E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü 80 binin üzerinde kapattı---

Borsa günü 80 binin üzerinde kapattı

Borsa günü 80 binin üzerinde kapattı
14 Mart 2016 - 09:30 borsagundem.com

Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününde günü % 0.92 yükselişle 80 binin üzerinde kapattı

Ankara'da yaşanan hain saldırı ile birlikte güne hafif düşüşle başlayan Borsa İstanbul günü yüzde 0.92 yükselişle 80 bin 110 puandan kapattı. Borsa İstanbul bu seviye ile 20 Kasım'dan bugüne en yüksek kapanışı kaydetti.

Avrupa Merkez Bankası'nın ek teşvik uygulaması ile birlikte diğer merkez bankalarının da adım atacağı beklentisi uluslararası piyasalarda olumlu bir hava yaşanmasına neden olurken, yurtiçi piyasalarda zayıf açılışın ardından alım ağırlıklı bir seyir izlemesini sağladı.

Güne hafif ekside başlayan Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, açılış sonrasında yükselişe geçti ve 80.000 puanı aştı.

BIST 100 endeksi, sürekli müzayede işlemlerine verilen araya yüzde 0,20 artışla 79.541,877 puan ile girmişti. Sürekli müzayede işlemlerinin tekrar başlamasının ardından kazançlarını artıran endeks, 80 bin direncini kırdı. 80.114 puanı gören endeks, kapanışı yüzde 0,92 artışla (730 puan) 80.110 puan seviyelerinden gerçekleştirdi.

Diğer taraftan, artan risk iştahına paralel Cuma günü 3.5 ayın en düşük seviyelerine gerileyen dolar/TL, güne 2,88'in üzerinde başlamasına karışın öğleden sonra 2,88'in altına kadar geriledi. Dolar, piyasaların kapanış saatleri itibariyle 2,8790 TL'den işlem görüyor.

İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen'in beklentileri ise şöyle:

"Yurtiçinde hava ne kadar karanlıksa, yurtdışında da o kadar iyimser bir ortam var. Avrupa Merkez Bankası’nın bazukası ve petrol fiyatlarındaki artış piyasalarda yeni bir alım dalgasını tetikledi.  ABD dolarının zayıfladığı,  Avrupa, ABD ve Asya borsalarında sert yükselişler yaşandığı olumlu bir konjonktüre girdik.  EPFR verisine göre gelişmekte olan ülke fonlarına giriş 2013 sonundan bu yana gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı.

Petrol yatay

Kısa vadede piyasalardaki iyimser havanın devam etmesini bekliyoruz.  Jeopolitik risklerdeki artış nedeniyle Borsa İstanbul açılışta dünyadan olumsuz ayrışabilir. Türk lirasının sabah ilk işlemlerde dolara karşı hafif değer kaybetmesi jeopolitik risk primindeki artışı gösteriyor. Ancak küresel risk iştahının arttığı bir ortamda Türkiye piyasaları dünyanın gerisinde kalsa da kazandırmaya devam edecektir.  Hisse fiyatının gerçek değerini yansıtmadığı gerekçesiyle geri alım açıklayan THY hisseleri endeksi yenecektir.

Bu hafta Türkiye piyasalarında Salı günü açıklanacak işsizlik ve merkezi bütçe dışında bir ekonomi verisi bulunmuyor. Yurtdışında gözler Salı günkü BOJ ve Çarşamba günkü Fed toplantılarında olacak.  Negatif faizler yüzünde bankacılık sektöründe yaşanan sorunlar nedeniyle BOJ’un faiz indirimine ara vermesi bekleniyor. Fed piyasa beklentilerini önümüzdeki aylarda olası bir faiz artırımı için hazırlamaya devam edecek."

Altın Fed'i bekliyor

 

Dolar 2.88 TL'nin üstünde

 

  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)