E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yatay kapandı---

Borsa İstanbul yatay kapandı

Borsa İstanbul yatay kapandı
22 Eylül 2017 - 09:55 borsagundem.com

Güne hafif yükselişle başlayan Borsa İstanbul yüzde 0.12 oranında yükselişle 104 bin 122 puan seviyesinden kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Gündemdeki önemli gelişmeler piyasalara yön vermeye devam ediyor. Küresel piyasalar Kuzey Kore'nin bomba denemesi yapacağı haberiyle düşüşe geçerken Borsa İstanbul bugün MGK kararlarına odaklandı. Gün içinde karışık seyir izleyen Borsa İstanbul günü yüzde 0.12 oranında yükselişle 104 bin 122 puandan kapandı.

Borsa İstanbul güne yüzde 0.44 oranında yükselişle 104 bin 458 puandan başladı.

Açılışın ardından dalgalı seyir izleyen Borsa İstanbul günün ilk yarısına kadar yükselişe ilişkin varlık gösteremedi. Endeks gün ortasında 1.4 milyar liralık hacimle yüzde 0.39 oranında yükselişle 104 bin 404 puandan girdi.

Gün içinde en düşük 103 bin 411 puan, en yüksek 104 bin 713 puan görüldü.

Küresel piyasalar ise Çin’in notunun düşürülmesi ve Kuzey Kore’nin hidrojen bombası denemesi yapacak olması nedeniyle dalgalı seyretti.

Analistler Borsa İstanbul için 104 bin 600 puanın aşılması halinde kısa vadeli yükselişin gerçekleşebileceğini belirtti. Aşağı yönlü hareketlerde ise 102 binli puanlar ön plana çıkıyor. Ayrıca 107 bin puan aşılmadıkça endekste güçlü yükselişlerin olmayacağını da belirttiler.

TEPKİ ALIMLARI SINIRLANDI

Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdürü Erol Gürcan, jeopolitik risklerin kısa vadede yaşanması olası tepki alımlarını sınırlayabileceğini kaydetti.
Erol Gürcan, geçen hafta, BİST-100 Endeksi'nde sene başından bu yana devam eden yükselen trendin ve aynı zamanda 21 günlük ve 200 saatlik hareketli ortalamaya da karşılık gelen 108.750 desteği kırılmasının sonrasında önemli bir düzeltmenin yaşandığının gözlendiğini hatırlatarak, son durum itibariyle endeksin Aralık 2016'dan bu yana devam eden yükselen trendinin 104.000 -
104.300 destek bölgesi ile aşağı yönlü test ettiğini belirtti.
Gürcan, toparlanma eğilimi ile kısa vadede bir tepki alım görülme olasılığı ve olası riskleri değinerek, "Endeks Temmuz ayı başında 101.415 direncini aştıktan sonra üst üste 6 günlük soluksuz yükseliş performansı ki 2017'nin en uzun 2. yükseliş serisi ile 106.402 seviyesine kadar yükselmişti. Bu hareketin başladığı 100.084 dip seviyesinden, ilk düzeltmenin geldiği 106.402 tepe seviyesine çizilen
Fibonacci Düzelme Seviyelerinin % 61.8 kademesine denk gelen 103.987 de yaklaşık olarak test edilmekte olan trend seviyesine karşılık gelmektedir. Gerek bu durum gerekse de son günlerde endekste gözlenen düşüşe karşın aşırı alım - satım ve trend göstergesi olan CCI indikatöründe gözlenen toparlanma eğilimi kısa vadede bir tepki alım görülme olasılığının arttığına işaret etmekte. Bugün şu ana kadar gözlenen sınırlı yükselişte bu durumun etkili olduğunu söylemek mümkün." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinin olumlu geçtiğine yönelik sinyallerin de destekleyici bir diğer unsur olarak görülebileceğini, ancak Kuzey Kore Dışişleri Bakanı'nın, ülkenin
Pasifik'te bir Hidrojen bombası denemesi yapabileceğini açıklamasının küresel olarak jeopolitik risk fiyatlamasını yeniden ön plana çıkardığını vurgulayan Erol Gürcan, Kuzey Irak konusunda bugün Milli
Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu'nda, yarın ise tezkere gündemiyle olağanüstü toplanacak olan TBMM'de alınan kararlar gibi gelişmelerin endeksteki sıkıntılı seyrin devam etmesini ve olası yukarı yönlü hareketlerin kısa vadede tepki niteliğini aşamamasına neden olacak gibi göründüğünü belirtti.
Yatırım Danışmanlığı Müdürü Erol Gürcan, şu şekilde konuştu:
"Olası yukarı yönlü hareketlerde sırasıyla, 104.900, 105.600 ve 106.400 dirençlerinin test edilmesi beklenebilir. Bu tepki hareketinin yeni bir yükseliş trendine dönüşebilmesi açısından yukarıda değinilen risklerin TL varlıklar lehine olacak şekilde sonuçlanması ve endeksin yeniden 107.600 üzerinde tutunduğunun görülmesi gerekmektedir. Olumsuz senaryoda, yani Aralık 2016'dan bu yana devam eden yükselen trendin kalıcı olarak kırılması durumunda, ise sırasıyla 103.250, 102.500 ve
101.415 destekleri izlenebilir. Son gelişmeleri ve önümüzdeki takvimi dikkate aldığımızda endeksteki olası yükselişlerin tepki niteliğinde kalması daha yüksek bir olasılık gibi görünmekte. Bundan dolayı da olası yatırım kararlarında son derece titiz davranılmasının ve mutlaka bir zarar kes 'stop-loss' stratejisi çerçevesi içinde hareket edilmesinin sağlıklı olacağını düşündüğümüzü ifade edelim."

HAFTALIK DÜŞÜŞ YÜZDE 3.3 OLDU

Türkiye hisse senetleri göstergesi BIST 100  Endeksi, bu hafta yüzde 3.3 düştü ve yaklaşık 11 ayın en büyük haftalık kaybına yöneldi. 

Günün önemli şirket haberleri 22/09/2017

Bugün açıklanacak önemli veriler 22/09/2017

KÜRESEL PİYASALAR

Kuzey Kore’nin Pasifik Okyanusu’nda hidrojen bombası denemesi yapabileceği iddiası ile birlikte Asya borsalarında düşüş yaşandı. Kuzey Kore gelişmesi ile birlikte İsviçre Frankı ve yen güç kazanırken Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  dün yüzde 0.7 gerilerken, önceki kazanımlarını geri veren endeks yüzde 0.65 düşüşteydi. Endeks, Wall Street'in Fed'in bu yıl üçüncü bir faiz artışı beklentilerini yükseltmesinin ardından kaydettiği gerileme öncesinde rekor seviyelere ulaşmasıyla, Salı günü on yılın zirvesine yükselmişti. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.2 gerilerken, Avustralya borsası  yüzde 0.4 yükseldi. Güney Kore'nin KOSPI endeksi  jeopolitik gerilimlerde yaşanan son gelişmeyle yüzde 0.5 geriledi. Şanhgay kredi derecelendirme kurumu S&P'nin bir aydan kısa bir süre içinde yapılacak Komünist Parti Kongresi'nden birkaç hafta önce Çin'in uzun vadeli ülke notunu düşürmesinin ardından yüzde 0.5 geriledi. S&P dün açıkladığı değerlendirmesi için Çin'deki hızlı kredi birikiminin yarattığı riski neden gösterdi. Yatırımcılar Çin finansal piyasalarının Çin'in kredi notunun düşmesine nasıl tepki vereceğini görmek istiyorlar.

Altın Kuzey Kore ile yükselişte

DOLAR KUZEY KORE İLE GÜÇ KAYBETTİ

Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi referandumu ve Almanya seçimi öncesi Dolar/TL haftanın son gününe 3,50 seviyesinin hemen altında başladı.

Ayrıca Kuzey Kore'nin Pasifik'te hidrojen bombası test edeceği yönündeki tehditini de kapsayan söyleminin ardından dolar düşüşünü hızlandırdı.

Dolar/TL bugün en düşük 3,4974, en yüksek 3,5098 seviyesini  gördü.

Euro ise 4.1837 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1962 seviyesinde bulunuyor.

Petrol güçlü seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)