E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul güçlü yükseldi---

Borsa İstanbul güçlü yükseldi

Borsa İstanbul güçlü yükseldi
10 Ekim 2017 - 09:55 borsagundem.com

Güne alıcılı başlayan Borsa İstanbul yüzde 2.07 oranında yükselişle 103 bin 394 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

ABD ile ülkemiz arasında yaşanan vize krizi sonrası Borsa İstanbul'da yaşanan düşüş uzun sürmedi. Dün yüzde 3 oranında gerileyen endeks yeniden 102 bin 500 puanı geçti. Kriz havası piyasada kısa sürede atlatıldı. Borsa İstanbul günü yüzde 2.07 oranında yükselişle 103 bin 394 puandan tamamladı.

Endeks güne yüzde 1.18 oranında yükselişle 102 bin 494 puandan başlangıç yapmıştı.

Gün ortasına yüzde 1.32 oranında değer kazancıyla giren Borsa İstanbul gün içinde alıcılı seyrini korudu.

Açılışın ardından en düşük 102 bin 197 puan, en yüksek 103 bin 575 puan görüldü.

Günün önemli şirket haberleri 10/10/2017

Bugün açıklanacak önemli veriler 10/10/2017

KÜRESEL PİYASALAR

Küresel piyasalar Çin’in tatilden çıkmasının ardından yükselişe geçti. Çin’den gelen olumsuz PMI verisini umursamayan piyasalar yukarı yönlü hareketine devam etti. ABD borsalarındaki yataya yakın hafif düşüşler Asya borsalarını etkilemedi. Fed’in bu yıl içinde faiz artırma ihtimalinin yüksek olması dolar kurunda da yükseliş yarattı.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.55 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi dünkü resmi tatilin ardından piyasaların yeniden açılmasıyla erken saatlerdeki kayıplarını tersine çevirerek yüzde 0.6 yükseldi. Güney Kore hisseleri, Pyongyang'la yaşanan gerilimin yatışabileceği beklentileri ve Samsung Electronics öncülüğünde teknoloji hisselerinin uzun bir tatilin ardından küresel piyasaların elde ettiği kazanımları yakalamasıyla bu ayın ilk işlem gününde yüzde 1.65 yükseldi. Seul piyasaları, resmi tatiller nedeniyle geçen hafta ve dün kapalıydı.

DOLAR GERİLİYOR

ABD ve Türkiye'nin karşılıklı vize işlemlerini durdurma kararı sonrası haftanın ilk günü dalgalı bir seyir izleyen Dolar/TL, bu sabah 3,69 seviyesinin altında güne başladı.

Dolar saat 18:08 itibariyle yüzde 0.67 oranında düşüşle 3.6780 lira, euro ise 4.3460 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL en düşük 3,6624, en yüksek 3,7102 seviyesini gördü.

Euro/dolar paritesi 1.1814 seviyesinde bulunuyor.

Bankacılar dün lokal yatırımcıların 1-1.5 milyar dolar civarında döviz satışı yaptığını, bunun da kurda daha fazla yükselişi engellediğini belirtti. Öte yandan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Uysal dün, TL'deki sert değer kaybı ardından sistemde döviz likiditesi anlamında bir sıkıntı olmadığını, piyasaları yakından takip ettiklerini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin, "Bu karar çok üzüntü verici. Türkiye bir hukuk devletidir. Biz bir kabile devleti de değiliz. O metnin karşı metnini aynen açıkladık" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)