E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul pozitif ayrıştı---

Borsa İstanbul pozitif ayrıştı

Borsa İstanbul pozitif ayrıştı
10 Nisan 2017 - 16:53 borsagundem.com

BİST-100 endeksi, özellikle banka pay piyasalarında yoğunlaşan alımlarla 91.195 puana çıkarak, mart ayında iki kez test ettiği ve aşamadığı 91.000-91.500 direnç bölgesine yaklaştı.

Borsa İstanbul bugün yüzde 2.73 oranında yükselişle referandum haftasına alımlarla başladı.Endeksin yukarı ivmelenmesinde bankacılık sektörü ön planda oldu.Bankacılık endeksi yüzde 6 yukarı primli işlem görmekte.Bu alımların haftasonu yapılacak referandumun sonucunun alındığı uzman görüşleri arasında bulunuyor.

Gedik Yatırım Bankacılık Analisti Erol Gürcan,mart ayında 2 defa test edilen ve aynı zamanda yaklaşık son 2 yılın zirve seviyesi olan 91.500 direncini aşamayan BIST 100 endeksinin, yeni haftanın ilk işlem gününe oldukça olumlu bir başlangıç yaptığını ve günlük yüzde 3'e yaklaşan getirisiyle birçok gelişmekte olan ülke Borsasından da oldukça pozitif ayrıştığını belirtti.

Borsadaki olumlu seyrin ağırlıklı olarak bankacılık endeksinde gözlenen yaklaşık yüzde 6'lık artıştan kaynaklandığına dikkati çeken Gürcan, "Uluslararası bir yatırım bankası tarafından Türk Bankalarına ilişkin yayınlanan raporda, Türk Bankalarının çarpanlar açısından benzer ülke bankalarına kıyasla oldukça ucuz kaldığına atıf yapılması ile Garanti ve Akbank gibi endeks üzerinde ağırlığı yüksek olan bankaların hedef fiyatlarında yukarı yönlü yüzde 12 civarında revize yapılmış olması bugünkü yükselişin ana nedeni olarak değerlendirilebilir." açıklamasında bulundu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)