E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul taraf bilgisi gösterimi uygulamasının süresini uzattı---

Borsa İstanbul taraf bilgisi gösterimi uygulamasının süresini uzattı

Borsa İstanbul taraf bilgisi gösterimi uygulamasının süresini uzattı
22 Eylül 2017 - 11:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul, taraf bilgisinin gösterimi uygulamasının deneme süresini 6 ay daha uzatma kararı aldı

Borsa İstanbul, taraf bilgisinin gösterimi uygulamasının deneme süresini 6 ay daha uzattı.
Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, BISTECH işlem platformunun 30/11/2015 itibariyle devreye alınması ve buna bağlı olarak piyasa işleyişinde birçok değişikliğin yapılmış olması dikkate alınarak işlem verilerinde taraf bilgisinin gösterilmnesine ilişkin uygulamanın piyasa üzerinde etkilerinin izlenebilmesi amacıyla deneme amaçlı olarak 3/04/2017'den itibaren yeniden başlatılmasının uygun görüldüğü, 6 ayın sonunda uygulamanın devam edip etmeyeceği yönünde karar verileceğinin duyurulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Taraf bilgisinin gösterimi uygulamasının deneme süresinin 31/03/2018 tarihine kadar, 6 ay daha uzatılması,Bu ek deneme süresinde de Pay Piyasasında işlem gören BIST30 Endeksi haricindeki tüm enstrümanlarda taraf bilgisinin açık olması, BIST30 kapsamındaki paylarda ise her ay ilan edilecek 5 adet payda taraf bilgisinin kapalı kalması, diğer 25 tanesinde taraf bilgisinin açık olması, 6 ayın sonunda tüm BIST30 paylarının bu uygulama kapsamında birer ay taraf bilgileri kapalı olarak işlem gördürülmüş olması, 6 Ayın sonunda piyasa verilerinin analizi ile yapılacak genel bir değerlendirme ve piyasa katılımcılarına yönelik yeni bir anket çalışması yapılması, Çalışma ve anket sonuçları ışığında uygulama hakkındaki nihai değerlendirmenin 2018 Mart ayındaki Yönetim Kurulu toplantısında yapılması, kararlaştırılmıştır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OONAL22 Eylül 2017 18:17

    İstediginiz kadar onlem almaya calisin. Taraf bilgisi saklanmak istense de kanimca taraflar zaten birbirinden haberdarlar. Alim yapilacak ya da satilacak kararlarini taraflar birbirine haber veriyordur. Siz istediginiz kadar gizlemeye calisin. Olan gene birikimini borsada degerlendirmek isteyen ve ortalikta neler oluyor diye bilgi edinmeye calisan kucuk yatirimciya oluyor. Yapilmasi gereken gecmis yil zararlari odenmis sermayesini asmis, kasasinda parasi bile olmayan ama hala borsada islem goren ve ticaret hayatina parasizlikla devam edebilen, hisse senedini alanlardan habire para isteyen sirketlerin yakasina yapismak. Boyle sirketleri borsadan atmak olacaktir. Ve sirketlere kanunla duzenleme getirip elde ettigi karlardan yatirimcisina koklatmaktir. Sirketlerin mali yapisi acimasizca kontrol edilmelidir.