E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yatay seviyeden kapandı---

Borsa İstanbul yatay seviyeden kapandı

Borsa İstanbul yatay seviyeden kapandı
16 Ağustos 2017 - 09:41 borsagundem.com

Gün içinde sert düşüş yaşayan Borsa İstanbul günü yüzde 0.05 oranında düşüşle 106 bin 861 puandan kapadı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul'da iki günde yüzde 4'e varan düşüş süreci sonrası dalgalı bir seyir yaşandı. Dün sert düşüşe sahne olan bugün de hızlı bir geri çekilme yaşayan Borsa İstanbul ikinci seansın ortasına doğru toparlanmaya başladı. Saat 16.00'ya doğru düşüş yeniden başladı.
Borsa İstanbul günü yüzde 0.05 oranında düşüşle 106 bin 861 puandan tamamladı.

Almanya Başbakanı Merkel'in Türkiye ile Gümrük Birliği'ni güncellemeyi düşünmediklerini açıklaması bir anda endeksin düşmesine neden oldu. Dün Kılıçdaroğlu ile çöken endeks tam artıya geçemek üzereyken Merkel'den gelen açıklamaylı yeniden düşüşe geçti. 

Gün içerisinde 105 bin puanın altına gelen endeks kayıplarının bir kısmını geri aldı tam artıya geçmek üzereyken artan satışlarla endeks yeniden 106 bin puana kadar geriledi.

Yeni güne yüzde 0.20 oranında yükselişle 107 bin 122 puandan başlayan endeks birinci seansın ilk yarısında yüzde 1.70 oranında gerileyerek 105 bin puanın altına geriledi. İkinci seansın ortalarında 106 bin 700 puana ulaşan endeks kayıpların önemli bir bölümünü geri aldı. Ancak saat 16.00'ya doğru satışlar yeniden hızlandı endeks 106 bin puan seviyesinde dengelendi. 

Dün yüzde 2.40 oranında değer kaybeden endeks iki günde yaklaşık yüzde 4 düşüş kaydetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bir soruşturma açılması ihtimaline yönelik endişeler ve siyaset cephesinde giderek artan gerilim hisse senedi cephesine olumsuz yansıyor.  Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Akaydın hakkında 15 Temmuz darbe girişimini "tiyatro" olarak nitelendirdiği açıklamasının ardından soruşturma başlattı. 

İŞLEM HACMİ REKORU KIRILDI

Ayrıca rekor üstüne rekor kırara 110 bin puana kadar yaşanan yükseliş sonrası kar satışlarının artması da gün içerisinde yaşanan düşüşte etkili oldu.  

Gün içerisinde en düşük 104 bin 939 puanı gören endeks en yüksek 107 bin 924 puanı gördü.

Özellikle aşırı primli olan hisselerde sert satışların yaşandığı gözleniyor. Dün Koza ve İpek grubu hisselerinde yüklü miktarlarda satışlar yaşanmıştı. 7 milyar lirayı aşan işlem hacmiyle tarihi bir rekor kırılmıştı. Bugün ise saat 18:00 itibarıyla işlem hacmi 6.8 milyar lira seviyesinde bulunuyor. 

Bu arada, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Enis Berberoğlu polemiğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "tutuklama" tartışmalarına ilişkin olarak yazılı açıklama yaptı. Ünal açıklamasında, Kılıçdaroğlu'na bazı sorular yöneltti. Yazılı açıklamada şu noktanın altı çizildi: ''Bizler haksız tutuklanmalar ve gözaltılarla mücadele ederek iktidar olmuş ve Türkiye’nin demokratikleşmesi için sessiz devrimler gerçekleştirmiş bir siyasi hareket olarak, kimsenin haksız tutuklanması ya da gözaltına alınmasından yana olamayız.
Ancak, biz aziz milletimizin temsilcileri olarak, ülkemize karşı işlenen ihanetlerin de sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz."

AVRUPA BORSALARINDA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

Dış piyasalarda ise ılımlı hava devam ediyor. Alman borsası yüzde 1'e yakın prim yaparken Londra borsası dün olduğu gibi bugün de hafif de olsa yükselişini koruyor. 

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saatiyle 08:28'de yüzde 0.5 yükseldi. Madenciler, göstergedeki geniş çaplı rallinin başını çekti. Avrupa hisseleri, geçtiğimiz hafta ABD ve Kuzey Kore liderleri arasında şiddetlenen sözlü savaşa bağlı olarak beş ayın en düşük sevyiesine inmesinin ardından yükselişinin üçüncü gününe girdi. 

Çin inşaat harcamalarının desteğiyle Londra çinkosunun on yılın zirvesini görmesinin ardından yüzde 0.1 artışla en fazla değer kazanan hisseler oldu. İngiliz inşaat şirketi Balfour Beatty inşaat sektöründeki yükselişin desteğiyle artan güçlü ilk yarı kârının ardından yüzde 4.6 primle yükselen hisselere öncülük etti.

Euro Bölgesi ekonomik büyümesi ve İngiltere'de istihdam ve maaş verisi bugün açıklanacak. Traderlar, bir yandan, Fed'in 4.5 trilyon dolarlık bilançosunu ne zaman küçültmeye başlayacağına dair ipuçları verecek son toplantı tutanaklarını bekliyor.

Yatırımcılar tutanaklarda faiz artışlarının zamanlaması ve Fed'in Eylül ayında yapılacak toplantısında bilançosunu daraltmaya başlayacağını açıklayıp açıklamayacağı hakkındaki hakkında ipuçlarını arayacak.

Günün önemli şirket haberleri 16/08/2017

DOLAR 3.53 TL SEVİYESİNDE

Dün saat 17:21'de 3.5432/3.5439 seviyesinde olan dolar/TL bu sabah saat 08:42'de 3.5360/3.5380 seviyesinde işlem görüyor. Dün aynı saatte 3.8440/3.8447 seviyesinde olan sepet bazında TL bu sabah 3.8435/3.8454, 4.1469/4.1479 seviyesindeki euro/TL ise 4.1511/4.1534 seviyesinde bulunuyor.

Petrol stok verisi öncesi hafif toparlandı

KÜRESEL PİYASALAR

Kuzey Kore ve ABD arasındaki gerilimin tırmanmaya ara vermesiyle Güney Kore borsası yüzde 0.5 yükselirken, geçen ay gördükleri tarihi zirvenin oldukça altında seyrediyor. Krizin seyri açısından ABD ile Güney Kore'nin 21 Ağustos'ta başlayacak olan askeri tatbikatı yakından izleniyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi bugün yüzde 0.2 yükselirken Japonya'nın Nikkei endeksi günü yüzde 0.1 oranında düşüşle 19 bin 729 puandan kapandı. Günü yatay kapatan Wall Street'te hiçbir endeks belirgin bir hareket kaydetmedi. Dow Jones endeksi yüzde 0.02 oranında yükselişle 21 bin 998 puandan, Nasdaq endeksi yüzde 0.11 oranında düşüşle 6 bin 333 puandan, S&P 500 endeksi yüzde 0.05 oranında düşüşle 2 bin 464 puandan kapandı.

Altın Fed tutanakları öncesi kayıpta

Bugün açıklanacak önemli veriler 16/08/2017

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)