E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da yatay kapanış---

Borsa İstanbul'da yatay kapanış

Borsa İstanbul'da yatay kapanış
12 Nisan 2017 - 18:10 borsagundem.com

Bist-100 günü yüzde 0.05 oranında yükselişle 90 bin 952 puan seviyesinden kapattı

Güne pozitif açılış yapan Borsa İstanbul TL'deki değerlenmeyle gün boyu pozitif seyrini sürdürdü.Günü yüzde 0.05 oranında artışla 90.952 puan seviyesinden kapattı.Referandum gelişmelerine odaklanan piyasalar son gelen anket sonuçlarında "evet" sonucunu pozitif bir gelişme olarak görmeye devam ediyor.Bankacılık endeksi  yüzde 0.61 oranında artışla,sanayi endeksi yüzde 0.17 oranında düşüle kapandı.Gün boyu işlem hacmi 3.749 milyar TL oldu.Günün hacim yaratan hisseleri Koza Maden,Garanti Bankası ve Yapıkredi Bankası oldu.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Referandum süreciyle ilgili konuşan Şimşek, "Martın ikinci yarısından itibaren evet lehine değişti, bir ivme kazandık.Kararsızlar azaldı. Güçlü bir evet çıkar diye umut ediyoruz, sahadan benim edindiğim izlenim o" dedi. Bu anayasa değişikliği büyük bir reform.Bizim oturup ekonomide şoklara karşı direnci artıracak, büyümeyi yüzde 6 patikasına oturtacak yeni bir dönemin arefesindeyiz.Yapacağımız reformlarla Türkiye tekrar yüzde 6 büyüme patikasına oturacak" dedi.

ABD'de ithalat fiyat endeksi martta beklenti paralelinde aylık yüzde 0,2 azalarak son 4 ayın ilk düşüşünü kaydetti. Ülkede ihracat fiyat endeksi ise yüzde 0,2 artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Çin, ABD Başkanı Donald Turmp'ın "Kuzey Kore belasını arıyor"çıkışını "nükleer tehdit" ile yanıtlayan Kuzey Kore'ye "Provakasyonlara son verin" uyarısı yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO ülkelerini, ABD'nin kimyasal saldırı iddiaları üzerine Suriye'yi vurmasını düşünmeden onaylamakla suçladı. Putin, NATO müttefiklerini 'olanları analiz etmeden başlarını sallayan Çin oyuncaklarına' benzetti.

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU

Jeopolitik riskler risk iştahını zayıflatmaya devam ediyor. Suriye’de yaşanan kimyasal silah kullanımı ardından geçen Cuma ABD’nin Suriye’ye müdahalesinin yanı sıra ABD ile K. Kore arasında gerilen ipler riskten kaçışı tetikliyor.
Fransa'da yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik endişeler ve artan jeopolitik riskler nedeniyle küresel borsalarda satış baskısı dün de devam etti. ABD Başkanı Trump'ın bankacılık yasasına ilişkin düzenlemenin değerlendirildiğini açıklaması satış baskısını azaltsa da ABD borsaları günü düşüşlerle tamamladı.
San Francisco Fed Başkanı John Williams'ın Fed'in bu yıl içerisinde 3-4 faiz artışında bulunmasının uygun olacağı açıklamaları takip edildi. Bu açıklamalarda Williams'ın daha önceki beklentilerini yinelediğini görüldü.
ABD Başkanı Donald Trump’ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşecek.Başta Suriye olmak üzere, Kuzey Kore ile yaşanan gerginliklerin masaya yatırılacak.

Günün önemli şirket haberleri 12/04/2017

 DOLAR 3.66 TL SEVİYESİNDE

Veri akışının nispeten sakin olduğu bu hafta daha çok fiyatların teknik ve siyasi gündeme bağlı olarak gerçekleştiğini gösteriyor.Ayrıca ABD Başkanı Trump'ın Kuzey Kore'ye tehdit içeren mesajlar vermesi Dolar'daki kırılganlığı arttırıyor.Sabah saatlerinde aşağı yönlü hareketle güne başlayan kurda tüm gün TL değerlenmeye devam etti.Dolar/TL gün içinde en yüksek 3.7052 TL seviyesini,en düşük 3.6658 seviyesini gördü.Saat 18:05 itibariyle 3.   

Petrol, Suudi'lerin destek haberiyle kazançlarını korudu

Altın, küresel gerilimle 5 ayın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şimdi12 Nisan 2017 18:36

    asıl tehlike bundan sonra , borsa buraya kadar.ondan sonra yine takip etmeli,referandum olsun bitsin bakalım!!

  • nuri12 Nisan 2017 16:32

    borsada satış dün başladı. boşuna yükseldiğine inanmayın.

  • KARTALAĞABEYLİ12 Nisan 2017 12:52

    ÖĞLEDEN SONRASI İÇİN DİKKAT..15i30 BİST 30 %2.............AKBANK %3 ARTI......RALLİ Mİ DEDİNİZ.HAYY HAYY .BOĞALAR .....:))