E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul satışla kapandı---

Borsa İstanbul satışla kapandı

Borsa İstanbul satışla kapandı
07 Temmuz 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 haftanın son işlem gününü yüzde 0.54 oranında değer kaybıyla 100.084 puan seviyesinden tamamladı

Haftayı 100 bin puan üzerinde kalarak tamamlayan Borsa İstanbul günü yüzde 0.54 oranında düşüşle 100.084 puan seviyesinden kapattı.Günün kritik verisi beklentilerden iyi geldi. ABD'de Haziran ayında tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde gelirken, işsizlik oranı yükseldi.Veri sonrası ABD hisse piyasası yükselirken yurtiçi piyasamız gelen satışlarla geriledi.Dünya borsaları petroldeki düşük seyir, tahvil getirilerindeki yükseliş ve ABD'de başta olmak üzere daha sıkı para politikasını olasılığı karşısında, haftanın son işlem gününü altı haftanın en düşük seviyesinden tamamladılar.

Gün içerisinde BİST-100 en düşük 100.084 puanı, en yüksek 100.838 puanı gördü.Bankacılık endeksi yüzde 0.36 oranında düştü, sanayi endeksi yüzde 0.60 oranında değer kaybetti.Piyasa işlem hacmi 3.410 milyar TL'ye ulaştı.En çok hacim yaratan hisseler Kiler GYO, Türk Havayolları ve Koza Anadolu oldu.   

Dolar/TL 3.62'nin üzerinde

Sabah işlemlere 3.63'ün üzerinde başlayan kur güçlü duruşunu bugünde sürdürdü.Gün içinde en yüksek 3.6473 seviyesini gördü.Öğleden sonra açıklanan ABD istihdam datasının beklentilerden iyi gelmesi doları zayıflattı.ABD'de tarım dışı istihdam Haziran'da 222 bin kişi artarak beklentiyi aştı, ortalama saatlik ücretler ise beklentiyi karşılamadı.Dolar/TL saat 18:05 itibarirle 3.6284 seviyesinde bulunuyor.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

ABD'de Haziran ayında tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde gelirken, işsizlik oranı yükseldi.
ABD Çalışma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, tarım dışı istihdam 222 bin arttı. Ekonomistlerin beklentisi istihdamın 174 bin artması yönündeydi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Hamburg kentinde başlayan ve iki gün sürecek olan G20 Liderler Zirvesi'ne katıldı.Hamburg Messe Konferans Merkezinde gerçekleşen G20 Liderler
Zirvesi, G20 dönem başkanı ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in zirveye katılan liderleri karşılamasıyla başladı.
Çin Başbakanı Li Keqiang, Ülke'nin istikrarlı ekonomik büyümesinin yılın ikinci yarısında devam ettirilebileceğini söyledi.Ekonomistler ve girişimciler ile bir araya geldiği toplantıda konuşan Li, "Ne kısa vadeli büyümeye odaklandık, ne de agresif teşvik terbirlerine başvurduk" dedi.
İngiltere Başbakanı Theresa May, ABD Başkanı Trump ile Hamburg'da yapılan G20 zirvesi sırasında gerçekleştireceği görüşmede, ABD'yi Paris iklim anlaşmasına yeniden katılmaya çağıracağını söyledi. UniCredit'in CEO'su, Türkiye'deki bankalarının durumunun oldukça iyi olduğunuve ekonomi açısından Türkiye'ye inandıklarını belirtti. UniCredit CEO'su Jean Pierre Mustier, ayrıca, Türkiye'de Koç
ailesiyle çalışmaktan çok fazla mutluluk duyduklaırnı kaydetti.
İngiltere'de konut fiyatları Haziran'da sona eren çeyrek dönemde son 4 yılın en yavaş artışını gösterdi.
Konut kredi şirketi Halifax'ın verilerine göre Haziran'da sona eren 3 ayda ortalama konut fiyatı geçen yılın aynı dönemine göre sadece yüzde 2,6 arttı. Mayıs'ta sona eren 3 ayda fiyatlar yüzde 3,3
yükselmişti.
Hollanda hükümeti, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle önümüzdeki hafta Salı günü Apeldoorn kentinde yapacağı toplantıyı yasakladı.  

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 07/07/2017

Günün önemli şirket haberleri 07/07/2017

Altın faizlerdeki artışla geriledi

 

Petrol, ABD'deki stok artışıyla geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)