E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul günün zirvesinden kapandı---

Borsa İstanbul günün zirvesinden kapandı

Borsa İstanbul günün zirvesinden kapandı
20 Mart 2017 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul güne yüzde 0.25 oranında düşüşle 90 bin 261 puandan başladı. Açılışın ardından devam eden düşüş gün sonuna doğru yerini yükselişe bıraktı ve yüzde 0.45 oranında yükselişle 90 bin 902 puandan kapandı

Küresel piyasalar geçtiğimiz haftayı dalgalı seyirle tamamladı. Asya ve ABD piyasalarında düşüşler yaşanırken, Avrupa borsalarında hafif yükselişler görüldü. Bu hafta ise Fed başkanlarının açıklamaları önemli olacak. Perşembe günü ise Fed Başkanı Janet Yellen’ın konuşmasını piyasa oyuncuları takip edecek.

Dünyanın en büyük ekonomilerinin maliye bakanları rekabetçi devalüasyon konusundaki uyarılarını yenilerken, küresel ticareti serbest ve açık tutmak konusunda bir anlaşmaya varamadı ve küresel çapta korumacılığa dönülebileceği sinyalleri verdi.

Japonya piyasaları ise bugün Bahar Gündönümü olması nedeniyle kapalı olacak ve yarın işleme açılacak.

Günün önemli şirket haberleri 20/03/2017

Borsa İstanbul ise geçtiğimiz haftayı yüzde 0.25 oranında yükselişle 90 bin 491 puan seviyesinden tamamlamıştı.

Bu hafta için ise analistler ilk işlem gününde düşüşlerin olabileceğini ancak endeksin 90 bin puanda tutunabileceğini belirttiler. 90 bin puanın altına sarkmalarda ise ilk desteğin 89 bin 500 olarak ön plana çıkabileceğini kaydeden analistler yükseliş denemelerinde kar satışlarının olabileceğini de sözlerine eklediler.

Borsa İstanbul güne yüzde 0.25 oranında düşüşle 90 bin 261 puandan başladı. Açılışın ardından düşüş seyrine devam eden Borsa İstanbul gün sonuna doğru hafif alım yaşadı. Endeks günü yüzde 0.45 oranında yükselişle 90 bin 902 puandan kapandı.

Endeks gün içinde en düşük 90 bin 132 puan, en yüksek ise 90 bin 902 puan seviyesini gördü.

Petrol, arz fazlalığı endişesiyle 48 dolara doğru düşüyor

DOLAR SAKİN SEYREDİYOR

İstanbul serbest piyasada dolar 3.6260, euro 3.9040 liradan haftaya başladı.

Kapalıçarşı'da 3,6240 liradan alınan dolar 3,6260 liradan satılıyor. 3,9020 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 3,9040 lira olarak belirlendi.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 3,6170 lira, euronun satış fiyatı ise 3,8920 lira olmuştu.

Altın iki haftanın en yüksek seviyesini gördü

ÖNEMLİ VERİLER

Bu hafta yurt-içinde tüketici güveni ve konut satışlarını yurt dışında ise PMI'ları ve Avrupa Komisyonu'nun Tüketici Güven Endeksi'ni takip edeceğiz. Günün en önemli gelişmesi ise Fransa'da başkan adaylarının ilk defa televizyonda tartışmaları (TSİ 23:00). Brexit ve Trump ile zirveye çıkan popülist dalga geçtiğimiz hafta Hollanda genel seçimlerinde kesintiye uğramıştı. Sırada Nisan sonu ilk Mayıs başı ikinci turu düzenlenecek Fransa seçimleri var. Sene başında popülist aday LePen karşısında liberal aday Fillon avantajlıydı. Ancak Trump ve Rusya konusundaki açıklamalarıyla birlikte yarışta geriye düştü ve Macron şu anda LePen karşısında uzlaşılan diğer liberal aday konumunda. Perşembe günü Almanya Başbakanı Merkel, Macron ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Konuşmanın ana başlıklarından birisi Avrupa'nın güvenlik sorunu idi.  Öte yandan, yarın Japonya Başbakanı Abe, Avrupa Birliği temsilcileriyle küresel ticaret konusunda diplomatik temaslarda bulunacak. Önümüzdeki birkaç gün küresel ticaret ile ilgili diplomatik gelişmeler çerçevesinde şekillenecek. Trump - Merkel görüşmesi istenen sinerjiyi ortaya çıkarmadığı gibi G-20 zirvesinde de tutanakta küresel ticaret ile ilgili ifadelerde hemfikir hale gelinemedi. Veri tarafına baktığımızda ise TSİ 15:30'da FED'in Chicago Şubesi'nin iktisadi faaliyet endeksi var. Endeksin bu ay 0.03 değerini alması bekleniyor. Geçtiğimiz ay endeks 0.05 seviyesindeydi. Bu seviyeler ve endeksin üç aylık ortalaması enflasyonist baskı anlamına gelen 0.7 seviyesinden bir hayli uzak. FED de "kademeli" yaklaşımını sürdürmekte. Bu sene faiz artırım sayısı şu an öngörülen "3" adetten "4"e bile çıksa "kademeli" duruşun değişmeyeceğini başkan Yellen basın toplantısında kendisi açıkça ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı20 Mart 2017 21:30

    Borsayı gördünüz başka zaman olda masıl çakarlardı vaybe alkıs borsa yükseldi

  • Stratejist20 Mart 2017 13:18

    Küresel büyük oyuncular bizim borsamıza ilgi göstermiyorlar. Dolayısıyla piyasa üç beş çakalın eline kaldı şuan onlar ne derse o oluyor. Fazla kasmamak gerek ...