E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yatay kapandı---

Borsa İstanbul yatay kapandı

Borsa İstanbul yatay kapandı
22 Ağustos 2017 - 09:55 borsagundem.com

Güne hafif yükselişle başlayan Borsa İstanbul yüzde 0.02 oranında düşüşle 108 bin 594 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul geçtiğimiz günü yüzde 1.32 oranında yükselişle tamamlamıştı. Yeni güne ise endeks yüzde 0.34 oranında yükselişle 108 bin 984 puandan başladı. Açılışın ardından kısa bir süre hafif düşüşe geçen Borsa İstanbul kayıplarını tekrar geri kazandı.

Endeks gün ortasına doğru düşüşe geçerek yüzde 0.10 oranında düşüşle 108 bin 504 puandan girdi.

Gün ortasının ardından hafif alımlarla karşılaşan Borsa İstanbul gün sonuna doğru yüzde 0.50 oranında primli seyretti. Endeks günü yüzde 0.02 oranında düşüşle 108 bin 594 puandan tamamladı.

Açılışın ardından en düşük 108 bin 325 puanı, en yüksek ise 109 bin 247 puanı gördü.

Global piyasalarda gündem Jackson Hole’de Fed Başkanı Jannet Yellen ile AMB Başkanı Draghi’nin konuşmasına odaklandı. Küresel piyasalar bu nedenle karışık seyretti ve temkinli işlem görüyor.

Günün önemli şirket haberleri 22/08/2017

DOLAR GERİLİYOR

Dün 3,50 seviyesinin altına inen Dolar/TL, bu sabah da aynı seviyelerde açıldı. Dolar/TL bugün en düşük 3,4951, en yüksek 3,4986 seviyesini gördü. Saat 18:05  itibariyle dolar 3.4966 TL, euro ise 4.1153 TL seviyesinden işlem görüyor.. Euro/dolar paritesi 1.1766 seviyesinde bulunuyor.

Dolar/TL uzun süredir beklenen psikolojik seviye olan 3.50'nin altına dün inmesinin ardından bugün güne yaklaşık iki ayın en düşük seviyesinde yatay başladı. Bankacılar bu haftanın en önemli gündem maddesini ise 24-26 Ağustos'ta yapılacak olan Jackson Hole toplantıları olacağını ifade ediyor. Her ne kadar ECB ve Fed başkanlarının para politikasına ilişkin güçlü bir sinyal vermesi beklenmese de, açıklamalar yakından takip edilecek. Uzmanlar, Fed yetkilileri arasında düşük enflasyon endişelerinin yaygın olduğunu gösteren tutanakların ardından Yellen'in piyasalara yön verecek bir açıklama yapmasının beklenmediğini belirtiyorlar. ECB Başkanı Mario Draghi ise konuya yakın iki kaynağın verdiği bilgiye göre, para politikası hakkında yeni mesajı vermeyecek. Yaklaşık bir aydır 3.50-3.55 bandında sıkışık bir seyir izleyen dolar/TL dün 27 Haziran'dan bu yana en düşük olan 3.4920'ye kadar geriledi. Analistler 3.50 civarının genel olarak lokaller açısından alım fırsatı olarak görüldüğünü, dolayısıyla bu seviyenin altında kalıcılığın çok da kolay olmadığını belirtiyor.

Bugün açıklanacak önemli veriler 22/08/2017

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsaları Wall Street'deki ılımlı kazanımlardan destek bularak yükselirken, yüksek maden fiyatları bazı bölgesel piyasaları destekledi. Bu arada yatırımcılar Fed'in Perşembe ve Cuma günü Jackson Hole'de düzenleyeceği yıllık sempozyum öncesinde temkinli duruşu koruyorlar. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.7 yükseldi. Çinko Ekim 2007'den bu yana dün en yüksek seviyesini gördükten sonra bugün gerilerken bakır dün gördüğü Kasım 2014'ten bu yana en yüksek seviyesine çekildi. Nikel hafif yükseldi. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2, lokomotif hisseler CSI300 endeksi yüzde 0.4 yükseldi. Güney Kore hisseleri Kore yarımadasındaki gerilim konusunda hala tam olarak k giderilemeyen endişelere rağmen yüzde 0.4 yükseldi. Güney Kore kuvvetleri dün ABD ile bilgisayar simulasyonlu askeri tatbikat düzenlemeye başladı. Pyongyang bunu nükleer savaşa giden "pervasız" bir adım olarak nitelendirdi. Japonya'nın Nikkei endeksi kayıplarını telafi ederek yüzde 0.1 yükselirken, Avustralya borsaları yüzde 0.3 yükseldi. Dow Jones borsası endüstri endeksi ve S&P 500 endeksi ılımlı kazanımlar kaydederken Nasdaq Bileşik  hafif geriledi. Doların başlıca altı temel para biriminden oluşan sepet karşısında seyrini izleyen endeks  yüzde 0.1 artışla 93.169'a yükseldi. Dolar yen karşısında geçen hafta 108.60 ile dört ayın dip seviyesini gördükten sonra bugün yüzde 0.3 artışla 109.26'yı gördü. Euro yüzde 0.1 düşüşle 1.1808 dolara indi. Dolar, Fed'in daha sıkı para politikası benimseyeceği beklentilerini azaltan düşük ABD enflasyonundan dolayı satış baskısıyla karşılaştı. Washington'daki siyasi karışıklıklar da yatırımcıların Trump yönetiminin ekonomi politikası gündemini yürütemeyeceği endişeleriyle doları baskı altında bıraktı.

Piyasalarda Jackson Hole tedirginliği var

PETROL

Petrol fiyatları özellikle Amerika'da arzın aşamalı olarak sıkılaştığı göstergelerinden destek bularak yükseldi. Brent ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.3 artışla varil başına 51.83 dolarda bulunuyor. ABD hafif ham petrol fiyatı yüzde 0.3 artışla varil başına 47.53 dolarda bulunuyor. Forex.com piyasa analistin Fawad Razaqzada, "ABD ham petrol stokları son haftalara düşüş kaydediyor. Eğer petrol stoklarındaki düşüş eğilimi devam ederse, OPEC ve Rusya'nın devam eden arz kısıntıları göz önüne alındığında, petrol fiyatlarında yükseliş beklenebilir" dedi.

ALTIN

Altın fiyatları dolardaki artışın baskısıyla gerilerken, yatırımcılar Kore yarımadasındaki gerilime odaklandılar ve Fed'in Perşembe ve Cuma günü Jackson Hole'da düzenleyeceği yıllık sempozyum öncesi temkinli olmaya devam ettiler. Spot altının ons fiyatı dün yüzde 0.5 yükseldikten sonra bugün yüzde 0.2 düşüşle 1,288.40 dolara geriledi. ABD altınının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.2 düşüşle 1,294.20 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)