E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul toparlanamıyor---

Borsa İstanbul toparlanamıyor

Borsa İstanbul toparlanamıyor
19 Eylül 2014 - 10:48 borsagundem.com

Tekstil Yatırım Müdür Yardımcısı Kurt, Borsa İstanbul'da beklenen toparlanmanın gerçekleşmediğini söyledi

Tekstil Yatırım Menkul Değerler Müdür Yardımcısı Mert Kurt, Borsa İstanbul'un beklenen toparlanmayı gösteremediğini kaydetti.
Mert Kurt Foreks'e yaptığı açıklamada, dün ABD'de beklentilerden daha iyi gelen haftalık işsizlik verisi ile hisse senetleri piyasasında olumlu havanın devam ettiğini hatırlatarak, "Ayrıca Ali Baba’nın halka arz fiyatlamasının başarı ile tamamlanması da bu etkiyi artırdı" diye konuştu.
Kurt, bugün ise Avrupa borsaları hem Amerika’dan gelen haberler hem de Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) uzun vadeli refinansman kredileri vereceği beklentisi ile olumlu seyrin devam ettiğini vurguladı.
Yurt içinde ise dünkü düşüşün ardından bugün hafif toparlanma eğilimi sergileyen Borsa İstanbul'un bir türlü beklenen toparlanmayı gösteremediğinin altını çizen Mert Kurt, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Teknik olarak 77.900 seviyesinin altında kaldığımız sürece satış baskısının ilk etapta 77.000 daha sonra ise 76.000 seviyesine kadar sürmesini bekleyebiliriz.  Her ne kadar küçük bir ihtimal olsa da yukarı yönlü hareketlerde karşımıza çıkacak ilk direnç seviyesinin 78.800 seviyesinde olduğunu belirtmek isterim."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahmut Sönmez19 Eylül 2014 22:25

    Bu seviyelerden dolar alacak babayiğit varmı ? Zurnanın zart dediği seviyeden kim dolar alır aklına şaşarım.Önümüzdeki hafta dolar 2.20 nin altına 1.17 lere kadar inecektir.Borsa iki haftalık düşüşün ardından şaha kalkacaktır. (al-sat tavsiyesi değildir)