E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
26 Mayıs 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 haftanın son işlem gününde yüzde 0.18 oranında düşüşle 97.533 puan seviyesinden kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Kar satışlarını telafi eden Borsa İstanbul günü yüzde 0.18 oranında kayıpla 97.533 puan seviyesinden tamamladı.Bist gün boyu 800 puanlık bir bantta dalgalandı,yurtdışı piyasalardaki negatif seyre parelel hareket etti.TÜİK’in yayınladığı veriye göre ekonomik güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 1.1’lik bir artış gösterdi.ABD büyümesinin ikinci revizesi açıklandı. Beklentiler verinin yüzde 0.9 olarak açıklanması yönündeyken rakam yüzde 1.2 olarak revize edildi.Verilerin iyi gelmesi Fed'in faiz artırımı konusunda elini güçlendirecektir.Bist gün boyu en düşük 97.177 puanı görürken, en yüksek 97.988 puanı gördü.Bankacılık endeksi yüzde 0.95 oranında değer kaybetti,sanayi endeksi yüzde 0.61 oranında düştü.Piyasa işlem hacmi 5.368 milyar TL'ye ulaştı.En çok hacim yaratan hisseler Sasa,Türk Havayolları ve Garanti oldu. 

Dolar/TL 3.57 sıkışık seyirde

Sabah 3.57 seviyesinden işlemlere başlayan kurda  yaşanan sıkışma geçerliliğini koruyor. 3.58 bir türlü geçemeyen hareketlilik 3.55'in de altına geçmemekte ısrarcı olduğu görülüyor.Gün boyu bu seviyeler arasında yatay hareketler izlendi.Yükseliş ivmesinin önceki dönem tepkilerine kıyasla zayıf kalmaya da izleniyor.Dolar/TL bu görünüm içinde saat 18:05 itibariyle 3.5775 seviyesinde bulunuyor.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Ekonomik güven endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1.1 artarak Kasım 2015'ten bu yana en yüksek olan 100.5 değerini aldı. Nisan ayında 99.5 değerini alan endeks en son Kasım 2015'te 101 değerini aşmıştı. Ekonomik güven endeksindeki artış, tüketici, hizmet sektörü, perakende ticaret sektörü ve inşaat sektörü endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.
IMF, Ukrayna'nın güçlü ve sürdürülebilir büyümeyi başarmak için aralarında emeklilik sistemi değişikliklerinin de olduğu reform taahhütlerine bağlı kalması gerektiğini bildirdi.
Ekonomi Bakanlığınca Türkiye İhracatçılar Meclisinin organizasyonu 
ile ilk kez düzenlenen Marka Türkiye etkinliğinin ikinci günü açılışında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Türkiye markasını ‘Markaların şahı’ yapmak zorundayız. Çünkü, yarattığı ivme ve destekle diğer markalarımızın yükselişine en büyük desteği Türkiye Markası verecek” dedi.
Fitch Ratings'den Andrew Fennell, Çin için kredi notunu 2007 yılından bu yana 'durağan' görünüm ile A+ olarak devam ettirdiklerini söyledi. Fennell, Çin'de yurt içi borçlarında artış olabileceğini, ancak Çin'in bu riskleri kontrol altına almak için bu yıl ve son aylarda adımlar attığını da ifade etti.
Ekonomi yetkilileri Türkiye'nin Rusya'ya, Rusya'nın domates 
üretimi yapamayacağı mevsimlerde ihracat yapılabilmesinin önünün açılmasını teklif etti.Türk ekonomi yetkililerinin verdiği bilgiye göre Türkiye, Rusya'nın kendi domates üretimini yapabildiği birkaç ay olarak görülen dönemde ihracat yapılamamasını, üretim yapılamadığı dönemde ise ihracatın önünün açılmasını istiyor.
 ABD'de dayanıklı tüketim mal siparişleri düşüş gösterdi, ancak piyasa beklentilerinden daha olumlu bir seyir izledi. ABD Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, dayanıklı tüketim malı siparişleri Nisan'da mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerle yüzde 0,7 azaldı. Analistlerin tahmini, siparişlerin yüzde 1,8 düşüş göstereceği yönündeydi.
ABD'de ekonomi 2017 birinci çeyrekte, ilk tahmin edilenden daha hızlı büyüdü. ABD Ticaret Bakanlığı'nın bugün yayınladığı ikinci tahmine göre ilk çeyrekte GSYH geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,2 arttı.Bakanlık yayınladığı ilk tahminde büyümenin yüzde 0,7 olduğunu ifade etmişti. Ekonomistler, GSYH büyüme oranını 2. tahminde yüzde 0,8'e revize edilmesini bekliyorlardı.

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, merkez bankası ve finansal piyasaların faiz görünümü konusunda aynı noktada olmadıklarını söyledi ve "Haziran ayında faiz artırımının mantıklı olacağı konusunda kuşkuluyum" dedi.
 ABD Senatosu İran'a yeni yaptırımları onayladı. ABD Senato Dış İlişkiler Komisyonu, uluslararası teröre desteği ve balistik füze programı nedeniyle İran’a yeni yaptırımlar uygulanması yönündeki kararı oy çokluğuyla onayladı.
JP Morgan ekonomistleri Fed'in parasal genişlemeye son verme çabalarının parçası olarak, 4,5 trilyon dolar büyüklüğe ulaşan bilnçosunu Aralık ayında küçültmeye başlamasını beklediklerini ifade ettiler.
Goldman Sachs, ABD için GSYH büyüme tahmini düşürdü. Goldman Sachs, toptan satış stoklarında düşüş ve Nisan ayı ticaret açığı verileri sonrasında ABD ekononmisi için büyüme beklentilerini aşağı yönlü revize etti.İlk çeyrek için GSYH büyüme tahminini yüzde 1,1'den 1,0'a düşüren Goldman Sachs, 2. çeyrek için büyüme beklentisini de yüzde 3,0'dan 2,8'e çekti.
Fed Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard, daha da parlayan global ekonominin artık Fed'in ABD için görünümüne yönelik oarak daha az risk oluşturduğunu söyledi.
St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in bilançosunu küçültmeye 2017'nin ikinci yarısında başlaması taraftarı olduğunu söyledi.
San Francisco Fed Başkanı John Williams, "Bu yıl için 3 faiz artırımının uygun olduğu görüşüm değişmedi" dedi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, Çin'in borçlarındaki artışın kredi notlarını tehdit etmeye devam ettiğini bildirdi.Moody's Ülke Risk Grubu Müdür Yardımcısbı Marie Diron, Çin'in yapısal reformların borçlardakı artışı durdurmak için yeterli olmayacağını söyledi. Ancak Çin'de büyümenin güçlü olmaya devam edeceğini öngören Diron, ekonomide sert bir iniş yaşanması olasılığının düşük olduğunu da vurguladı.
Beyaz Saray danışmanı Gary Cohn, Başkan Donald Trump'ın G-7 liderler zirvesinde ticaret ve iklim değişikliği konusunda zorlu bir tartışma beklediğini söyledi.Trump'ın Japonya, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve Kanada liderleri ile yapacağı toplantıda, yurt içi ekonomik büyümenin önemine vurgu yapması bekleniyor.

Günün önemli şirket haberleri 26/05/2017

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 26/05/2017

 

Petrol, sert düşüşün ardından kayıplarını korudu

 

Altın Fed beklentileriyle sakin seyretti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir26 Mayıs 2017 14:48

    balon misali şişti zaten hisselerin çoğu yerinden kıpırdamadı kazanan varmı ki ???

  • KARTALAĞABEYLİ26 Mayıs 2017 13:20

    NEY MİŞ.YABANCI YATIRIMCI PARA KAZANAMIŞYOR MUŞ DA MUŞ.ADAMLAR ŞİKAYET EDİYORLAR.UTANMADAN... ULENN YERLİ KAZANIYORMUKİ YABANCI KAZANACAK.OKİ REKABET NEDİR?UTANMAZLAR

  • KARTALAĞABEYLİ26 Mayıs 2017 13:13

    NEYMİŞ?YABANCI YATIRIMCI YATIRIMLARINDA .TİÇARİ FALİYETLERİNDE VS VS KAR EDECEK MİŞ.KAR ETMEZSE OLMAZSA OLMAZMIŞ.VAHH VAHH ULENN OZAMAN BU KAR IN KARŞILIĞI OLAN HER KAYIPI KİMLER KARŞILAYACAK?BRIKİM SAHİBİ TASARRUF HESAPLARI MI?SAHTEKARLAR.DÜZENBAZLAR

  • özgür26 Mayıs 2017 12:03

    mayısbitti borsa bitti. temettüler verildi borsa yaza, ramazana şelaleyle giriyor