E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul yurt dışı verileri ile yön arayacak---

Borsa İstanbul yurt dışı verileri ile yön arayacak

Borsa İstanbul yurt dışı verileri ile yön arayacak
30 Ekim 2014 - 08:44 borsagundem.com

Bekle ve gör havasını geride bırakan BIST 100 endeksi bugün yurt dışı veri akışı ile yön arayacak…

aLB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"Bekle ve gör havasını geride bırakan BIST 100 endeksi bugün yurt dışı veri akışı ile yön arayacak…
   
BIST 100 endeksi geçtiğimiz Salı günü 79.069-79.724 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 79.589 seviyesinden  günü yüzde 0,45 değer kazanarak tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,43 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0,08 değer kaybetti.   

Dün Avrupa'da veri akışı zayıf olmakla birlikte, ABD Merkez Bankası'nın Açık Piyasa Komitesi toplantısının sonucu öncesi Avrupa borsalarında bekle ve gör havası eserken diğer yandan açıklanan şirket bilançoları takip edildi. Beklentilerin üzerinde açıklanan şirket bilançolarının etkisiyle yükseliş hareketlerinin görüldüğü Avrupa borsaları günü karışık seyir ile tamamladı. Bugün Avrupa'da veri akışı oldukça yoğun olup, Euro Bölgesi sanayi ve tüketici güveni, Almanya TÜFE ve işsizlik oranı verileri ile birlikte İngiltere'de konut fiyatları takip edilecektir.
   
ABD tarafında bir süredir tüm piyasaların gündeminde yer alan ABD Merkez Bankası Fed'in Açık Piyasa Komitesi toplantısı sonucu yer alıyordu. Fed beklendiği üzere ekim ayında parasal genişlemeyi sona erdirirken, merakla beklenen faiz artırımına ilişkin olarak kayda değer bir süre ifadesini yineledi. İstihdam konusunun da değinildiği toplantıda istihdam piyasasındaki atıl kapasitenin gerilediği ifadesi kayıtlarda yerini aldı. Toplantı sonucu öncesinde yatay hareketlerin görüldüğü ABD borsalarında toplantı sonucunda alınan kararların açıklanmasının ardından aşağı yönlü hareketler görüldü ve ABD borsaları günü negatif tamamladı. Bugün ABD tarafında haftalık ve devam eden işsizlik başvuruları yanı sıra yıllık beklentisi yüzde 3,0 olan 3. Çeyrek büyüme verisi izlenecektir. Veri akışının yanı sıra Fed Başkanı Yellen'in konuşması izlenecektir.
   
Yurt içinde ise geçtiğimiz Salı günü resmi tatil nedeniyle yarım gün işlem gören BIST 100 endeksi sakin ve hacimsiz bir gün geçirdi. Tatil sırasında yurt dışından yaşanacak olan gelişmelerden kaynaklı bekle ve gör havasında olan endekste sınırlı hareketler görülürken BIST 100 endeksi 79.589 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bugün yurt içinde Ekim ayı tüketici güveni verisi gündemimize konu olacak.
   
Teknik açıdan baktığımızda geçtiğimiz günlerde olumlu bir teknik görünüm sergileyen endeks 80.000 seviyesinin üzerinde kar satışları ile karşılaşmış ve gerilemiştir. Bugün endekste alım denemelerinin güçlenebilmesi için 80.000 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmektedir. Endeksin 80.000  seviyesini test edip gerilemesi durumunda ise  79.000 ve 77.500 seviyeleri önemli destek seviyeleridir. Endekste yükselişin devam etmesi için 80.000 seviyesinin yukarı yönlü kırılması gerekmektedir."
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)