E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul tepki alımlarıyla yükseldi---

Borsa İstanbul tepki alımlarıyla yükseldi

Borsa İstanbul tepki alımlarıyla yükseldi
26 Eylül 2017 - 09:55 borsagundem.com

Güne hafif yükselişle başlayan Borsa İstanbul yüzde 1.62 oranında primle 103 bin 929 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Kuzey Irak’taki bağımsızlık referandumunun yapılması ile birlikte dün Borsa İstanbul’da aşağı yönlü sert hareketler yaşandı. Bunun yanısıra Kuzey Kore’nin ABD’ye savaş ilanı gibi açıklamalarda bulunması piyasalarda gerginliğe neden oldu.

Borsa İstanbul bugün ise güç kazandı ve tepki alımlarıyla birlikte yüzde 1.62 oranında yükselişle 103 bin 929 puandan kapandı.

Fed Başkanı Yellen'in bugün yapacağı açıklamalar öncesinde Borsa İstanbul güne yüzde 0.57 oranında yükselişle 102 bin 848 puandan başladı.

Hafif tepki alımları ile açılan Borsa İstanbul'da yatay seyir hakim oldu ve yüzde 0.60 oranında primle 102 bin 886 puandan gün ortasına girdi.

Açılışın ardından en düşük 102 bin 409 puanı, en yüksek 104 bin 136 puanı gördü.

Günün önemli şirket haberleri 26/09/2017

Bugün açıklanacak önemli veriler 26/09/2017

KÜRESEL PİYASALAR

Kuzey Kore’nin ABD’ye savaş ilan etmesi ile birlikte piyasalarda gerileme yaşandı. Fed Başkanı Janet Yellen bugün "Büyüme Tahminleri: Temelleri Yeniden Değerlendirme" konulu bir açıklama yapacak. Kuzey Kore Dışişleri Bakanı, ABD Başkanı Donald Trump'ın hafta sonundaki Twitter üzerinde bir ifadesinin Kuzey Kore'ye savaş ilanı olarak gördüğünü ve Pyongyang'ın hava sahasında olmasa bile ABD bombardıman uçaklarını düşürmek de dahil olmak olmak üzere önlem alma hakkını saklı tuttuğunu belirtti. Yatırımcılar bu açıklamada Fed'in Aralık faiz artışı planlarına sadık kalmayacağına dair ipuçları arayacaklar. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi Wall Street'deki teknoloji hisselerindeki kayıpları izleyerek yüzde 0.65 geriledi. Avustralya borsası yüzde 0.29, Güney Kore hisseleri yüzde 0.3 geriledi. Japonya'nın Nikkei endeksi yüksek seyir izleyen yenin baskısıyla yüzde 0.4 geriledi.

Altın kazançlarını korudu

DOLAR GERİLEDİ

Kuzey Irak referandumu sonrası yapılan açıklamalar ve Kuzey Kore gelişmeleri ile yükselen dolar/TL, bu sabah 3.54 seviyesinin üzerinde açıldı.

Dolar/TL bugün en düşük 3.5250, en yüksek 3.5522 seviyesini gördü.

Saat 17:15 itibariyle dolar kuru 3.5498 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro ise 4.1846 lira seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi ise 1.1786 seviyesinde bulunuyor.

Dün akşam 3.55 liranın üzerine çıkan dolar sabah açılıştan itibaren gevşeyerek 3.53'lü rakamlara geldi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, ABD Başkanı Donald Trump’ın savaş bildirgesini imzaladığını iddia etti.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, Kuzey Kore’nin "ABD savaş ilan etti" iddiaları üzerine, "Savaş ilan etmedik" açıklamasını yaptı.

Beyaz Saray tarafından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde düzenlenen bağımsızlık referandumuna ilişkin, "Irak’ın toprak bütünlüğünden yanayız" açıklaması yapıldı.

Kuzey Irak gerilimi Brent petrolüne zirve yaptırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)