E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
16 Haziran 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 haftanın son işlem gününü yüzde 0.55 oranında kayıpla 98.192 puan seviyesinden tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Bugün de satıcılı eğilimini devam ettiren Borsa İstanbul günü yüzde 0.55 oranında düşüşle 98.192 puan seviyesinden kapattı.Güne sınırlı bir pozitiflikle başlangıç yapan endeks bu seyrini koruyamadı ve satışa döndü.Gün içinde önemli bir veri akışı bulunmazken 100.000 puan endeks için önemli bir direnç seviyesi olmaya devam etti.Piyasalarda fed etkisinin nispeten azaldığı ve gelişmekte olan ülke paralarının bir miktar değer kazandığı görüldü.

BİST-100 tüm gün içinde en düşük 97.930 puanı, en yüksek 99.021 puanı gördü.Bankacılık endeksi yüzde 0.28 oranında düştü, sanayi endeksi yüzde 0.61 oranında geriledi.Piyasa işlem hacmi 3.547 milyar TL'ye ulaştı.En çok hacim yaratan hisseler Gözde Girişim, Koza Anadolu ve Türk Havayolları oldu.  

Dolar/TL 3.51'in altında

Fed’in Haziran ayı toplantısının ardından yükselişe geçen kur bugün oldukça sakin bir seyir izledi.Piyasalarda Fed etkisinin nispeten azaldığı ve gelişmekte olan ülke para birimlerinde bir miktar değer kazancı eğilimi görülüyor.Sabah işlemlere 3.52 seviyesinden başlıyarak 3.53'ü test etmiş olsada gevşeme eğiliminde kaldı.Dolar/TL saat 18:05 itibariyle 3.5090 seviyesinde bulunuyor.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Rusya Federal Gümrük Servisi (FTS), Türkiye’nin Rusya’ya üzüm ve çilek sevkiyatlarını yenilediğini duyurdu.RNS ajansının haberine göre, FTS Türkiye’den bazı tarım ürünlerinin ithalatına kısıtlamaların kaldırılmasını ön gören hükümet kararnamesinin 10 Haziran’da yürürlüğe girdiğini hatırlattı.İlk üç gün içerisinde Rusya’ya 322.18 ton taze çilek ve 2.92 ton üzüm gönderildiği belirtildi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Perşembe günü yaptığı açıklamada, Çin'in önerdiği Kuşak ve Yol Girişimi'nin Avrasya ve ötesinde, işbirliğinde yeni bir aşamayı başlatacağını umduğunu söyledi. Almanya'da koalisyon ortağı SPD'nin önde gelen isimlerinden olan Johannes Kahrs, Eurogroup toplantısında Yunanistan konusunda varılan finansal anlaşmanın parlamento bütçe komitesinde oylanmasının yeterli olmadığına inandığını söyledi.
Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Bulgaristan’ın Euro'ya geçmesinin ülkenin AB’de ikinci vitese atılmaması için bir şans olduğuna işaret etti.
Avrupa Merkez Bankası, Yunan devlet tahvillerinin varlık alım programına dahil etmek için Yunanistan'a uluslararası kreditörler tarafından hasıl bir borç rahatlatma sağlanacağı konusunda daha fazla netliğe sahip olmak istiyor.
Rusya Merkez Bankası(CBR), faiz oranında indirime gitti. Rusya Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, haftalık repo ihalesi faiz oranını yüzde 9,25'ten yüzde 9,00'a indirildi. Piyasa beklenti faiz oranlarında 50 baz puan indirim olacağı yönündeydi.
Çin'in yurt dışına finansal olmayan doğrudan yatarımları Ocak-Mayıs döneminde yüzde 53 düştü.    Sadece Mayıs ayına bakıldığında yatırımlar geçen yılın aynı ayına göre yüzde 38,8 azaldı.
ABD'de konut başlangıçları Mart ayında beklentilerin aksine düşüş gösterdi. ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre, konut başlangıçları yüzde 5,5 düşüşle 1 milyon 92 bin oldu. Piyasalarda beklenti başlangıçların yüzde 3,4 artışla 1,21 milyon olacağı yönündeydi.
Çin ve ABD diplomasi ve savunma yetkilileri gelecek Çarşamba günü,Vaşington'un açıklamasına göre, Kuzey Kore'nin nükleer testleri ve füze atışları programı ele almak üzere bir araya gelecek.
ABD'de Michigan Tüketici Güveni 2.6 puan düşerek 94.5 oldu. Endeks böylece Kasım'dan beri en düşük seviyeye geriledi. Beklenti: 97'ydi.Beklentiler endeksi 87.7'den 84.7'ye inerek Ekim'den beri en düşük seviyeye geriledi. Cari koşullar endeksi ise 111.7'den 109.6'ya indi.  

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden Çıkış Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Brexit Bakanı David Davis ve AB'nin baş müzakerecisi Michal Barnier, İngiltere'nin AB'den ayrılması konusunda müzakerelerin 19 Haziran Pazartesi günü başlaması konusunda anlaştılar.
IMF, Yunanistan kurtarma programına 'prensipte' katılımı konusunda Euro Bölgesi maliye bakanları ile anlaşmaya vardı. IMF Başkanı Christine Lagarde, IMF İcra Kurulu'na Yunanistan için yeni stand-byanlaşmasının prensipte onaylanmasını önereceğini belirtirken, Yunanistan'a borç rahatlatma sağlanmasını konusunda daha fazla detay ortaya konana kadar fon sağlamayacaklarını da ifade etti.   Yunanistan ile kreditörleri dün Lüksemburg'da yapılan Eurogroup toplantısında 86 milyar euro büyüklüğündeki kurtarma paketinin yeni kredi diliminin serbest bırakılmması konusunda anlaşmaya vardılar. Ancak Euro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan'ın borç yükünün hafifletilmesine yönelik tedbirler üzerinde nihai bir karar almadılar.
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahalesi ve Trump'ın kampanya ekibi ile temasları konusunda sürdürülen soruşturmada karşı karşıya kalabileceği soruları yanıtlamak için kendisine avukat tuttu.
Amerika Başkanı Donald Trump adaleti engellediği şüphesiyle kendisi hakkında soruşturma açıldığı yönündeki haberlere tepki gösterdi. Amerikan medyası Rusya soruşturmasına atanan özel savcı
Robert Mueller’ın Trump hakkında adaleti engelleme soruşturması açtığını yazmıştı.
Çin Maliye Bakanlığı, yerel yönetimylere kırsal yoksulluğu azaltmaya yardım için bu yıl 120 milyar yuan (17,63 milyar dolar) borçlanma imkanı verdi.
ABD'de Senato, Rusya ve İran'a yeni yaptırımlar uygulanmasına yönelik yasa tasarısını neredeyse oybirliği ile onayladı. Senato'da Rusya'ya yönelik yaptırımlar 2'ye karşı 98 oyla kabul edildi. Cumhuriyetçi senatörü Rand Paul ve Demokrat senötaür Bernie Sanders alehte oy kullandılar. Rusya'nın bütçe açığı yılın ilk 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre azadı. Ocak-Mayıs döneminde bütçe açığı 563,7 milyar ruble (9,78 milyar dolar) ile GSYH'nın yüzde 1,7'si seviyesinde gerçekleşti. 2016'nın aynı döneminde bütçe açığının GSYH'ya oranı yüzde 1,9 olmuştu.
ABD'ye Nisan ayında 65,8 milyar dolar net sermaye girişi oldu.ABD Hazine Bakanlığı verilerine göre, aynı ayda net uzun vadeli portföy menkul kıymetlerine sermaye girişi (swap hariç) 1,8 milyar dolar olarak gerçekleşti. 
Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Japonya'nın kredi notunu teyit etti. JCR'den yapılan açıklamaya göre, Ülke'nin uzun dönem yabancı ve yerel para cinsinden kredi notları 'AAA' olarak teyit edildi.

Günün önemli şirket haberleri 16/06/2017

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 16/06/2017

 

Petrol son iki yılın en uzun haftalık düşüş serisine yöneldi

 

Altın ikinci haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd16 Haziran 2017 19:58

    erk-ne-isterse-o-olur-eğer-vatandaş-yeterince-hisse-aldıysa-düşer-örnek-döviz-aldı-vatandaş-şimdi-deniyorki-3-olacakmış-yazık-vatandaşa-ayıp-para-babalarına

  • KILIÇ16 Haziran 2017 16:42

    hiç bir şey sonsuza kadar çıkmaz satış gelecek çıkın mevduata geçin diye yazdım borsa adamı hasta eder beklemeye geçin çok şişti patlayacak diye yazdım durdum.

  • dursun16 Haziran 2017 16:40

    gözaltı pazarına nur yağarmı. selgd kurtarırmı kendini

  • ONUR16 Haziran 2017 16:25

    LİNK SİLKELEYE SİLKELEYE GİDİYO