E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
13 Nisan 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 günü yüzde 1.19 oranında düşüşle 89.870 puan seviyesinden kapattı

Güne sınırlı eğilimle pozitif başlayan BIST-100 endeksinde , Jeopolitik risklerin artması nedeniyle öğlen saatlerinde koalisyon güçlerinin Suriye'de kimyasal silah deposunu vurduğuna dair gelen haber akışıyla satışlar arttı.Bist-100 günü yüzde 1.19 oranında düşüşle 89.870 puan seviyesinden kapattı.Bankacılık endeksi yüzde 1.68 oranında düştü,sanayi endeksi yüzde 1.14 oranında değer kaybetti.Gün boyu işlem hacmi 3.690 milyar TL oldu.En çok hacim yaratan hisseler Türk Havayolları,Garanti Bankası ve Ereğli oldu.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Sabah saatlerinde Almanya’da açıklanan Mart ayı enflasyonu beklentilere paralel yıllık bazda %1.6 artış gösterdi. 
Yunanistan’ı kurtarmak konusunda uluslararası kreditörleri olan Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) 2018 yılında sona ermesini planladıkları kurtarma programından sonra Yunanistan’ın yapması gereken reformları müzakere ediyorlar.Yunanistan reformlar karşılığında 2010'dan bu yana alacağı üçüncü kredi paketiyle, Temmuz ayında vadesi gelen borcunu ödeyebilmesi için önemli olan, 86 milyar euro kaynak sağlamayı umuyor. IMF Başkanı Lagarde, Yunanistan’a yeni bir borcu hangi koşullarda verebileceklerini ise hâlâ tartıştıklarını ve henüz sonuca varmadıklarını ifade etti.
Japonya Başbakanı Shinzo Abe parlamentoda yaptığı konuşmada Kuzey Kore'den gelebilecek tehditlerin altını çizerken Kuzey Kore’nin sarin gazı ile donatılmış füzelerle saldırma kapasitesinin olduğunu söyledi.
Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Andreas Dombret,finansal kuruluşların faiz oranlarının yükseleceği bir ortama hazırlanmalarının zamanının geldiğini söyledi.
Japonya Başbakanı Şinzo Abe, parlamentonun diplomasi ve savunma komitesinde yaptığı konuşmada Kuzey Kore’nin elinde sarin gazı olabileceğini ifade etti. “Ülkemizin etrafındaki güvenlik durumu giderek daha ciddi bir hal alıyor”diyen Abe, savaş başlığı takılı olan ve yerden fırlatılan füzelerin sarin gazı içerebileceğini söyledi.
ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları bin düşüşle 234 bin oldu. Piyasa beklentisi başvuruların 11 bin artışla 245 bin olacağı yönündeydi.
Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lu Kang bugün düzenlenen olağan basın toplantısında yaptığı konuşmada, herhangi bir tarafın, herhangi bir durumda ve herhangi bir amaçla kimyasal silah kullanmasına Çin'in kararlılıkla karşı çıktığını bir kez daha yineledi.BD'de Michigan Tüketici Güveni Nisan'da ABD'lilerin finansal durumuna dair iyimserliğiyle yükseldi. Michigan Tüketici Güveni  Mart'taki 96.9 seviyesinden 98'e yükseldi.Beklenti: 96.5'ti. Cari Koşullar Endeksi 113.2'den 115.2'ye çıkarak Kasım 2000'den beri en yüksek seviyeye ulaştı. Michigan Üniversitesi Beklentiler Endeksi ise Nisan ayında 86.5'ten 86.9'a yükseldi. 
Trump ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmelerini 'başarılı' olarak değerlendirdi. Trump, "Rusya'dabaşarılı bir görüşme geçirdiğini düşünüyorum. Sonuçlarını göreceğiz. Rusya güçlü bir ülke, biz ise çok güçlü bir ülkeyiz. Her şeyin nasıl gelişeceğini göreceğiz " dedi.

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Rusya ziyaretinde Başkan Putin ve Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü. Özellikle Putin ile yapılan görüşme sonrası ABD ve Rusya’nın Suriye’de iş birliğine devam edeceği açıklaması piyasalarda pozitif karşılandı.

Trump'ın Wall Street Journal röportajında Dolar'ın değerini düşürecek açıklamaları ve Çin'de dış ticaret verilerinin beklentileri aşması. Röportajda Trump, Dolar ile ilgili iki konunun altını çizerken: 1) Çin'i kur manipülasyonu ile itham etmekten vazgeçtiğini söyledi, ve 2 )Dolar'ın güçlenmesini insanların kendisine karşı duydukları güvene bağladı.
Trump'ın seçim kampanyasının temel unsurlarından birisi Çin'e karşı aldığı tavırdı. Kampanya süresince Çin'i kur manipülasyonu ile itham ettiği için bu ay ABD Hazinesi tarafından yayımlanacak raporda Çin'in kur politikasının nasıl değerlendirileceği merak ediliyordu. Şi ile görüşmesinde iki ülke arasındaki ticaret dengesindeki aşırılıkların giderilmesine yönelik 100 günlük çalışma grubu kurulmasının ardından Trump ve Amerikan yönetimi Çin tutumlarını yumuşatıyorlar.Röportajda FED'in şimdiki başkanı Janet Yellen'ı yeniden atayabileceğine yönelik açık kapı bırakırken "düşük faiz" politikasına yönelik memnuniyetini belirtti. Şu ana kadar takip ettiğimiz ABD'li kanaat önderleri de Trump'ın inşaat sektöründeki tecrübesi nedeniyle "düşük faiz"tercihini Yellen'ı yeniden atayarak ya da Yellen gibi "güvercin"birisinden yana seçimini gerçekleştirerek kullanacağını belirtiyorlar.Dolar'daki güçlenmeyi ise kendisine karşı duyulan güvenin işareti şeklinde değerlendiren Trump, değer kazanan Dolar'ın ekonomiyi zorladığını belirtti.

ABD'nin petrol stokları azaldı

Altın, dolardaki düşüşün desteğiyle yükselişini sürdürdü

 DOLAR/TL 3.67 SEVİYESİNDE

Sabah saatlerinde Trump’ın doların güçlendiğine yönelik söylemi ile 3.6426 seviyesini test eden kur öğlen saatlerinde koalisyon güçlerinin Suriye'de kimyasal silah deposunu vurduğuna dair gelen haber akışı ile sert yükselişe geçti.Günün en yüksek seviyesi olan 3.6786 seviyesini gördü.Saat 18:05 itibariyle 3.6646 seviyesinde bulunuyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)