E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Borsa İstanbul yükselişle kapandı
16 Ekim 2017 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 0.23 oranında yükselişle 106 bin 474 puandan kapadı

BORSAGUNDEM.COM

Piyasalar jeopolitik risklerin gölgesi altında işlem görmeye devam ediyor. Kuzey Irak’a Irak ordusunun girip petrol ve sanayi bölgesini ele geçirmiş olması, Türkiye’nin ABD ile vize sorunu yaşaması, Türk askerlerinin Suriye’nin İdlib kentinde operasyonlarda bulunması piyasalarda volatiliteye neden oluyor.

Bu gelişmelerle birlikte Borsa İstanbul güne yüzde 0.31 oranında yükselişle 106 bin 554 puandan başladı. Endeks açılışın ardından kısa bir süre yükseliş seyrini sürdürdü ve kritik direnç olan 107 bin puan görüldükten sonra gün ortasına yüzde 0.18 oranında yükselişle 106 bin 418 puandan girdi.

Borsa İstanbul günü yüzde 0.23 oranında yükselişle 106 bin 474 puandan tamamladı.

Açılışın ardından en düşük 106 bin 88 puan, en yüksek 107 bin 10 puan görüldü.

Günün önemli şirket haberleri 16/10/2017

Bugün açıklanacak önemli veriler 16/10/2017

İşsizlik yükselişe geçti

DOLAR SAKİN SEYREDİYOR

Dolar/TL, yeni haftaya 3,64 seviyesinin üzerinde başladı. Kuzey Irak gerginliği, ABD ile vize sorunu gölgesinde dolar kuru saat 18:02 itibariyle 3.6386 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL bugün en düşük 3,6260, en yüksek 3,6509 seviyesini gördü.

Euro 4.2953 lira, euro/dolar paritesi ise 1.1800 seviyesinde işlem görüyor.

ABD Başkanı Donald Trump, "İran, nükleer antlaşmayı pek çok kez ihlal etti" dedi.  Trump’ın bozacağını söylemesine karşılık ABD’nin müttefikleri dahil Global güçlerin İran’la yapılan nükleer anlaşmayı destekledikleri bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, "İlk bomba düşene kadar Kuzey Kore krizini diplomatik yolla çözmeye devam edeceğiz" dedi.

Fed Başkanı Janet Yellen, ABD ekonomisinin güçlü olmaya devam ettiğini ve istihdam piyasasında güçlenlenmenin bastırılmış enflasyona rağmen kademeli faiz artırımlarını devam ettirmeye çağırdığını söyledi. Morgan Stanley, TL'deki kötümser duruşun korunduğunu bildirdi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, ECB'nin enflasyonu henüz yeterince artıramadığı ortamda Euro Bölgesi'nin önemli oranda parasal teşviğe ihtiyaç duymaya devam ettiğini söyledi.

Almanya'da Aşağı Saksonya eyaletinde zafer Sosyal Demokratların oldu.

BBC'ye göre, Irak ordusu ve Şii milis gücü Haşdi Şabi'ye ait güçler, Pazar gece yarısından sonra Kerkük'ün güneyinde yer aldıkları bölgelerden, Kerkük'e doğru ilerlemeye başladı.

Altın üç haftanın zirvesine yakın

KÜRESEL PİYASALAR

Küresel piyasalarda yükseliş dalgası hakimiyetini koruyor. Asya borsaları 10 yılın zirvesine çıktı. Kuzey Irak’taki gelişmeler nedeniyle petrol fiyatları da yükselişe geçti.

ABD hafif ham petrolü yüzde 0.9 yükselerek en son Nisan'da gördüğü 52.85 dolara yaklaşırken, Brent petrolü 1.2 artışla 57.88 dolara yükseldi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  yüzde 0.4 yükselişle en son 2007 sonlarında gördüğü seviyelere çıktı. Japonya'nın Nikkei endeksi art arda altıncı günde de yükseldi. Endeks yüzde 0.6 primle en son Kasım 1996'da çıktığı seviyeleri gördü. Uzmanlar, piyasalarda bu hafta Çin'den gelecek üçüncü çeyrek büyüme rakamları ve Çarşamba günü başlayacak Komünist Parti kongresinin izleneceğini belirttiler.

Petrolde Kuzey Irak gerilimi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)