E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul küresel piyasaların etkisinde---

Borsa İstanbul küresel piyasaların etkisinde

Borsa İstanbul küresel piyasaların etkisinde
13 Kasım 2018 - 09:08 borsagundem.com

Yurtdışı piyasalardaki olumsuz seyir Borsa İstanbul'u etkiliyor

Global Piyasa Etkileri

Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününe alıcılı seyirle başlasa da, ikinci seans başlangıcında yurtdışına gelen satışlar doğrultusunda günü yüzde 1.5 düşüşle 91.445 seviyesinden sonlandırdı. Satışların genele yayıldığı piyasada tepki alımları cılız oldu. Kur cephesinde ise Dolar spot (DXY) endeksindeki yükselişle 18 ayın zirvesi olan 97.5 seviyelerine geldi. Bu artışa istinaden gelişmekte olan para birimlerinin birçoğu dolara karşı değer kaybederken, Türk Lirasında sınırlı kaldı.

Dün yurt içerisinde Eylül ayı cari denge verisi açıklandı. Piyasa beklentisine paralel 1.83 milyar dolar fazla açıklanırken, yıllıklandırılmış açık 46.05 milyar dolara geriledi. Bir süredir iyileşmenin devam ettiği cari dengede; ithalattaki yavaşlama ve altın ticaretindeki azalma başlıca nedenler arasında. Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa dönüşünde uçakta gazetecilere verdiği röportajda Halkbank, Kaşıkçı cinayeti ve yerel seçim konularında açıklamalar yaptı. Halkbank konusunda Trump’ın ‘’Ben bu işin bittiğini zannediyorum. Niye bu kadar uzadı? " şeklinde yanıt verdiğini belirtildi.

Euro bölgesinde ise gündemde İtalya bütçe tartışmaları ve Brexit konusu var. Avrupa Birliği'nin İtalya'ya bütçesini revize etmesi için tanıdığı süre bugün sona eriyor. Alınacak karara dair gelişmeler kur cephesinde etkili olması beklenmektedir. ABD tarafında ise dün Apple’ın yeni ürünlerinin satış tahminlerine yönelik kötümserlik hissede sert satışlara neden oldu. Apple ve tedarikçilerinin hisse senetlerindeki sert düşüşünden Asya piyasalarını da negatif etkiledi. Yeni güne başlarken endeksin global piyasalara paralel negatif seyirle açılış yapmasını beklemekteyiz.

STRATEJI

88.6 binden gelen yükseliş trendi 96 binden dönünce 94 binde hedge yapmayı önermiştik. Aynen devam! 94 bin yukarı geçerse yine stoplamayı öneririz.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 350 puan civarında kayıpla, BIST 100 tarafında ise % -0.2 civarında güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)