seyrediyor.

Dolar/TL bugün en düşük 3,9044, en yüksek 3,9548 seviyesini gördü.

Euro ise 4.7026 lira seviyesinde işlem görüyor. 

Euro 4.7030 ile tarihi zirvesini yeniledi. Euro kuru, bir önceki zirvesini 22 Kasım'da 4.6772 ile görmüştü.

Euro/dolar paritesi 1.1924 seviyesinde. Gram altın ise 163.6 liradan işlem görüyor.

2 yıllık tahvil faizi yüzde 14.15 seviyesinde bulunuyor.

Dün Şükran Günü nedeniyle tatil olan ABD piyasaları, bugün de 'Black Friday' nedeniyle yarım gün çalışacak.

Altında yatay seyir

KÜRESEL PİYASALAR KARIŞIK SEYRETTİ

Asya borsaları on yılın zirvesinden gerilerken; Çin anakara hisseleri, hükümetin finansal riskleri azaltmak için atacağı yeni adımlar ve Çin tahvil piyasasındaki gelişmelerin yatırımcılarda yarattığı endişelerle sert düşüş kaydettikten sonra bugün üç ayın dip seviyesine geriledi. Diğer yandan piyasalar dün ABD'de Şükran Günü tatili dolayısıyla Wall Street'in kapalı olmasının ardından bugün işlem hacimlerinin düşük kalmasına hazırlanıyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yatay seyrederken, Hong Kong hisseleri Çin anakara hisselerinde düşüşün aksine yüzde 0.6 yükseldi. MSCI endeksi hafta başında gördüğü on yılın zirvesinin yüzde 0.5 altında bulunuyor ancak haftalık yüzde 1.4 kazanım kaydetmeye hazırlanıyor. Japonya'nın Nikkei endeksi dünkü piyasa tatilinin ardından yüzde 0.3 gerilerken, ABD hisse senedi vadeli işlemleri dünkü sınırlı işlemlerin ardından bugün hafif değişim gösterdi. Güçlü küresel ekonomik büyüme ve güçlü şirket bilançoları Asya'nın yanı sıra dünyanın pek çok yerinde hisseleri desteklese de, Çin anakara hisselerindeki dünkü düşüş bazı yatırımcıların dikkatini çekti. CSI300 endeksi yurtiçi tahvillerde geçen aydan beri süren satış baskısının yatırımcıların risk iştahını azaltmasıyla dün yüzde 3 gerileyerek bir buçuk yılın en büyük düşüşünü kaydetmesinin ardından bugün de yüzde 0.9 düşüşle üç ayın dip seviyesine geriledi.

Petrol haftalık kazanca yöneldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)