E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul zirveye yakın kapandı---

Borsa İstanbul zirveye yakın kapandı

Borsa İstanbul zirveye yakın kapandı
16 Mayıs 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 günü yüzde 0.60 oranında yükselişle 96.161 puandan kapattı

BORSAGUNDEM.COM

Kritik görüşme öncesini pozitif olarak tamamlayan Borsa İstanbul yüzde 0.60 oranında yükselerek96.161 puan seviyesinden kapandı.Gün içinde dar bir bantta hareket eden endeks bu akşam gerçekleşecek görüşmeye odaklı kaldı.Tarihi zirvesi 96.491 olan endesk en yüksek 96.357 puanı ,en düşük 95.716 puanı gördü.Bankacılık endeksi yüzde 0.89 oranında yükseldi ,sanayi endeksi yüzde 0.45 oranında değer kazandı.İşlem hacmi 5.369  milyar TL'yi buldu.En çok hacim yaratan hisseler Kardemir D,Türk Havayolları ve Garanti Bankası oldu. 

Dolar/TL  3.55 seviyesinde 

Dolar için oldukça sakin ve yatay bir gün oldu.Sabah saatlerinde 3.54 seviyelerinden başlayan kur 3.56 seviyesinin üzerine bir atak yaptıysada kalıcı olamadı.Gün içinde en düşük 3.5363 seviyesini gördü.Dolar/TL saat 18:05 itibariyle 3.5534 seviyesinde bulunuyor.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

İngiltere'de enflasyon Nisan ayında, Eylül 2013'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.Nisan ayında tüketici fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,7 arttı. Ekonomistler de yüzde 2,6-2,7 artış olmasını bekliyorlardı.Tüketici fiy aya göre yüzde 0,5 artarken, perakende fiyatarda artış da yüzde 0,5 oldu. Perakende fiyatlar Nisan ayında geçen yılınyükseldi.
100’ün üzerinde ülkede Windows işletim sistemi kullanan 200 bin firma ve kişinin bilgisayarını neredeyse devre dışı bırakan siber saldırının sorumlusu aranıyor. New York Times gazetesinin pazartesi günkü baskısında yer alan ve uzmanlara dayandırılan habere göre, ilk bulgular saldırının Kuzey Kore bağlantılı hackerları işaret ediyor.
2017 Mart sonu itibarıyla, kısa vadeli dış borç stoku, 2016 yıl sonuna göre % 4,2 oranında artışla 102,1 milyar ABD doları olarak gerçekleşti. Bu dönemde, bankalar kaynaklı kısa vadeli dış borç stoku % 4,5 oranında artarak 60 milyar ABD doları olurken, diğer sektörlerin kısa vadeli dış borç stoku %  3,8 oranında artarak 42,1 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti.
22 Mayıs’ta Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev İstanbul’da düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü ülkeleri hükümet ve devlet başkanları toplantısında Rus heyetine önderlik edecek. Moody's'in EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Ülkeleri Başkanı Yves Lemay, siyasetin Türkiye'de işletmeleri ve tüketicileri etkilemeye devam edeceğini kaydetti.Lemay, Londra'da katıldığı bir konferansta yaptığı siyasi riskin kök salmış göründüğünü belirtti.
Müezzinoğlu işsizlik oranına dair "beklediğimden daha pozitif bir rakam gelecek. 2017'de tek haneli rakamlara ineceğiz" dedi. Bakan istihdam seferberliğinde 1 milyon 77 bin 367 kişiye istifade etti. 
ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ile bilgi paylaşımı kararını savundu. Trumh, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta Beyaz Saray'da gerçekleşen ve kamuoyunca bilinen görüşmede Rus yetkililer ile durumu, gerçekleri açık bir şekilde paylaştığını ifade etti.
 ABD'de büyük mağazalarda perakende satışlar Mayıs ayının haftasında geçen yılın aynı haftasına göre yüzde 2,4 arttı.Satışlar ilk 2 haftada mevsimsel etkilerden arındırılmamış verilerle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,8 artış gösterdi.
ABD'de sanayi üretimi Şubat 2014'ten beri görülen en büyük artışı kaydetti. Fed verilerine göre sanayi üretimi Nisan'da %1 arttı.Kapasite kullanım oranı da Nisan'da %76.1'den % 76.7'ye yükseldi. Beklenti: % 76.3'tü.

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU 

Avrupa Birliği (AB), Venezuela’daki şiddet ortamına dair duyduğu kaygıyı dile getirerek hükümete ve muhalefete acil, yapıcı ve etkili diyalog çağrısı yaptı.İspanya’nın girişimiyle bugün açıklama yapan AB, "Venezuela halkının, barışçıl gösteri yapma hakkını da içeren temel haklarına saygı gösterilmeli. Bütün tarafların şiddetten kaçınması çok önemlidir." dedi.
ABD'nin IŞİD'e karşı uluslararası koalisyon özel temsilcisi Brett McGurk, Irak ziyaretinde Kürt Bölgesel Yönetimi Lideri Barzani ile görüştü.IŞİD'e karşı koalisyon temsilcisi Brett McGurk, Erbil'de Irak
Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile bir araya geldi. Başta Musul operasyonu olmak üzere IŞİD'e karşı düzenlenen askeri operasyonları değerlendiren McGurk ve Barzani, IŞİD bölgeden
temizlendikten sonraki sorunların çözümünü, Erbil-Bağdat ilişkilerini ve güncel siyasi süreci de ele aldı. Fransa'nın çiçeği burnunda Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, Fransa'yı yönetmek için Le Havre'ın sağcı belediye başkanı Edourd Philippe'i Başbakan olarak seçti.Edouard Philippe'in Başbakan olarak seçilmesi ile birlikte Fransa'da polemik başladı, Fransa'nın geleneksel partileri olan "Les Republicains" (Cumhuriyetçiler, sağ) ve "Parti Socialiste" (Sosyalist parti, sol) yetkilileri yeni cumhurbaşkanını geleneksel sağ ve sol partileri bitirmek" istemekle suçluyorlar.
Almanya’dan İncirlik konusunda bir tepki de Sosyal Demokrat Parti SPD’nin Başbakan adayı Martin Schulz’dan geldi.Türkiye’nin Alman vekillere İncirlik’te görevli Alman askerlerini ziyaret etme konusunda izin vermemesine gerekçe olarak “Almanya’nın Türk askerlerine sığınma hakkı vermesini” gösterdiğini kaydeden Martin Schulz, bunun kendisini şoke ettiğini belirterek, “Almanya'ya şantaj yapılamaz” dedi. Dışişleri Bakanlığı Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin (KDHC) 14 Mayıs'ta  gerçekleştirdiği  balistik füze fırlatımını kınadı. Bakanlık sözkonusu fırlatmanın, BM Güvenlik Konseyi Kararlarının
açık ihlalini teşkil ettiğini belirtti. Dışişleri Bakanlığı tarafından Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne, mevcut diyalog fırsatlarının görmezden gelinmemesi ve bölgedeki barış, güvenlik ortamına zarar veren davranışlara son verilmesi  çağrısında bulunuldu. 
Avrupa Birliği'nin iki itici gücü Almanya ve Fransa, AB entegrasyonunu derinleştirmek için bir yol haritası çizme kararı aldı ve bu reformları gerçekleştirmek için AB anlaşmalarını değiştirebilmenin önünü açtı.
Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yemin töreninin ertesi gününde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Berlin'de bir araya geldi.Merkel ve Macron, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, İngiltere'nin çıkış kararıyla sarsılan Avrupa'ya yeni bir ivme verme kazandırmak için gerekirse AB anlaşmalarını değiştirme sözü verdi.
ABD medyası, Donald Trump'ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'la IŞİD hakkında son derece gizli bilgiler paylaştığını iddia etti.Washington Post gazetesi, iddiayı içeren haberini hali hazırda görevde olan ve eski ABD'li yetkililerin verdiği bilgilere dayandırdığını belirtti.
Bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Beşar Esad rejiminin Şam'ın dışındaki bir askeri hapishanede kremataoryum inşa ettirdiğine ilişkin ABD'nin elinde kanıtlar olduğunu açıkladı.Bakanlık'ın Yakın Doğu Meseleleri başkan yardımcısı Stuart Jones, Amerikalı yetkililerin krematoryumun hapishanedeki mahkumların cesetlerini yok etmek için kullanıldığına inandıklarını söyledi.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Kuzey Kore'nin 13 Mayıs'taki balistik füze denemesini 'şiddetle' kınayarak, yeni yaptırımlar uygulanabileceği konusunda uyardı.
Pentagon Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, ABD'nin Süriye'de IŞİD'e karşı mücadele eden Kürt güçlerine anti-tank silanları vermeyi planladıklarını doğruladı. Sözcü, planın detayları konusunda ise bilgi vermedi.

Günün önemli şirket haberleri 16/05/2017

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 16/05/2017

 

Petrol kazançlarını korudu

 

Altın, dolardaki zayıflama ile yükselişini sürdürdü

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)