E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Borsa İstanbul yükselişle kapandı
06 Eylül 2017 - 09:55 borsagundem.com

Güne yatay seyirle başlayan Borsa İstanbul yüzde 0.68 oranında yükselişle 109 bin 611 puandan kapandı

Borsa İstanbul hem Kuzey Kore gerilimi hem de dün açıklanan olumsuz Ağustos ayı enflasyon verisi ile birlikte düşüşe geçmişti. Bugün ise yüzde 0.08 oranında yükselişle 108 bin 964 puandan başlangıç yaptı. Dünya borsalarında geri çekilmeler yaşanırken Borsa İstanbul, artıda kalmayı başardı. 

Yatay seyrini koruyan endeks gün ortasına yüzde 0.08 oranında düşüşle 108 bin 786 puandan girdi.

Gün ortasının ardından ABD vadelilerinin pozitif tarafa geçmesi ile birlikte endekste yükseliş yaşandı.

Borsa İstanbul yüzde 0.68 oranında yükselişle 109 bin 611 puan seviyesinden kapandı.

Açılışın ardından en düşük 108 bin 637 puanı, en yüksek ise 109 bin 873 puanı gördü.

Küresel piyasalarda Kuzey Kore-ABD gerilimi etkisini artırarak sürdürüyor. Bu durum hisse piyasalarına olumsuz yansırken güvenli liman altına pozitif etkide bulunuyor.

Günün önemli şirket haberleri 06/09/2017

Altın bir yılın zirvesine yakın

KÜRESEL PİYASALAR

Wall Street’teki Kuzey Kore gerilimi düşüşü Asya borsalarına da yansıdı. Kuzey Kore’nin füze denemelerine tahammülü kalmayan ABD Başkanı Trump sert açıklamalarına devam etti. Buna karşılık ise Kuzey Kore’nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi, Kuzey Kore’nin ABD’ye yeni hediyeler göndermeye hazır olduğunu kaydetti. Bu gelişme ile birlikte Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.7 oranında geriledi. Nikkei endeksi yüzde 0.3 oranında düşüşle kapandı. Hong Kong’un endeksi olan Hang Seng endeksi yüzde 1 geriledi. Dow Jones endeksi yüzde 1.07 oranında düşüşle 21 bin 753 puan, Nasdaq endeksi yüzde 0.93 oranında düşüşle 6 bin 375 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0.76 oranında düşüşle 2 bin 457 puan seviyesinden kapandı.

Kasırga sonrası artan taleple petrol kazancını korudu

DOLAR KUZEY KORE İLE DÜŞÜŞTE

Dolar kurunda gerileme devam ediyor. Kuzey Kore'nin füze denemeleri yapması ile birlikte zirveye çıkan gerginlik doları vurdu. Dolar yatırımcıları satışa geçerek güvenli limanlara yöneldi. Kur sabah 09:41 itibariyle 3.4394 lira seviyesinde bulunuyor. Euro ise 4.1002 lirada seyrediyor.

Dolar, Kore yarımadasındaki artan gerilim ve Fed'in kıdemli yetkililerinden Lael Brainard'ın ABD'deki düşüşk enflasyonla ilgili uyarısının ardından baskı altında kaldı. Dolar yen karşısında dört buçuk ayın dip seviyesine yaklaştı. Dolar yen karşısında yüzde 0.2 düşüşle 108.60'a geriledi ve Asya piyasasının ilk işlemlerinde en düşük 108.50'yi gördü. Bu düşüş doları 29 Ağustos'da gördüğü Nisan ortasından bu yana en düşük seviyesi olan 108.265'e yaklaştırdı. Yen ve İsviçre frankı, Kuzey Kore'nin Pazar günü güçlü nükleer denemede bulunup jeopolitik gerilimin tekrar tırmanması, bunu takiben de yatırımcıların daha riskli varlıklara olan iştahının azalmasıyla bu hafta değer kazandı. Yen daha riskli ve yüksek getirili varlıkları satın almakta kullanıldığı için yatırımcılar riske daha az maruz kalmaya çalıştığında kazanım elde ediyor. İsviçre frankı dolar karşısında yüzde 0.1 değer kazandı ve dolar/frank paritesi 0.9538'e yükseldi. Frank hafta başından bu yana dolar karşısında yüzde 1.1 değer kazandı. Dolar üzerinde baskı yaratan diğer bir unsur Brainard dünkü açıklamaları oldu. Brainard, ABD'de enflasyonun hedeflerin oldukça altında olduğunu ve bu yüzden Fed'in faiz artırımı konusunda temkinli olması gerektiğini söyledi.

Bugün açıklanacak önemli veriler 06/09/2017

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)