E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRekorunu yenileyen Borsa İstanbul düşüşle kapandı---

Rekorunu yenileyen Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Rekorunu yenileyen Borsa İstanbul düşüşle kapandı
20 Temmuz 2017 - 18:10 borsagundem.com

BIST-100 rekor tazelediği günü yüzde 0.63 oranında düşüşle 106.735 puan seviyesinden kapattı

BORSAGUNDEM.COM

Pozitif açılış yaparak rekoruna yeni bir rekor seviyesi daha ekleyen Borsa İstanbul günü yüzde 0.63 oranında değer kaybıyla 106.735 puan seviyesinden kapattı.106.415 olan rekorunu 107.749 puan seviyesine taşıyan BIST gün içerinde Almanya ile yaşanan gerginlikle satışa döndü.Uzun süredir süren Almanya-Türkiye gerginliği bugün Alman dışişleri bakanın yaptığı açıklamalar ile farklı bir boyuta taşındı. Alman bakan Gabriel, Türkiye'deki Alman yatırımlarının devam edeceğinin garantisinin olmadığını aktardı.ECB faiz kararı açıklandı, değişikliğe gidilmedi.Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, orta vadede enflasyon dinamiklerini destekleme açısından hala çok büyük miktarda parasal uyumlaştırmanın gerekli olduğunu söyledi.Piyasalar yarın Fitch'in, Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne dair herhangi bir değişiklik olup olmamasına odaklandı.

Gün boyu en düşük 106.626 puanı, en yüksek 107.749 puanı gördü.Bankacılık endeksi yüzde 1.20 oranında geriledi, sanayi endeksi yüzde 0.35 oranında düştü.Piyasa işlem hacmi 5.581 milyar TL'ye ulaştı. En çok hacim yaratan hisseler Türk Havayolları, Emlak Konut ve Koza Anadolu oldu. 

Dolar/TL 3.53'ün altında

Sabah işlemlere 3.53 seviyesinin altından başlıyan kur  ECB toplantısı öncesinde Almanya kanadından yapılan sert açıklamalarla satış baskısında kaldı. Dolar 3.54'ün üzerine çıkarak 3.5442 seviyesini gördü. Ardından yeniden gevşeyen kur 3.53 seviyesine indi.Gün içinde ECB den beklenen açıklamalar izlendi.Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, orta vadede enflasyon dinamiklerini destekleme açısından hala çok büyük miktarda parasal uyumlaştırmanın gerekli olduğunu söyledi.En düşük 3.5187'yi gören Dolar/TL saat 18:05 itibariyle 3.5238 seviyesinde bulunuyor. 

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Güney Afrika Merkez Bankası(SARB), faiz oranını 25 baz puan indirdi. Bankadan yapılan açıklamaya göre, faiz oranı yüzde 7,00'den yüzde 6,75'e çekildi. Piyasalarda beklenti faiz oranında değişiklik olmayacağı yönündeydi. Banka son 7 toplantısında faiz oranlarını değiştirmemişti.
Kuveyt bugün 15 İranlı diplomatın 45 gün içinde ülkeyi terk etmesini istedi. Kuveyt'in İranlı 15 diplomatı, Kuveyt’teki bir terör hücresi bünyesinde faaliyet gösterdikleri, İran Halk Cumhuriyeti ve Hizbullah teşkilatı ile haberleştikleri iddiası ile ilgili olarak bir mahkeme kararının Temyiz mahkemesince onaylanması üzerine sınır dışı etme kararı aldığı kaydedildi.
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye'ye yönelik AB mali yardımlarının gözden geçirileceği yönündeki açıklamasının ardından AB Komisyonu sözcüsü de bir açıklama yaptı.
Kremlin Sarayı, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçtiğimiz haftalarda Hamburg'da gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi'nde gizli görüşme yapmadıklarını açıkladı. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, faiz oranlarının varlık alım programı boyunca cari seviyelerde kalmaya devam etmesini beklediklerini söyledi. Draghi bugünkü faiz toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 15 bin düşüşle 233 bin oldu. Piyasa beklentisi başvuruların 4 bin düşüşle 245 bin olacağı yönündeydi.
Avrupa Merkez Bankası(ECB), faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi. ECB'nin bugünkü toplantısının ardından, faiz oranının yüzde 0,00 olarak devam etmesi kararı verildi. Analistlerde, ECB Para Politikası Kurulu'nun faiz oranını değiştirmeyeceğini tahmin ediyorlardı.
Yunanistan Hükümet Sözcüsü Dmitris Tzanakopoulos, Yunanistan'ın kurtarma programı sona erene kadar resmi kreditörlere olan bağımlılığından kurtulmak istediğini, ancak bunun için doğru zamanı beklediğini söyledi.
İnsan hakları aktivisti Peter Steudtner'nin Türkiye'de tutuklanmasına Almanya'nın tepkisi artarak devam ediyor. Gazeteci Deniz Yücel'in ardından Steudtner'in de tutuklanmasını eleştiren Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Almanya'nın Türkiye politikasında yeni bir yöne ihtiyaç olduğunu söyledi. Gabriel, yeni Türkiye politikasının Başbakan Angela Merkel ve SPD lideri Martin Schulz'un desteğini aldığını da ifade etti.
Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Temmuz ayında bir önceki aya göre %1,9 oranında arttı  Haziran ayında 70 olan endeks değeri Temmuz ayında 71,3 oldu.

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU

Japonya Merkez Bankası(BOJ), bu ayki toplantısında faiz oranını değiştirmedi. BOJ'un faiz toplantısının ardından yapılan açıklamada, faiz oranının yüzde -0,10 olarak kalmasına karar verildiği belirtildi. Piyasa beklentisi de faizlerin değişmeyeceği yönündeydi. Banka parasal tabanın yıllık 80 trilyon yen artırılması yönünde programında da bir değişikliğe gitmedi.
 Japonya Merkez Bankası bugün yaptığı politika kurulu toplantısı ardından yayınladığı çeyrek dönem raporunda, yüzde 2 fiyat istikrarı hedefine ulaşma zamanlamasını öteledi.
 İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere'nin Brexit müzakere pozisyonunun 8 Haziran'da yapılan seçimden öncekmi kadar güçlü olduğunu söyledi. 
ABD'de Yüksek Mahkeme, Başkan Donald Trump'ın yürürlüğe koyduğu seyahat yasağıyla ilgili kararında, yasağın ABD'de yaşayanların büyükbabaları, büyükanneleri ve diğer akrabalarına uygulanamayacağına hükmetti.
Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, İngiltere'nin Avrupa Birliği'ne borçlu olduğu parayı geri ödemesi gerektiğini ve bunun Brexit görüşmeleri için pazarlık edilemez bir ön şart olduğunu söyledi.  Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olan Japonya'da Haziran ayında dış ticaret tahminlerin üzerinde fazla açık verdi.Japonya Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, fazla 739,9 milyar yen olarak gerçekleşti. Piyasalarda beklenti 488,0 milyar yen fazla olacağı yönündeydi.
İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Caferi, “ABD, Devrim Muhafızları’na karşı yaptırım uygularsa İran’ın etrafındaki üslerini 1000 km’e kadar kapatması gerekecek” dedi.
Dışişleri Bakanlığı, Alman Hükümet Sözcüsü tarafından yapılan ve diplomatik nezaketsizliğe örnek teşkil edebilecek açıklamalarda Türk yargısına doğrudan müdahale edildiği ve haddini aşan ifadeler
kullanıldığının görüldüğünü bildirdi.
Morgan Stanley ekonomistlerine göre Fed, Temmuz toplantısında bilanço normalleştirmesinin görece yakın bir zamanda başlayabileceğinin sinyalini verebilir.

Günün önemli şirket haberleri 20/07/2017

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 20/07/2017

 

Altın, BOJ kararı sonrası 3 haftanın zirvesine yakın

 

Petrol fiyatları son iki haftanın en yüksek seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gnçlk :))20 Temmuz 2017 22:56

    Arkadaşlar şöyle düşünün... 102 bine çıkan borsadaki giren para... birden şok etkisi ile çıkar ve usd ye dönerse ne olur ?? borsaya azar azar girdi.. ya çıkış birden kırılgan olurs ane olur ??? bırakın borsayı bence.. usd ye doner ulkedende çıkarsa ne merkez düşürür o gazı nede tl faiz artışları. bence borsa işi çok şişti. 2 çeyrek önceri aşağı çekip borsayı, 2 çeyrek bilançolarlada yukarı gider gibi yapıp, sonra kar satışları derinleşir... bence öyle yani.. çok çıktık mal alamıyorum ben şahsen... gnçlk :)) fed faiz artışıda var bide..

  • Aynen alım20 Temmuz 2017 17:53

    Aynen alıma devam küçük bi kar satışıydı sadece yükselişe trende devaaaaaaam

  • borsa20 Temmuz 2017 17:03

    kar satışları ile yükseliş devam edecek gibi görünüyor. düştüğü yerden alım geliyor.

  • KAMİL KARA20 Temmuz 2017 16:42

    ÇIK ÇIK NEREYE KADAR ,YARIN DA DÜŞER 100 BİN ALTI ALIM İÇİN UYGUN OLUR.

  • semih20 Temmuz 2017 14:57

    hele şükür kırmızıyı gördük valla. içim daraldı yüksel yüksel nereye kadar. gel 98 bine alalım

  • borsadan zengin20 Temmuz 2017 14:52

    normalde bu revizyon önemli ve borsanın düşmemesi mantıklı..düşerse toparlanamaz..dünkü para girişi muazamdı..

  • deniz20 Temmuz 2017 14:28

    canını seven satıp kaçmaya başladı

  • Evet20 Temmuz 2017 14:27

    Artık bitti hayırlı olsun yükseliş falan kalmadı

  • Eveet 20 Temmuz 2017 10:19

    Bitti diye düşünüyorum yükselmekte zorlanıyor hayırlısı olsun bizim gibi küçük yatırımcılar için her yükselişte short olması daha mantıklı