E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul tepki verme eğiliminde---

Borsa İstanbul tepki verme eğiliminde

Borsa İstanbul tepki verme eğiliminde
11 Eylül 2014 - 09:15 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da yurt içi yoğun gündemin belirleyici olması bekleniyor

Yatırım Finansman Menkul Değerler tarafından hazırlanan Günlük Bülteni:
   
"BIST100 Endeksinde önceki gün başlayan satış baskısı dün de devam etti. İlk seansta 78.968 ile 79.000 seviyesinin hemen altını test eden endeks, ikinci seansta nispeten belirginleşen tepki verme eğilimi ile günü %0.66 değer kaybı ile 79.500 desteğinin hemen üzerinde 79.550 puanda tamamladı. Banka Endeksi %1.25 düşerken, Sanayi Endeksi sadece %0.21 oranında geriledi. İşlem hacmi ise bir önceki güne oldukça yakın 3.795mn TL seviyesinde gerçekleşti. 
   
Bir önceki gün gelişen ülke piyasalarından sert yönde negatif ayrışan TRY ve Borsa İstanbul’un, dün emsallerine görece paralel bir seyir izlemiş olmasını olumlu buluyoruz. Ayrıca teknik açıdan önemli 79.500 desteği dün çalışan endeksin, bugün yurt içindeki yoğun gündeme rağmen tepki verme eğiliminde hareket edebileceğini tahmin ediyoruz.  
   
Yurt içinde dün açıklanan 2Ç14 büyüme rakamı %2.1 ile %2.6 olan beklentilerin altında kaldı. Kurum olarak yıl sonu büyüme tahminimizi, aşağı yönlü riskleri göz önünde bulundurarak %3.2’de sabit tutuyoruz. Büyüme verisinin beklentilerin altında kalmasının ardından Ekonomi Bakanı Zeybekçi’den gelen açıklamalar TCMB’nin faiz indirimi baskısı altında kalmaya devam edeceğine işaret etti.  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, TCMB'ye faiz konusundaki sitemlerinin sebebinin açıklanan 2Ç14 büyüme verileri ile birlikte daha net görüldüğünü ve faiz kemeri çok sıkıldığı için iç talep katkısının negatife indiğini söyledi. Aynı zamanda USD’nin küresel olarak güçlenmesinin etkisiyle TRY’deki değer kayıpları hızlandı ve Dolar kuru gün içinde 5.5 ayın zirvesi olan 2.2131 seviyesini gördü. Gelişmekte olan ülkelere fon girişlerinin etkisiyle yeniden 2.20'nin altına gerileyen Dolar kuru an itibarıyla dünkü kapanışı olan 2.1978 seviyesinde işlem görüyor.   

Açıklanan dünkü 2Ç14 büyüme verisin tüketim harcamaları alt bileşeninde gözlenen %0.4 oranındaki daralma nedeniyle bugün saat 10.00’da açıklanacak Cari Açık verisinin de 2.7 mlr$ olan beklentilerden hafif daha olumlu gelme olasılığı bulunuyor. Bugün ayrıca aynı saatlerde TCMB Başkanı Başçı, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasında “Para Politikaları”  konulu bir konuşma yapacak. Ayrıca kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bugün İstanbul’da Türkiye ekonomisinin tartışılacağı bir konferans düzenliyor.
   
Bugün Asya borsalarında Japonya ve Endonezya borsaları sırasıyla %0.74 ve %0.47 yukarıda olmasına karşın diğer borsalarda %0.50 kayıpların olduğu karışık bir tablo gözleniyor. ABD vadelileri %0.10 ekside işlem görüyor, Avrupa borsalarının ise %0.20 alıcılı açılması bekleniyor." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)