E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Borsa İstanbul yükselişle kapandı
08 Haziran 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 günü yüzde 0.37 oranında yükselişle 97.977 puan seviyesinden kapattı

BORSAGUNDEM.COM

Pozitif seyrini sürdüren Borsa İstanbul günü yüzde 0.37 oranında yükselişle 97.977 puan seviyesinden tamamladı.Bist endeksi gün boyu 500 puanlık bir bantta sıkışık seyir izledi.TÜİK Nisan ayı sanayi üretimini açıkladı.sanayi üretimi yüzde 2.3 artış gösterdi.Avrupa Merkez Bankası beklenti doğrultusunda faizlerde değişikliğe gitmedi.Bist endeksi gün boyu en düşük 97.552 puanı, en yüksek 98.050 puanı gördü.Bankacılık endeksi yüzde 0.31 oranında deper kaybetti, sanayi endeksi yüzde 0.71 oranında artış gösterdi. Piyasa işlem hacmi 3.995 milyar TL'ye ulaştı.En çok hacim yaratan hisseler Koza Anadolu,Türk Havayolları ve Garanti oldu.  

Dolar/TL 3.54'ün altında

Hükümetin Katar'da TSK unsurlarının konuşlandırılması kararının ardından 3.56 üzerini test eden Dolar/TL sabah işlemlere 3.5481 seviyesinden başladı.Uzunca bir süre 3.54 üzerinde işlemlere devam etti. Avrupa Merkez Bankası (ECB) bu ayki toplantısında faiz oranlarını ve varlık alım programını değiştirmedi. Draghi, Euro Bölgesi büyüme görünümü için risklerin genel olarak dengeli olduğunu ifade etti.Dragi'nin konuşması sonrası Dolar/TL 3.53 seviyesine geriledi ve saat 18:05 itibariylede 3.5339 seviyesinde bulunuyor.  

GÜN İÇİ GELİŞMELER

Sanayi üretimi bir önceki aya göre %2,3, bir önceki yılın aynı ayına göre %6,7 arttı.TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2017 yılı Nisan ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %1,8, imalat sanayi sektörü endeksi %2,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %0,4 arttı.
İran'ın başkeni Tahran'ın güneyinde motosikletli bir sürücü, yol kenarında bekleyen kalabalığın üzerine asit olduğu belirtilen bir sıvı attı. İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, saldırıda 16 kişinin yaralandığını duyurdu. Saldırganın kimliği ve saldırı gerekçesi henüz belli değil.
ABD laptop yasağının 71 havalimanına çıkarılması değerlendiriliyor.Kabinde laptop yasağını tüm uçuşlara uygulayabileceği konuşulan ABD'nin son olarak 71 havalimanı üzerinde yoğunlaştığı konuşuluyor.
Hükümet yetkilileri büyümede beklentilerin üzerinde rakamlar bekliyor.Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "İnşallah 2017 yılında Türkiye yüzde 4'ün üzerinde büyümeyi gerçekleştirecek. Buradan hatta daha sürpriz rakamlar da gelebilir." dedi.
AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Pierre Moscovici, Yunanistan'ın Avrupaı kreditörlerinin Ülke'nin borç rahatlama programı üzerinde ateşle oynamamaları gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem bu yıl büyümenin %5'i bulabileceğini söyledi. Ertem "Hiçbir siyasetçi %4-%4.5 büyümeden memnun olduğunu söylememeli." dedi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Katar ile Körfez'deki komşuları arasında yaşanan gerilemenin uzun sürmesi halinde bunun Katar'ın kredi kalitesini düşüreceğini, Ülke'nin borç rasyosunu artıracağını ve bankaların likiditesine zarar vereceğini bildirdi.
Euro Bölgesi'de ekonomi ilk çeyrekte önceki tahminin üzerinde bir büyüme gösterdi. İlk çeyrek için yıllık bazda büyüme oranı yüzde 1,7'den 1,9'a revize edildi. Bu son 1 yılda görülen en yüksek büyüme oranı olarak kayıtlara geçti.
Deutsche Bank stratejisti George Saravelos, Euro konusunda temkinli olunmasını tavsiye etti.  Deutsche Bank AG stratejisti George Saravelos, Euro'nun dolar karşısında bu yıl içeriinde yaptığı yüzde 7'lik rallinin ardından temkinli olunmasını tavsiye etti.
Avrupa Merkez Bankası(ECB), faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi. ECB'nin bugünkü toplantısının ardından, faiz oranının yüzde 0,00 olarak devam etmesi kararı verildi. Analistlerde, ECB Para Politikası Kurulu'nun faiz oranını değiştirmeyeceğini tahmin ediyorlardı.60 milyar euro seviyesinde açıklanan varlık alım programında da değişikliğe gidilmedi. Avrupa Mernkez Bankası, petrol fiyatlarındaki zayılık nedeniyle 2017, 2018 ve 2019 için enflasyon tahminlerini düşürürken, aynı tahmin dönemleri için GSYH büyüme beklentilerini ise yükseltti.
Wall Street Journal tarafından yapılan ankete göre ekonomistler, Fed'in 13-14 Haziran tarihlerinde yapacağı FOMC toplantısından bir faiz artırımı kararı çıkacağı konusunda neredeyse görüş birliği içindeler.

KÜRESEL PİYASADA DÜN NELER OLDU

Federal Soruşturma Bürosu FBI’ın eski başkanı James Comey, Senato İstihbarat Komisyonu’na ifade vermeden önce Başkan Donald Trump ile arasında geçen görüşmelerin içeriğini yayınladı.Bu çerçevede Comey Senato İstihbarat Komisyonu’na Başkan Donald Trump'ın bir yemekte kendisine “sadakat bekliyorum” dediğini söyleyecek.
Kıbrıs Rum Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs'ta kalıcı ve yaşabilir bir çözümün tüm tarafların çıkarına olduğunu vurgulayarak, "Geçmişin baş ağrılarından artık kurtulmalıyız" mesajını verdi.
Bugün İngiltere'de milyonlarca seçmen düzenlenen erken genel seçimler için sandık başına gidiyor.    Yerel saat ile sabah 07:00'da başlayacak oy verme işlemi 22:00'da sona erecek. 46.9 milyon seçmen 650 milletvekilinin seçilmesi için 40 bin merkezde oy kullanacak.
Güney Kore Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'den Perşembe sabahı fırlatılan füzelerin 200 kilometre yol kat ederek doğu kıyılarına ulaştığını açıkladı.
Japon ekonomisi ilk çeyrekte tahmin edilenden daha yavaş büyüdü. Zayıf hanehalkı harcamalarının ve stoklardaki azalmanın etkisiyle GSYH ilk çeyrekte yıllık bazda yüzde 1,0 büyüdü. İlk çeyrek büyüme oranı daha önce yüzde 2,2 olarak tahmin edilmişti.
Çin'in Mayıs ayında ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,7 artarken, ithalatta artış yüzde 14,8 olarak gerçekleşti. Mayıs ayında hem ihracat hem de ithalatta artış beklentilerin üzerinde oldu. Trump ve Brexit kaygısı Avrupa Birliği’ni savunma konusunda harekete geçirdi.
Avrupa Komisyonu, savunma işbirliğinin canlandırılması için 5 milyar euroluk fon oluşturulmasını istiyor.Avrupa Birliği Dışilişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini bunun Avrupa Birliği ordusu kurulacağı anlamına gelmediğini söyledi
Gelişmeler Euro Bölgesi ülkelerindeki ekonomik durgunluğun geçmişte kaldığını gösteriyor. Bir önceki üç aylık dönemde hissedilir sıçrama gösteren ekonomik büyüme hızı 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 0,5'e çıktı.Bu nedenle Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) para musluğunu daha fazla açması beklenmiyor.
 ABD'de tüketici kredilerinde artış Nisan ayında beklentilerin gerisinde kaldı. Fed verilerine göre Nisan ayında tüketici kredileri 8,20 milyar dolar, yüzde 2,6 arttı. Beklentiler ise 15,50 milyar dolar artış olacağı yönündeydi.
Körfez ülkelerinin "teröre verdiği destek" nedeniyle diplomatik izolasyon uyguladığı Katar'a bir darbe de Fransa'dan geliyor. Paris hükümeti, Fransa'da alacağı lüks mülkler için Katar'a vergi muafiyeti getiren eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy döneminde alınan kararı iptal etmeye hazırlanıyor.
Japonya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Kikuo Iwata, Banka'nın parasal teşvikleri gelecekte nasıl geri çekeceği konusunda senaryoların yayınlamasının zor olacağını söyledi.
Fed, Deutsche Bank, SVB Financial Group ve UBS Group'a Volcker Kuralı'nın likit olmayan fonlara ilişkin bölümüne uymaları için 5 yıla kadar ek süre verdi.
Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, İran'ın Şanghay İşbirliği Örgütü'ne (ŞİÖ) üye olmasının vaktinin geldiğini düşündüklerini söyledi.

Günün önemli şirket haberleri 08/06/2017

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 08/06/2017

 

Altın kritik olaylar öncesi kaybını korudu

 

Petrol ABD stoklarındaki artış sonrası sert düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALAĞABEYLİ08 Haziran 2017 23:24

    DÖVİZ YABANCIDA DEĞİL.TEB DE.

  • mzd08 Haziran 2017 22:54

    bloombergi-dinliyorum-şaka-gibi-vatandaş-dövizi-alıyormuşda-yabancı-satıyormuşda-pinokyo-taklası-amaç-ne-anlamadım-vatandaşda-bu-kadar-para-ne-gezer

  • mzd08 Haziran 2017 21:58

    petkim-2000-yılınndan-beri-hedefi-olan-fibonacciye-geldi-yani-çok-dikkatli-olunuz

  • KARTALAĞABEYLİ..:))08 Haziran 2017 21:36

    VIOP UN KURULMA AMAÇI AKABİNDE PARASAL VE TİÇARİ ORTAKLARI KİMLERDİR?SİYASİ KANAT DAHİL..HE BIR DE NEY MİŞ?SACMALIKLARIN VARLIK FONU?HAHAHAAAA.GENE GÜLESİM TUTDU

  • KARTALAĞABEYLİ08 Haziran 2017 21:28

    BEN İLK DEFA GÖRÜYORUM .YOKSULA UÇAN DAİRE VERECEM DİYE SECMEN OYU İSTEYEN AKABİNDE EMEKLİYİ DAİRE SAHİBİ YAPACAM DİYE BORÇLANDIRAN AMA EVLADINI SEKTÖR BAZLI AC SEFİL İŞSİZ BIRAKAN YÖNETİM YADA EKONOMİK PROĞRAMI....VS VS

  • KARTALAĞABEYLİ08 Haziran 2017 21:22

    SİZLERİN MİLYONLARI BAZILARININ 5 KURUŞU NEKADAR DEĞERSİZ İSE SİZLERİN MİLYONLARI DA BI OKADAR DEĞERSİZ

  • KARTALAĞABEYLİ08 Haziran 2017 21:02

    SUÇ SİZLERDE DEĞİL.GÖREVİNİ ADAM GİBİ YAPMAYIP GÖREVİNİ PARASAL ÇIKARÇILIĞA DAYALI İSTİSMARA YOL ACAN YAPILAŞMAYA DAYALI ARAÇI OLANLARDA

  • KARTALAĞABEYLİ08 Haziran 2017 21:02

    EE DEMEKKİ.ÖYLE SERMAYE ARAÇLARINDA HAVUZ OLUŞTURUP VATANDAŞIM 3 KURUŞLUK YATIRIMLARINDA 1 KURUŞUNU ÇALMAK İÇİN ALIM SATIM YAPILMAZ MIŞ.ETME BULMA DÜNYASI...

  • KARTALAĞABEYLİ08 Haziran 2017 21:00

    BU SERMAYE PİYASASINDA MİNİMUM 3 YADA 5 ARAÇI KURUM BATIK...

  • SİZLERE PİSİKOLOĞ LAZIM08 Haziran 2017 20:54

    DOKTOR.... FİLİTRE TIKANDI TAMİRÇİ İZİNDE YADA İSTİFA ETTİ

  • KOLAY GELSİN.PARASIZLAR08 Haziran 2017 20:53

    SANIRIP VİOP DA DESTEKLER DE ?DESTEK Mİ?HAVUZUN BI DİP İ OLUR BAŞKADA OLMAZ.REKABET NEDİR?ŞÖYLE ÖĞRENİN ARAŞTIRIN BAKIM

  • KARTALAĞABEYLİ08 Haziran 2017 20:48

    ULENN HANİ MARSLILAR OLSA DİYECEMKİ SİYASETİN TAVSİYELERİNE UYUP YATIRIM YAPILIR AMA YOK Kİ.HEPSİ YALAN

  • BİLGİSİZLİK NE KADAR KÖTÜ08 Haziran 2017 20:48

    ULENN SİYASİLERİN TAVSİYELERİNE DAYALI SERMAYE AKIŞLARINA YATIRIM MI YAPILIR.TOPU DÜNYA EKONOMİ KONEKTÖRÜNE ÇALIŞIYOR..

  • KARTALAĞABEYLİ08 Haziran 2017 20:18

    2012 YILINDA MERKEZ BANKASININ REZERVLERİ 134 MİLYAR DOLAR DİYE ÖVÜNENLERİN 2012 YILINDAN SONRAKİ REZERVLER BAZ ALINDIĞINDA ERİME Yİ VE SERMSYE ARAÇLARINDAKİ DAR BANT ALIM VE SATIM BASKILARINIDA ACIKLAYABİLECEK TECRÜBE BİLGİSİ VAR MI?YOKSA YALANLARA İNANALIM MI?

  • PARANIN ÜLKESİ08 Haziran 2017 20:07

    ULENN OLASI BI DÜNYA SAVAŞINDA BAŞDA SOMALİ YE GITMEZ İSEM PARACIKLARIN PEİŞİNE BANADA KARTAL DEMESİNLER.

  • KARTALAĞABEYLİ08 Haziran 2017 20:05

    BU SANAL GLOBAL KRIZ BAHANE EDİLEREK ÜLKE EKONOMİLERİNDEN PARASAL KONULARA DAYALI KASALARIN İÇİ BOŞALTILMIYORSA BANADA KARTAL DEMESİNLER..............VİOP

  • KARTALAĞABEYLİ08 Haziran 2017 20:01

    demedi demeyin olası sert alım ve satım baskılarınada süreklilik olur ters para akışı ile desteklenirse bu sermaye akışları PARALEL YAPI 2 HORTLAR PİYASADA

  • KARTALAĞABEYLİ08 Haziran 2017 19:57

    geçmiş baz alındığında TAYYIP ERDOĞANIN ÇAĞRISI OLAN VİOP YATIRIM TAVSİYESİ havuzun viop a kayışı nı yada desteklenmes,ne mi sebep olup sermaye akışlarında parasal vurgun mu oluyor sorusunu gündeme yada akla getiriyor...bu ne yaav %12 aşağı yukarı.kaç gün yada aydır

  • borsa cı08 Haziran 2017 18:26

    Ya insanları yanıltmıyalım ne borsası be böyle borsami olur ördek arıyorlar resmen ayıptır ya insanları aptal yerine koymayın