E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBorsa İstanbul zirvesinde istifa muamması---

Borsa İstanbul zirvesinde istifa muamması

Borsa İstanbul zirvesinde istifa muamması
08 Şubat 2017 - 17:17 borsagundem.com

Borsa dünyası, yönetimle anlaşmazlığa düştüğü öne sürülen BİST Genel Müdürü Osman Saraç'ın görevinden ayrıldığı haberiyle çalkalanırken, Saraç'tan jet açıklama geldi: İstifamı sundum, görevimin başındayım.

BORSAGUNDEM.COM

Borsa dünyası akşam saatlerinde gündeme düşen “BİST Genel Müdürü Osman Saraç görevinden ayrıldı” haberiyle çalkalandı. Kulisleri hareketlendiren iddialar üzerine Osman Saraç'tan jet açıklama geldi.

SARAÇ: İSTİFAMI SUNDUM, GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

Borsa İstanbul Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Saraç, Dünya’ya yaptığı açıklamada,  Kurum’dan ayrıldığı yönündeki haberlerle ilgili olarak, istifasını bu sabah sunduğunu belirterek, "Sayın Bakanımın bilgisi dahilinde görevimin başındayım" dedi.
Bloomberg HT’nin haberine göre ise bir süredir yönetimle yaşadığı söylenen anlaşmazlık iddiaları Osman Saraç’ı istifaya götürdü. Haberde ayrıca istifanın, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından geri çevrildiği ileri sürüldü.

İSTİFA TALEBİ MASADA BEKLİYOR

Borsagundem.com’a ulaşan bilgilere göre de, Borsa İstanbul Genel Müdürü Osman Saraç’ın istifa talebine yönelik şu ana kadar herhangi bir işlem yapılmadığı, dilekçesinin masada bekletildiği öğrenildi.

BU GÖREV İÇİN 4 YIL BEKLEDİ

İstanbul Altın Borsası’nın eski  başkanı, Borsa İstanbul Genel Müdürü Osman Saraç, Sermaye Piyasalarının yakından tanıdığı önemli bir isim. Kurum zirvesindeki görevine 2016 Nisan’ın da başlayan Saraç’ın adı, İMKB’den Borsa  İstanbul A.Ş.’ye dönüşüm sırasında da geçmişti. Ancak o zaman görev almayan Osman Saraç, 3 yıl sonra önce yönetime girdi, ardından da Genel Müdür koltuğuna oturdu.

OSMAN SARAÇ HAKKINDA

1998 Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. Maliye Bakanlığı’nda Maliye Müfettişi olarak iş hayatına başladı. 2005 yılında İstanbul Altın Borsası Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 2006’da İstanbul Altın Borsası Başkanlık görevini devraldı. Görev yaptığı sürede Altın Borsası ile ilgili önemli adımlar attı. 2013 yılında İstanbul Altın Borsası Başkanlığı görevini bırakan Osman Saraç, Alnus Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi ve YMM. Saraç, 2016 Nisan'ın da Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne getirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)