E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Borsa İstanbul yükselişle kapandı
19 Haziran 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 günü yüzde 1.16 oranında yükselişle 99.332 puan seviyesinden tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Yeni haftaya pozitif açılış yapan Borsa İstanbul günü yüzde 1.16 oranında artışla 99.332 puan seviyesinden kapattı.Geçen haftaki kar satışları sonrası global borsalar haftaya risk alma iştahındaki artışlarla güçlü pozitif başladı.BIST’te yurtdışındaki eğilime paralel geçen haftanın son iki gününde oluşan kayıplarını büyük oranda geri aldı.Dow Jones endeksi yeni bir rekor daha kırarak 21.485 puan seviyelerinden işlem görüyor.Avrupa borsalarındaki yükselişler yüzde 1'i aştı.Fed başkanı Dudleyin konuşması takip edildi.Dudley,işsizliğin ve enflasyonun ise "olabilecek iyi seviyelerde" olduğunu söyledi. Fed'in etkili üyelerinden birisi olan Dudley, New York'ta yaptığı bir konuşmada, "Tam istihdama oldukça yakınız. Enflasyon istediğimizden biraz daha düşük ama eğer istihdam piyasası sıkılaşmaya devam ederse ücretlerin artacağını ve enflasyonun kademeli bir şekilde yüzde 2'ye geleceğini düşünüyoruz" dedi.Bu açıklamalar sonrası dolar uluslarası piyasalarda değerlendi.

BİST-100 gün boyu en yüksek 99.322 puanı, en düşük 98.735 puanı gördü.Bankacılık endeksi yüzde 2.16 oranında arttı, sanayi endeksi yüzde 0.45 oranında yükseldi.Piyasa işlem hacmi 3.698 milyar TL'ye ulaştı.En çok hacim yaratan hisseler Gözde Girişim,Zorlu Enerji ve Garanti oldu. 

Dolar/TL 3.51 seviyesinde

Sabah işlemlerine 3.50'nin altında başlayan kur veri gündeminin zayıf olduğu günde öğle saatlerine yakın yukarı hareketlenme yaşadı.En yüksek 3.5234 seviyesini test ederek 3.51 seviyelerine geriledi.Bugün Fed Başkanı William Dudley'in konuşması vardı.Dudley, para politikasını sıkılaştırmaya şu anda ara verilmesinin ABD ekonomisini tehlikeye atacağını, işsizliğin ve enflasyonun ise "olabilecek iyi seviyelerde" olduğunu söyledi.Bu açıklamalar sonrası dolar uluslarrası piyasada değerlendi.Dolar/TL saat 18:05 itibariyle 3.5170 seviyesinde bulunuyor.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Körfez ülkelerinin ambargo uyguladığı Katar'a Türk işadamlarının hava yolu ile et ürünleri ihracatının ardından, Katarlı bir işadamına ait QTLogistic firması da deniz yoluyla gıda maddesi gönderecek.
Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle işlemleri hızlandıran lojistik firması, 6 şirketin 4 bin tonluk yükünü aldıktan sonra, önmüzdeki salı günü ilk gemiyi İzmir'in Aliağa ilçesinden Katar'a doğru yola çıkaracak. Katar merkezli Al Jazeera, Türkiye ile Katar arasında yapılması planlanan askeri tatbikat kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait birliklerin dün gece Katar'a ulaştığını duyurdu. Katar savunma bakanlığı, birleşik askeri tatbikata katılmak için ilk Türk askeri grubunun başkent Doha'ya geldiğini açıkladı.
  Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Smets, enflasyon beklentilerinin çok uzun bir süre çok düşük kalabileceği konusunda uyardı.
ABD öncülüğündeki uluslararası IŞİD karşıtı koalisyonun Suriye uçağını düşürmesi hakkında açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, 'Suriye hava sahasındaki kazaları önleme memorandumu' kapsamında ABD'yle yapılan işbirliğini askıya aldığını duyurdu.
Brezilya'da ekonomistlerin enflasyon beklentisi bu yıl ve gelecek yıl için düşüş gösterdi. Brezilya Merkez Bankasının(COPOM) düzenlediği anket sonuçlarına göre, IPCA enflasyon beklentisi bu yıl için yüzde 3,64 oldu. Geçen hafta beklentiler yüzde 3,71 seviyesindeydi.
JPMorgan, zayıf enflasyona bağlı olarak 10 yıl vadeli Hazine tahvili faizi tahminini düşürdü.
Brezilya Merkez Bankası(COPOM) Başkanı Ilan Goldfajn, yeni faiz indirimlerine yeşil ışık yaktı.    Goldfajn yaptığı açıklamada, "Faiz indirimi için gerekli şartların devam ettiğini gözlemliyorum" dedi.  Goldman Sachs, USD/TRY için 3, 6 ve 12 aylık beklentilerini açıkladı.Goldman'dan yapılan açıklamaya göre, 3 aylık beklenti 3,45, 6 aylık beklenti 3,35 ve 12 aylık beklenti yüzde 3,40 oldu.
 New York Fed Başkanı William Dudley, para politikasını sıkılaştırmaya şu anda ara verilmesinin ABD ekonomisini tehlikeye atacağını, işsizliğin ve enflasyonun ise "olabilecek iyi seviyelerde" olduğunu söyledi. Fed'in etkili üyelerinden birisi olan Dudley, New York'ta yaptığı bir konuşmada, "Tam istihdama oldukça yakınız. Enflasyon istediğimizden biraz daha düşük ama eğer istihdam piyasası sıkılaşmaya devam ederse ücretlerin artacağını ve enflasyonun kademeli bir şekilde yüzde 2'ye geleceğini düşünüyoruz" dedi.  

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), IŞİD'e karşı mücadelede işbirliği yaptığı Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) bulunduğu bölgeyi bombalayan Suriye Hava Kuvvetleri'ne bağlı SU-22 tipi savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı.
ABD Başkanı Donald Trump, kendisinden önceki Başkan Barack Obama’nın ABD-Küba ilişkilerine yeni bir boyut getiren ve ambargo altında bulunan Küba ile 50 yılı aşan aradan sonra diplomatik ilişkileri normalleştirme anlaşmasını tek taraflı olduğu gerekçesiyle iptal etti. Trump, başkanlık özel yetkisini kullanarak Küba ile ilişkiler konusunda yeni bir karara imza attı. Miami’de, imza öncesi yaptığı konuşmada Obama’ya ve Küba yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulunan Trump, Küba’ya seyahat ve para gönderme kurallarını sıkılaştıracaklarını vurguladı.
Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Vekili Chen Su, ülkesi ile Türkiye arasındaki stratejik, ekonomik, siyasi ve kültürel gibi ilişkilerin derinleştiğini söyledi.
Küba, ABD devlet başkanı Donald Trump'ın Küba politikasında geriye dönüş kararını kınadı. Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco ile görüşen Almanya Şansölyesi Angela Merkel, gelecek ay yapılacak G20 Zirvesi bağlamında Papa’nın kendisini “yoluna devam etmek ve uluslararası anlaşmalar konusunda mücadele etmek” konularında cesaretlendirdiğini söyledi.
 Suudi Arabistan Krallığı hükümet kaynaklarının açıklamasında, Türkiye'nin Suudi Arabistan topraklarında askeri üs kurma teklifinin reddedildiği bildirildi.
Almanya’nın İncirlik üssünde bulunan askerlerini Ürdün’e taşıması yaklaşık üç ay sürecek. Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’in verdiği bilgilere göre, Alman askerlerinin İncirlik’ten tamamen çekilmesi Eylül sonunu bulacak.
Irak Ordusu’na bağlı birlikler halen terör örgütü IŞİD’in elinde bulunan Musul’un eski şehir bölgesini almak için saldırı başlattı.
İran ve Çin, Hürmüz Boğazı'nın doğusundan Umman Denizi'ne kadar uzanan alanda ortak deniz tatbikatı düzenledi.
Fransa'da ikinci turu dün yapılan milletvekili seçimleri Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un partisi Le Republique En Marche'ın ezici galibiyeti ile neticelendi.
ABD'de Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, faizlerin daha fazla artırılması için temkinli ve sabırlı olunması gerektiğini söyledi. Kaplan cuma günü yaptığı açıklamada, ABD'de ekonomik büyümenin oldukça durgun olduğunu, ancak yılın geri kalanında bir toparlanma beklediğini belirtti. Çin'de ortalama yeni konut fiyatları artışı Mayıs ayında bir önceki aya göre daha düşük oldu.Çin Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre Çin'in önde gelen 70 kentinde yeni konutlar için ortalama fiyat yıllık yüzde 9,7 artış gösterdi. Bir önceki ay artış yüzed 9,9 seviyesindeydi.
  Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, faiz artırımına ilişkin karşıt görüşünü değerlendirdi.Henüz çekirdek enflasyondaki düşüşün geçici olup olmadığını henüz bilmediğini ifade eden Kashkari, Fed'in bilanço küçültme planının olumlu bir adım olduğunu belirtti.
İran Devrim Muhafızları, Tahran'da ay başında yaşanan saldırılara karşılık olarak, Suriye'nin Deyr ez Zor bölgesindeki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerinin vurulduğunu açıkladı.  Hırvatistan, AB'nin 'Aşırı Açık Prosedürü'nden çıktı.
Ekonomi Bakanlığı'nın 'Ekonomi Blog'unda yer alan habere göre, AB'nin ekonomik, vergi ve finansal düzenlemelerinden sorumlu Ekonomi ve Mali İşler Konseyi (AB ülkeleri Ekonomi ve Maliye Bakanları) ECOFIN Lüksemburg'da yapmış olduğu toplantıda Hırvatistan'ın "aşırı açık prosedürenden" çıkışını onayladı.
Uluslararası Para Fonu(IMF)Japonya'da enflasyonun bu yıl muhtemelen yüzde 2 hedefinin altında kalacağını bildirdi.IMF'nin Japonya için 4.gözden geçirme kapsamında yayınladığı raporda,  Ülkede büyüme ivmesinin bu yıl süreceği belirtilen raporda, gelecek yıl mali teşviklerin azalması durumunda yavaşlayacağına dikkat çekildi.

Günün önemli şirket haberleri 19/06/2017

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 19/06/2017

 

Piyasalardaki risk iştahı altını vurdu

 

Petrol üretime ilişkin endişelerle 45 doların altında

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)