E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa kriz sonrası ilk günü artıda kapattı---

Borsa kriz sonrası ilk günü artıda kapattı

Borsa kriz sonrası ilk günü artıda kapattı
25 Kasım 2015 - 17:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul dün yaşadığı yüksek kayıpların ardından bugünü yüzde 0.78 yükselişle 76 bin 836 puandan kapattı.

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul, günü yüzde 0.78 yükselişle 76 bin 836 puandan kapattı. Endeks düne göre 593 puanlık artış gösterdi. BİST-100'de 5 milyar 373 milyonluk işlem gerçekleşti.

Borsa İstanbul günün ilk seansında izlediği negatif seyri bankacılık hisselerinde iyileşme ile ikinci seansta silerek artıya geçti.
Endeks günün ikinci seansına yüzde 0.59 oranında yükselişle 76 bin 590 puandan başladı. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Türkiye ile savaşmayacaklarını söylemesi piyasalardaki tansiyonu az da olsa düşürdü.

İLK SEANS

Borsa İstanbul dünkü krizi atlatmaya çalışıyor. Rus savaş jetinin düşürülmesiyle birlikte düşüşe geçen Borsa İstanbul, Rusya Devlet Başkanı Putin'in açıklamalarıyla satışlarını derinleştirmiş ve kayıp yüzde 4.5'i aşmıştı.
Dün aracı kurumlar tarafından belirtilen tüm destekler aşağı yönlü kırılmış, stoploss seviyeleri çalışmıştı.
Bugün ise Borsa İstanbul güne yüzde 0.43 oranında yükselişle 76 bin 570 puandan başladı.
Dünkü satışları alım fırsatına çevirmeyi hedefleyen yatırımcılar alım yaparak endekse hafif yükseliş getirdi. Ancak yükseliş sadece açılış seansından etkili oldu. Borsa İstanbul'da işlemlerin başlamasıyla birlikte yüzde 0.43'lük prim silindi ve tekrardan satışlar gelmeye başladı.
Yüzde 1'e yakın değer kaybına yaklaşan Borsa İstanbul ilk seansı yüzde 0.14 oranında düşüşle 76 bin 138 puandan kapadı.

DOLAR 2.89 TL'Yİ AŞTI

Türk jetlerinin Suriye sınırında bir Rus savaş uçağını düşürmesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözleri ve açıklanan yeni kabine ile dün dolar/TL sert yükselirken, piyasalar bugün Rusya ile ilgili gelişmeleri ve dış verileri izleyecek. Dün gelişmekte olan piyasa para birimlerindeki ağırlıklı pozitif seyre karşın dolar karşısında negatif performans gösteren neredeyse tek para birimi olan TL'deki kayıplar bir ara yüzde 1'i aştı. Dün 2.8845'e kadar yükselen, saat 17.20 itibariyle ise 2.8742/2.8759 seviyesinde olan dolar/TL bu sabah 2,89'u aştı. Dün aynı saatte 2.9645/2.9664 seviyesinde olan sepet bazında TL ise bu sabah 2.9707/2.9725 seviyesindeydi.

PETROL 43 DOLARDA FRENLENDİ

Petrol, yatırımcıların dikkatlerini, Türkiye'nin Suriye sınırı yakınında bir Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından artan jeopolitik gerilim yerine artış göstermesi beklenen ABD stok verisine çevirmesi ile birlikte, yükselişini varil başına 43 dolar civarında durdurdu.

Petrol vadeli kontratları New York'ta yüzde 0.5 kadar geriledi ve Salı günkü yüzde 2.7'lik kazancının bir kısmını geri verdi. Enerji Enformasyon Ajansı'nın (EIA) bu akşam açıklaacağı ABD haftalık ham petrol stok verisinin yükselişini dokuzuncu haftaya taşıması bekleniyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin Rus uçağını düşürme yönünde aldığı kararın iki ülke ilişkileri açısından "çok ciddi sonuçlarının" olacağını kaydetti.

ALTIN HAFİF YÜKSELDİ

Altın fiyatları değer kaybeden dolar ve Türkiye-Rusya arasında yükselen gerilimden dolayı başladığı kazançlara bugün de devam ederken, bu yükseliş ABD'nin önümüzdeki ay faizleri artıracağı beklentileriyle sınırlı kaldı. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.4 değer kazanarak 1,078.72 dolar olurken, dün yüzde 0.6 yükseliş kaydetmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RONIN25 Kasım 2015 16:42

    ÜLKEYİ YÖNETENLER SORUMLULUK SAHİBİ OLMALIDIR BÖYLE BİR OLAYIN HALKA VERECEĞİ ZARARLARI DÜŞÜNMELİDİR...AMA ZORAKİ KAHRAMANLIK SONUNNDA...BAŞIMIZA 1.DÜNYA SAVAŞINDA NE GELMİŞTİ. RUSLARIN S.GEMİSİNİ BATIRMIŞTIK..SONRA YIKIM..BENCE BU İŞ SİYASETEN ÇÖZÜLMELİYDİ...BİRDE KOMŞUNUN TAVUĞUNDA GÖZÜN OLMAYACAK..YÖNETENLER...

  • murat25 Kasım 2015 14:40

    hadi be milleti yanlış yöndermeyin tansiyon bitmişmiş ne oldu 5 dk sonra eksi