E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da negatif kapanış---

Borsa İstanbul'da negatif kapanış

Borsa İstanbul'da  negatif kapanış
19 Nisan 2017 - 18:10 borsagundem.com

Bist-100 günü yüzde 0.62 oranında düşerek 90.804 puan seviyesinden kapattı

İngiltere'den gelen seçim açıklaması ile negatife dönen piyasalardan pozitif ayrışan BİST-100 endeksi güne hafif pozitif başlangıç yapmasına rağmen kazançlarını koruyamadı.Borsa İstanbul ikinci yarıda gelen satışların etkisiyle yüzde 0.62 oranında düşüşle 90.804 puan seviyesinden kapandı.Gün içinde yurtdışı kurumlardan gelen referandum yorumları izlendi.Piyasalarda beklenecek diğer bir gelişme ise Yüksek Secim Kurulu'nun 16 Nisan referandum sonuçlarına yapılan itirazları değerlendirmesi olacak.Yurtdışı borsaların pozitif seyirde olduğu günde Bankacılık endeksi yüzde 1.37 düştü,sanayi endeksi yüzde 0.29 oranında düşüş gösterdi.Tüm gün için işlem hacmi 5.777 milyar TL oldu.En çok hacim yaratan hisseler Garanti Bankası,Türk Havayolları ve Ereğli oldu.  

Dolar/TL 3.66 seviyesinde 

Bugün Dolar/TL 3.6540-3.6760 gibi dar bir aralıkta seyrini korurken, genel olarak yönsüz bir dalgalanma gözlemlendi.Referandum sonuclarına ilişkin, içerideki açıklamalar ve yabancı kuruluşların Türkiye hakkındaki yorumları takip edildi.Analistlere göre piyasalar için önümüzdeki dönemde ana gündem konuları siyasi gelişmeler, AB ile ilişkiler, idam referandumu, yapısal reformlar ve jeopolitik riskler olacak.Dolar/TL saat 18:05 itibariyle 3.6644 seviyesinde bulunuyor.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması tasarısı dün meclise gönderildi" dedi.Ağbal, "Uygun bir takvim olursa 2 Mayıs'ta komisyonda görüşülmeye başlanacak. Bir kısım kamu alacaklarını yeniden yapılandırıyoruz. 2017 Mart'a kadar tüm vergileri yapılandırmış olacağız. İhtilaflı kamu alacaklarına yönelik bir süzenleme yok.Yeniden yapılandırmada bir öncekinde olduğu gibi 36 aya kadar taksit var. Motorlu Taşıtlar Vergisi, askerlik para cezaları da düzenlemeye dahil. Yaklaşık 73 milyar liralık borcun yapılandırılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Trump ve Erdoğan'ın görüşmesi NATO zirvesi öncesi Mayıs ayında yapılacak" dedi. AGİT heyeti ile ilgili olarak Çavuşoğlu, "Referanduma ilişkin AB'nin soruşturma hakkı yoktur. AGİT siyasi analiz yapamaz. AGİT heyetinde PKK destekçisi isimler var" diye konuştu.
Kredi derecelendirme kurulu Moody's Türkiye'nin dış finansmanının şoklara karşı kırılgan olduğunu söyledi.Moody's referandumdan az farkla evet çıkmasının kredibilite üzerinde baskı oluşturduğunu ve belirsizliği artırdığını ifade etti. Moody's olumsuz siyasi iklimin Türkiye'nin büyümesini düşürebileceğini vurguladı.Moody's genişlemeci maliye politikası duruşunun devam etmesini ve kamu borçlarının GSYH'ye oranının 2018 sonunda %30 ile zirve yapmasını beklediklerini bildirdi.
IMF'in Türkiye'nin 2017 büyüme tahminini yüzde 0,4 düşürmesi sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Tahminleri muhtemelen yine yanlış çıkacak" dedi.
ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Başkan Donald Trump'ın kesinlikle ABD Doları'nın gücünü zayıflatma çabası içinde olmadığını söyledi.FT'ye konuşan Mnuchin ayrıca, Trump yönetiminin yabancı ülkeleri ABD için avantaj yaratmak amacıyla kur manipülatörü olarak tanımlamadığını belirtirken, "Eğer bir para birimi manipüle ediliyorsa, bunu ABD'nin dezavantajı için yapıyorsunuzdur" diye konuştu.
CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, 16 Nisan referandum sonucunu tanımadıklarını ve referandumun yenilenmesini istediklerini söyleyerek, TBMM'den çekilmek de dahil demokratik haklarını kullanabileceklerini kaydetti.

Moody's'den Türkiye değerlendirmesi

 

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU

Almanya'da maliye ve ekonomi bakanlıkları tarafından hazırlanan ve Funke Mediengruppe gazetesinin ele geçirdiği belgeye göre, Alman hükümeti Avrupa Merkez Bankası'nın yapacağı bir faiz artırımının Almanya'nın cari işlemler fazlasını azaltmasına yardım edeceğine inanıyor.
Funke Mediengruppe'nin haberini dayandırdığı 8 sayfalık belgenin Maliye Bakanı Schaeuble tarafından bu hafta yapılacak IMF bahar toplantıları sırasında katılımcılara sunulması planlanıyor.ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki vasıflı yabancı işçileri kapsayan H-1B geçici vize programının yeniden gözden geçirilmesi için bir kararname imzaladı.BBC'nin haberine göre Trump'ın kararnamesi, yabancı kontratlı çalışanların hükümet projelerinden uzaklaştırılması için kanunların güçlendirilmesini öngörüyor.  Trump bu kararnameyle "Önce Amerika" kampanyasının vaadlerini yerine getirmeyi hedefliyor.
AB yetkilileri yaptıkları açıklamada, "Yapılacak erken seçimin,Londra'da bizimle müzakere edecek güçlü bir lider ortaya çıkarmasını umuyoruz" ifadelerini kullandılar. AB müzakerecileri, Muhafazakar Parti seçmeninin Brexit konusunda yaşadığı görüş ayrılıklarının Mart 2019'da tamamlanması gereken Brexit müzakerelerinde bir anlaşmaya varılmasını zorlaştırmasından da endişe ediyorlardı.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, IMF'nin Türkiye ekonomisine ilişkin tahminlerinin muhtemelen yine yanlış çıkacağını söyledi.IMF, Türkiye'nin 2017 yılı büyüme tahminini yüzde 2,9'dan yüzde 2,5'e indirdi.Şimşek twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "IMF'nin Türkiye ekonomisine ilişkin tahminleri muhtemelen yine yanlış çıkacak."açıklaması yaptı.

Günün önemli şirket haberleri 19/04/2017

 

Petrol ABD stok verisi sonrası kayıplarını korudu

 

Altın 5 ayın zirvesi yakınında seyretti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • beceriksizler19 Nisan 2017 20:44

    Piyasa açıkken sine i millet filan dediler,arkasından birşey de çıkmadı,sallantı yaratıldı boşyere,bunlardan hiçbişi olmaz

  • SENER19 Nisan 2017 16:44

    BÖKE MİSİN TÖKEMİSİN SEN KİMSİN YA

  • veli19 Nisan 2017 16:36

    borsa bugün itibariyle havlu attı. kalanlara geçmişolsun. global holding bugün global liman haberi verip tavana gidip geri geldiyse borsa bitmiştir. kutman son noktayı koydu vurdu gool oldu.

  • summer19 Nisan 2017 16:32

    akbankı dün tavan yaparak bankaları borsayı uçuracağız izlenimi verdiler oltaya takılanlar şimdi çırpınıyor. borsa bitmiştir artık mayıs geliyor haydi tatile

  • türk19 Nisan 2017 16:01

    Ekonomi şaha kalktı şaha uçmak ne ki

  • mercan dede19 Nisan 2017 15:58

    balon borsası batışa geçti.***k.yatıırmcılar kazıklanmaktan bıkmadı..**devammm..özellikle halk gyodaki rezaleti pusucuları izleyin..kim bu pusucular.haşlk gyo daki***amaçları ne.**

  • deli19 Nisan 2017 14:56

    tutunun aslan çimento geliyorrrrrrrrrr

  • Reis19 Nisan 2017 10:36

    Ralli ye devam