E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul yatay açılabilir---

Borsa İstanbul yatay açılabilir

Borsa İstanbul yatay açılabilir
25 Ağustos 2016 - 08:50 borsagundem.com

Vakıf Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Güne kur tarafındaki hareketin de etkisiyle 76.200 üzerine doğru çekilerek başlayan BİST, günün devamında da satış baskısında kaldı. Günün devamında 75.000 üzerine kadar gerileyen BİST, gelen tepki alımlarıyla birlikte yeniden 76.000 üzerine tırmanırken, kapanışını da %1,6 kayıpla 76.116 seviyesinden gerçekleştirdi.
Dün Avrupa borsaları bankacılık sektörü öncülüğünde yükselişler gösterdi. Polonya'nın en büyük sigorta şirketi olan PZU'nun Unicredit'den Polonyalı Bank Pekao'yu satın almak için görüşmeler yaptığı haberleri bir süredir sermayesini güçlendirmek için aktif satışını değerlendiren İtalyan bankasına yükseliş
getirdi. Ekonomi gündeminde ise Almanya'da ilk çeyrekte %0,7 olan GSYH büyümesinin ikinci çeyrekte %0,4 düzeyine gerilediği açıklandı. ABD'de ise sağlık sektörü hisselerinde artan satış baskısı nedeniyle Dow Jones ve S&P 500 endeksleri değer kaybederek Ağustos başından bu yana en düşük seviyede günü tamamladı.
Bugün yurt dışında Almanya’dan IFO anketi ve ABD’den dayanıklı mal siparişleri verisi, yurt içinde ise reel kesim güveni ve kapasite kullanımı verileri takip edilen veriler arasında olacak. Sabah itibariyle Japonya piyasalarında ve Çin tarafında satışlar gözleniyor, Avrupa piyasalarının da güne satışlarla başlaması bekleniyor. Yurt içine bakacak olursak, sabah kur tarafı düne göre yatay seyrediyor. BİST’in de güne yatay başlamasını bekliyoruz. Günün devamında ise petrol fiyatlarının seyri ve yurt dışı piyasalardaki hareketler, BİST tarafından yakından izlenecektir.

Vakıf Yatırım

Borsa Suriye ve Yellen öncesi temkinli

 

Borsa'da satış baskısı sınırlı kalabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)