E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul güçlü yükseldi---

Borsa İstanbul güçlü yükseldi

Borsa İstanbul güçlü yükseldi
12 Ekim 2017 - 09:47 borsagundem.com

Yüzde 1'in üzerinde primle güne başlayan Borsa İstanbul yüzde 2.04 oranında yükselişle 105 bin 932 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

ABD ile süren vize krizinde yeni gelişmeler yaşandı. ABD’li heyet önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gelerek vize sorunun aşılması için görüşmelerde bulunacak.

Bu gelişmelerde birlikte Borsa İstanbul güne yüzde 1.18 oranında yükselişle 105 bin 45 puandan başladı. Açılışın ardından pozitif tutum devam etti.

Gün içinde yükselişini koruyan Borsa İstanbul gün ortasına yüzde 1.43 oranında yükselişle 105 bin 305 puandan girdi.

Borsa İstanbul gün ortasındayken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile yaşanan vize sorununa ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ABD'nin vize yasağı uygulamasının Türkiye'yi itibarsızlaştırma çalışması olduğunu söyledi ve ABD'den silah alımı yapılmayacağını söyledi.

Bu gelişme ile birlikte Borsa İstanbul yükselişe geçen dolar kuru nedeniyle primini hafif azalttı.

Ancak gün sonuna doğru alımlar tekrar etkili oldu günü yüzde 2.04 oranında yükselişle 105 bin 932 puandan tamamladı.

Açılışın ardından en düşük 104 bin 586 puanı, en yüksek 105 bin 932 puanı gördü.

Fed’in toplantı tutanaklarını açıklaması da piyasalara olumlu yansıdı. Fed üyeleri arasında faiz artışına ilişkin çelişkiler olması ve Fed’in bilançosunu Ekim ayından itibaren daraltacak olması sinyalleri piyasalar tarafından pozitif karşılandı.

SANAYİ SEKTÖRÜ HİSSELERİ GÜÇLENİYOR

Hafta başındaki sert düşüşe öncelik eden THY ve Pegasus gibi jeopolitik riskin ilk fiyatlandığı hisseler toparlanmaya bugün de devam etti. Yabancı yatırımcıların en çok tercih ettiği Tüpraş ve Erdemir gibi sanayi hisseleri sırasıyla yüzde 3.1 primle 127 liraya ve yüzde 3.6 primle 8.37 liraya yükselerek yeni tarihi zirvelere yükseldi. TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte, vize krizinin hafifleyeceğine yönelik gelişmelerin piyasaya alım getirdiğini ifade ederek, "Özellikle alımların Ereğli, Tüpraş gibi yabancı yatırımcı takasının yüksek olduğu hisselerde görülmesi hisse senetlerine girişin sürdüğünü gösteriyor" dedi. THY, Tüpraş ve Erdemir bugün endekste en yüksek işlem hacmine sahip dört hisseden üçünü oluşturuyor. Uzmanlar endeksin teknik olarak 105,000 ve 105,600 seviyelerindeki dirençlerde satışla karşılaşabileceğine dikkat çekti.Ökte, hızlı kazanımlar sonrası kâr realizasyonu görülebileceğine de dikkat çekti.

Günün önemli şirket haberleri 12/10/2017

Bugün açıklanacak önemli veriler 12/10/2017

KÜRESEL PİYASALAR YÜKSELDİ

Fed tutanaklarının açıklaması ile birlikte 10 yılın zirvesine çıkan Asya borsalarında gevşeme eğilimi görüldü. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.56 artışla ile Aralık 2007'den bu yana en yüksek seviyesinde bulunuyor. Japonya'nın Nikkei endeksi 20 bin 994 seviyesini gördükten sonra yüzde 0.4 artışla Kasım 1996'dan bu yana en yüksek seviyesine geldi. Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 0.55 ile yeni rekor seviyeye, Hong Kong'un Hang Seng endeksi ise 10 yılın zirvesine yükseldi. Asya borsaları Wall Street'i izledi. Wall Street'de başlıca üç endeks ABD Hazine Bakanı Steven Munchin'in Trump'ı Janet Yellen'den sonraki Fed başkanlığı için piyasa dostu Jerome Powell'i aday göstermeye teşvik ettiğini gösteren bir haberin ardından rekor seviyelerde kapandı. Katalonya'nın İspanya'dan bağımsızlık planlarını azaltmasının ardından piyasa genelindeki risk iştahı bu hafta yükselirken, dünya MSCI endeksi rekor seviyeye yükseldi.

Petrol yükselişine ara verdi

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Karşılıklı vize işlemlerini durdurma kararı sonrası yükselen dolar/TL, dün gelen açıklamaların uzlaşma sağlanacağı yönünde algılanması ile birlikte sabah saatlerinde 3.64 seviyesinin altına kadar indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD için yaptığı açıklamalar sonrasında gün ortasından itibaren dolar kurunda yükseliş meydana geldi.
Saat 18:03 itibariyle dolar 3.6538 lira seviyesinde bulunuyor.
Dolar/TL bugün en düşük 3,6288, en yüksek 3,6684 seviyesini gördü.
Euro ise 4.3316 lira seviyesinde seyrediyor. Euro/dolar paritesi 1.1845 seviyesinde bulunuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin vize kararı ile birlikte Türkiye'yi itibarsızlaştırma yönünde karar aldığını söyledi.
Bunun yanı sıra ABD menşeeli olan Sig Sauer marka silahların emniyete bir daha alınmayacağını da Erdoğan sözlerine ekledi.

Altın yükselişini sürdürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)