E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
12 Mayıs 2017 - 09:55 borsagundem.com

Gün içinde pozitif seyir izleyen Borsa İstanbul kapanışa doğru geriledi ve yüzde 0.12 oranında düşüşle 94 bin 996 puan seviyesinden kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Rekor seviyeden gerileyerek kapanan Borsa İstanbul haftanın son işlem gününde yüzde 0.18 oranında yükselişle 95.286  puan seviyesinden açıldı. Gün içinde pozitif seyreden Borsa İstanbul, kapanışı yüzde 0.12 oranında düşüşle 94 bin 996 puandan yaptı.

Açılışın ardından endeks en düşük 94 bin 684 puanı ,en yüksek 95 bin 742 puanı gördü.

Dolar/TL 3.57 seviyesinde

Dün, yurtiçinde açıklanan Mart ayı cari işlemler açığı bir önceki yılın aynı ayına göre gerileyerek 3.057 milyon dolar olarak açıklandı. Veri sonrasında TL kanadında sınırlı değer kazanımı görüldü. Gün içerisinde doların küresel piyasalarda değer kazanması sonrasında kurun, 3,5921 seviyeleri civarını test ettiği fakat bu bölgede kalıcılık sağlayamadığı görüldü.Sabah saatlerinde 3.58 seviyelerinde sakin bir görünüm gösteren kur saat 17:16 itibariyle 3.5728 seviyesinde bulunuyor.

KÜRESEL PİYASALARDAKİ GELİŞMELER

ABD Dışişleri Bakanı Jim Mattis,  Londra'da Başbakan Yıldırım'la yaptıkları görüşmeyi "dürüst, açık ve faydalı" olarak tanımladı."Türkiye'nin PKK hakkındaki endişelerine yüzde yüz katılıyoruz"diyen Mattis, "Bir NATO müttefikimiz olan Türkiye'nin PKK'ya karşı mücadelesini destekliyoruz," şeklinde konuştu.    ABD askeri uçağında basın mensuplarına açıklama yapan Mattis ayrıca, Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadele kararlılığının devam ettiği değerlendirmesinde bulundu.
ABD Başkanı Donald Trump, Salı günü görevden aldığı Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey'nin "gösterişi seven" ve "tribünlere oynayan" bir kişi olduğunu söyledi.Trump,"ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri bu yönde bir tavsiyede bulunmasa da,Comey'i görevden alacaktım" dedi.
Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım'la Londra'daki görüşmesinin ardından bir açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel,Türkiye ile ilişkilerin yeniden makul bir seviyeye getirilmesinin,Türkiye'de tutuklu olan ya da ülkeden çıkmalarına izin verilmeyen Alman vatandaşlarının da yararına olacağını ifade etti.
Beyaz Saray'dan bir yetkilinin verdiği bilgiye göre Başkan Trump, Fed Yönetim Kurulu için aday belirlemekten haftalarca uzakta.
Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Yannis Stournaras, Yunanistan'ın yabancı kreditörlerinin daha fazla borç rahatlatma sağlamaları ve 2020 sonrası için faiz dışı fazla hedefini daha düşük belirlemeleri halinde Yunanistan'ın ECB'nin varlık alım programına dahil edilmesinin yolunun açılacağını savundu.
Peru Merkez Bankası(BCRP), faiz oranını sürpriz bir şekilde indirdi.BCRP'den yapılan açıklamaya göre, faiz oranı yüzde 4,25'ten yüzde 4,00'e çekildi. Piyasalarda faiz oranının değişmesi beklenmiyordu.
JP Morgan Chase Uluslararası Başkanı Jacob Frenkel, Fed'in enflasyon hedefi gerçekleşmeden faiz artırımına devam etmesi gerektiğini, bunu yapmamanın zarar verici olabileceğini söyledi.
G7 üyesi ülkelerin maliye bakanları ve merkez bankası başkanları iki gün sürecek toplantı için bugün İtalya'da bir araya gelecekler.
Euro Bölgesi ve IMF'den yetkililer bugün Bari'de bir araya gelerek Yunanistan'a borç rahatlatması sağlanmasını tartışacaklar.
Yeni Zelanda'da konut fiyatları artarken, satışlarda düşüş yaşandı.Yeni Zelanda Gayrimenkul Enstitüsü'nden(REINZ) yapılan açıklamaya göre, konut satışları Nisan ayında yıllık yüzde 31,0 azaldı.

Günün önemli şirket haberleri 12/05/2017

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 12/05/2017

 

Altın kayıplarını 4. haftaya taşıyor

 

Petrol son 1 ayda ilk kez haftalık kazanca gidiyor

 GÜNÜN ÖNEMLİ VERİLERİ

09.00 Almanya, 1. çeyrek 2017 Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) 

12.00 Avro Bölgesi, mart ayı sanayi üretimi

15.30 ABD, nisan ayı TÜFE

15.30 ABD, nisan ayı perakende satışlar

17.00 ABD, mayıs ayı Michigan tüketici güven endeksi 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)