E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada Garanti Bankası depremi---

Borsada Garanti Bankası depremi

Borsada Garanti Bankası depremi
11 Temmuz 2018 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da son zamanlarda görülmemiş düşüşler yaşandı. BİST günü yüzde 5.18 oranında kayıpla 91 bin 289 puandan kapadı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul'da Garanti Bankası'nın düşüş etkisi devam ediyor. Garanti Bankası'nda yüzde 11'in üzerindeki düşüş deprem etkisi yarattı. Yabancı satışlarının da etkisiyle Borsa İstanbul'daki düşüş yüzde 5'i aştı. Dolar ise 4.81 lirayı devirdi.

BİST güne yüzde 1.03 oranında düşüşle 95 bin 281 puandan başladı. Cari açığın yüksek gelmesiyle birlikte BİST'te satışlar sertleşmeye başladı. Yabancı satışlarının devam etmesi güç kaybına neden oldu.

Gün ortasına BİST yüzde 2.32 oranında düşüşle 94 bin 40 puandan girdi.

Gün sonuna doğru Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doların düşeceğini söylemesinin ardından Borsa İstanbul'da satışlar daha da derinleşti.

Borsa İstanbul kapanışta ağır satışlarla karşılaştı ve yüzde 5.18 oranında düşüşle 91 bin 289 puandan kapandı.

Bankacılık hisselerine gelen satışla birlikte bankacılık endeksinde kayıp yüzde 9 oldu.

Açılışın ardından en düşük 91 bin 215 puan, en yüksek 95 bin 281 puan seviyesi görüldü.

Garanti Bankası’nda neler oluyor?

Piyasaların merakla beklediği cari açık verisi yükseldi. Nisan ayında 5.43 milyar dolar olan cari açık Mayıs'ta 5.89 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yıllık bazda ise 57.64 milyar Dolar oldu.

Ayrıca Cuma günü Fitch Türkiye değerlendirmesinde bulunacak. Bununla birlikte dün S&P, Türkiye'nin yakından izlendiğini açıklamıştı.

Garanti Bankası yüzde 11.44 oranında düşüşle 6.97 lira, Akbank yüzde 7.59 oranında düşüşle 6.70 lira, Halkbank yüzde 10.05 oranında düşüşle 6.62 lira, İş Bankası yüzde 7.29 oranında düşüşle 5.09 lira seviyesinde işlem gördü.

Ekonomi yönetiminin açıklanmasının ardından piyasalarda düşüş yaşanması da ayrı bir detay olarak öne çıkıyor.

Yüksek gelen enflasyon rakamları da piyasalarda baskı oluşturuyor. Enflasyondaki yükselişle birlikte Merkez Bankası’nın faiz artırma ihtimali de arttı.

Küresel piyasalarda ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’e karşı ticaret savaşını derinleştirmek istemesi de küresel piyasalarda düşüşe neden oldu. Avrupa borsalarında da ticaret savaşları etkisini gösterdi ve düşüşle seyretti.

Bugün açıklanacak önemli veriler 11/07/2018

Günün önemli şirket haberleri 11/07/2018

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kabinesinin açıklanması ardından sert yükselen dolar/TL'de ilk tepki ardından isimlerden çok uygulanacak ekonomi politikaları ve bunlara ilişkin söylemlere odaklanılacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yemin ederek göreve başlamasının ve Hazine-Maliye Bakanlığı'na Berat Albayrak'ın getirilmesi ardından piyasalar Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu'nun yapısını da izleyecek. TL kabine açıklaması ardından yüzde 4'e yaklaşan değer kaybı yaşadıktan sonra dün de oldukça dalgalı bir seyir izlemiş ve günü 4.70 civarında tamamlamıştı.

Dolar/TL güne 4.70 lira seviyesinden başladı. Saat 18:04 itibariyle 4.8138 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 4.6948 lira, en yüksek 4.8160 lira seviyesi görüldü. Euro ise 5.6433 lira seviyesinde. Euro/dolar paritesi 1.1720 seviyesinde. Gram altın 193 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 20.49 seviyesinde.

Bankacılar önümüzdeki dönemde uygulanacak büyüme, enflasyonla mücadele, cari açık gibi yapısal sorunların çözümüne ilişkin süreçlerde nasıl politikalar izleneceğinin piyasaların gidişatına da yön vereceğini söylediler. Analistler yeni kabinede yer alacak isimlerin "bilinen ve piyasa dostu" isimler olmalarının önemli oluğunu belirtiyordu. Yeni ekonomi yönetimi ve uygulanacak politikalar üzerinden yerli ve yabancı yatırımcının tekrar TL cinsi varlıklara güveninin sağlanmasının önemine dikkat çekiyorlardı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün Hazine Müsteşarlığı'nda düzenlenen devir-teslim töreninde yaptığı ilk açıklamada, bundan sonraki dönemde mali ve para politikalarında yeni kabineyle çok daha özel sektör mantığıyla hızlı hareket eden yönetim dönemine girileceğini belirterek, "Para politikalarında önümüzdeki dönemde çok daha diri ve güçlü bir döneme gireceğiz" dedi.
Piyasalarda bir süredir tek gündem maddesi olarak yer alan yeni kabinenin şekillenmesiyle birlikte kurda küresel piyasaların da tekrar gündemde yer alması öngörülüyor. ABD'nin Çin'den ithal edilen 200 milyar dolar tutarında ürüne ek gümrük vergisi getirme tehdidinde bulunarak dünyanın en
büyük iki ekonomisini ticaret savaşına gitgide daha yakın hale getirmesiyle birlikte küresel risk iştahı da oldukça kırılgan.
ABD'de Başkan Donald Trump yönetimi, 200 milyar dolar tutarında ithal Çin ürününe yüzde 10 ek gümrük vergisi getireceğini söyleyerek Çin ile yaşanan ticaret anlaşmazlığını tırmandırdı.
Doların başlıca para birimleri karşısındaki seyrini izleyen endeks yüzde 0.1 artışla 94.214'e yükselerek Pazartesi günü gördüğü yaklaşık bir ayın dip seviyesi olan 93.71 seviyesinden uzaklaştı.

YÜKLÜ BORÇLANMA PROGRAMI TAMAMLANDI, FAİZLER SERT YÜKSELDİ

Hazine Müsteşarlığı Haziran ve Temmuz aylarındaki yılın en yüklü itfa ihale dönemini ise dün düzenlenen üç ihale ile birlikte tamamladı. İhalelerde borçlanma hedeflere genel olarak yakın gerçekleşirken faizlerdeki yükseliş ise belirginleşti. Bankacılara göre gösterge iki yıllık tahvilin bileşik faizi dünkü Hazine ihaleleri öncesinde 10 yılın en yükseği olan yüzde 20.51'e, 10 yıllık gösterge tahvil faizi ise yüzde 17.84 ile tarihi zirveye yükseldi.
Tahvil faizleri uzun süredir baskı altında. Analistlere göre bu baskının ana nedenleri ise enflasyonun geldiği seviyeler ve yükselişin devam edeceği endişeleri, seçim öncesi artan harcama trendi ve yeni ekonomi yönetimi ile uygulanacak politikalara yönelik endişeler oldu.

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsaları, ABD'nin Çin'den ithal edilen 200 milyar dolar tutarında ürüne ek gümrük vergisi getirme tehdidinde bulunarak dünyanın en büyük iki ekonomisini ticaret savaşına gitgide daha yakın hale getirmesiyle Çin hisselerindeki satış baskısının etkisiyle geriledi.
ABD'de üst düzey yetkililer, ABD'nin ticaret anlaşmazlığına çözüm bulmak için müzakere çabalarının başarısızlıkla sonuçlanmasından sonra ek gümrük vergileri önerdiğini belirtti. ABD'nin, Çin'den ithal 34 milyar dolar tutarında üründen geçen Cuma itibariyle gümrük vergisi almaya başlamasının ardından Çin derhal eşdeğerde misilleme bulunacağını belirtmişti.
ABD Başkanı Donald Trump, Çin'den ithal edilen 500 milyar dolardan fazla tutardaki ürünün ABD'nin önlemleri kapsamına girebileceğini ifade etmişti. Trump'ın ifade ettiği tutar, ABD'nin geçen yıl Çin'den ithalatının neredeyse tamamına karşılık geliyor.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 1.1 geriledi. Endeks geçen hafta küresel piyasaları sarsan ticaret savaşı endişelerinin yumuşamasıyla son iki günde yükselmişti.
Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 1.65, Şanghay Composite yüzde 1.8 geriledi.
S&P 500 ve Dow Jones endeksinin vadeli işlemleri sırasıyla yüzde 0.7 ve 0.8 gerileyerek günün ilerleyen saatlerinde Wall Street'in ekside açılacağına işaret etti. Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 0.65 ve Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1.4 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (90)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Temmuzzade12 Temmuz 2018 05:39

    Ulan arhadaş nedir bu temmuzlardan çektiğimiz.

  • nevzat12 Temmuz 2018 01:26

    Merkez Bankası başkanı yarın olağanüstü olarak para politikası kurulunu toplamalı . Doların ve faizin ateşini düşürmeli. Bu böyle gitmez. Yalnız parti binasına gitmemeli. 24 temmuz beklenmemeli.

  • POLAT ALEMDAR12 Temmuz 2018 01:17

    bırakın arkadaşlar her gün böyle düşsün ben parayı döviz ve altına gömmüş idim eğer 2-3 TL ye garanti, akbank ve halkbank gelir ise gözüm kapalı dalarım demedi demeyin sonra ayıplık olmasın.

  • yatandas12 Temmuz 2018 00:37

    yorumlar cok guzel iain ozu 2012 den beri ekonomi yigit bulut ta onun eseri gurur fuysun kendisiyle

  • Benja12 Temmuz 2018 00:13

    Her gecenin bir sabahı vardır, alım zamanı gecedir

  • Dogrusu bu yemezler11 Temmuz 2018 23:27

    Sizigigi doyimsuzlar siziiii nasilda terstekaldiniz caniniz aciyor degilmi her gun kar simdi seve seve satiyorsunuz aman bir liram gitmesin diye Sizi gidi avantaci.lar sizi zor oyun nasilda üzüyor degilmi birazda kaybedin bakalim sabrınızı görelim üzücü degilmi avantacilar siziiiiii

  • Arif bayrak11 Temmuz 2018 23:11

    Bu ülke bizim hemen karamsar olmayın. Biz parasız bile bu ülkede ölmeye hazırız. Yeterki burda ölelim, burda mücadele edelim

  • Vatandas11 Temmuz 2018 21:52

    Abdulhamit ilk once meclisi kapatti, istihbarat hafiyeleriyle herkeai kontrol edebilecegini zannetti, ozgurlukleri ve medyayi kisitladi tum yetkiyi kendisinde topladi ordu, maliye ve tum kuruluslarin basindakiler yanlizca dedigini yaptilar. Hic ama hic muttefiki yoktu kabinesindekileri akil ve zeka olarak kendisinden cok asagida gorurdu o yuzden her zaman mukemmel akil ve zekaya sahip derler gunumuzde de yabanci ne yapti ilk once osmanli borsasini batirdi ve piyasalarini bozdu sonrasi malum yedi duvelin parasina muhtacsan ki oyle dedigini yaptirirlar ya da abdul hamit gibi musluman dahi olmayan heyet gorevden alindigini iletir sana birde Ataturk un ne yaptigi anlatmaya burasi yetmez. Velasil dedikleri olana kadar durmayacaklar

  • canbey11 Temmuz 2018 21:50

    OSMANLI ÖZLEMI içinde olan arkadaş şunada hazır olsun ozaman duyuni-umumıyeye

  • PERTAKOS11 Temmuz 2018 21:49

    YATIRIMCI BUGUN BİSTTE SAĞ YANAKTAN ISITILDI. YARINA SOL YANAK I ÇEVİRSİN... :)

  • canbey11 Temmuz 2018 21:47

    bu krızın ilacı üretım ekonomısıdır AKP DE BUNU YAPAMAZ ÇÜNKÜ HERŞEYI BETONA YATIRDI

  • Kuddusi11 Temmuz 2018 21:35

    Noldu garantiye en sağlam bankalardan biri diye bilirdik ???? Garanti bahane kar şahane seneryosu mu oynanıyor.

  • Akepeli11 Temmuz 2018 21:26

    damat ALLAH sizi bulduğu gibi yapsin

  • Vatasdas11 Temmuz 2018 21:06

    Erdogan a.s. yapilandirmaya gidiyor. Daha bunlar iyi gunler. imf den borc istenecek

  • ali birinci11 Temmuz 2018 22:01

    sallamak serbest :) :D

  • ali münhan11 Temmuz 2018 21:04

    7, 72 tlye Akbank hıssesı, 9,65 den garantı hısse almıştım.2 gunde 70,000 tl kaybettım. Yatırım danışmanım bıle hayret edıyor .Umarım devlet yonetımı küçük magdurları duşünerek bellı mekanızmaları harekete gecırerek küçük yatırımcıyı korur.

  • POLAT ALEMDAR12 Temmuz 2018 00:21

    bence panik yapma.bu ülke kaç kriz gördü ve hepsinden başarılı şekilde çıktı.yalnız bir iki sene en fazla beklersin belki bir kaç ayda olabilir.büyük bir oyun var içeriden fakat .RTE birilerinin pisliklerini yakında ortaya çıkaracağından korkmaktadırlar ve bu oyunuda yakında bozacaktır.

  • borsazede11 Temmuz 2018 21:53

    kardeşim bekle,düştüğü gibi sert alımlarla 2 günde toplar ve zararını çıkartırsın.

  • Solomon11 Temmuz 2018 20:45

    bu millet alışmış tokatanmaya Allah eksik etmesin ensenizden

  • ramo11 Temmuz 2018 20:28

    ülkeye haktır. bundan sonra açım param yok diyene vurucan şamarı. iyi yapıyorlar hergün yüzde 10 düşer inşallah. sen tek adam yaparsan böyle döverler.

  • zapata11 Temmuz 2018 20:25

    akp ye mhp ye tek adam rejimine oy verenler....nasıl eğleniyormuyuz borsa 5.18 eksi dolar 4.84 damat ekonomi bakanı.......

  • Adnan kalak11 Temmuz 2018 23:07

    Anınd sattınız. Ölecekaek beraber ölmeyeceksen yunanistan orda.

  • Mehmet Soydemir 11 Temmuz 2018 22:46

    elhamdurillah muslumana rahat olmaz zaten sen anlamassin sen ulke batsin diye dua etmeye devam et

  • rıza11 Temmuz 2018 20:23

    95 yıl sonra osmanlı geri geldi çöküş yeniden başladı.

  • Kadir yildirim11 Temmuz 2018 21:10

    Bize operasyon çeken ülke 1783 kuruldu. Ağzını topla.. zorunda gitmesin Osmanlı geri geri dönüyor.

  • halil11 Temmuz 2018 20:01

    Garantide neden devre kesici yok. neden brüt takas tedbiri yok. Yahu birgünde şu yatırımcının yanında olun ey spk ey BİST açığa satışı 1 ay yasakla.

  • Musa11 Temmuz 2018 19:53

    Herşey ithal borsadaki yatırımcıda buna dahil söğüşlüyorlar bizim Hayaller peşinde koşan küçük yatırımcıyı . Belli başlı yalanlar var uzun vadede kimse kaybetmez gibi .yavan ekmeğe muhtaç kalırsınız dikkat ki olun

  • Musa11 Temmuz 2018 19:47

    Yazık oldu garantiye

  • Girgiç bulan11 Temmuz 2018 23:09

    Garantinin atmsine bile para yatırırken elinden kağar gibi. En çürük bankacılık garantide

  • KILIÇ11 Temmuz 2018 19:41

    BANKALARDAN ÇIKIŞ VAR DEDİK DİNLENEDİLER. (M)

  • neco11 Temmuz 2018 19:34

    temmuz ayında domates 6 tl o da a101 de ucuzluk marketinde analyın ekonomi nerde hazine .maliye en önemli 2 bakanlık bunlarda bosaltır kacarlar bunlar bu ülkeden demedi deme ibrahim :o)

  • Mehmet Soydemir11 Temmuz 2018 22:50

    ulan halka yukardan bakan zat dun domatesi sali pazarindan 2 liraya aldik sen nerden aliyorsan artik.

  • Hayati hamzaoglu11 Temmuz 2018 19:30

    Yaziklar olsun size dolar almışlardır kendileri

  • misafir11 Temmuz 2018 19:21

    Babacan Ankara TED koleji ve ODTÜ yü birincilikle bitirmiş, Şimşek Merrill Lynch'in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Bölümü Başkanlığındaki 30000 tl maaşı bırakmış ,memleketine 10000 tl maaşla hizmet için gelmiş, bu adamların kıymetini bilmeyip liyakatsız damadı getirmişşiniz kasıtlı yapsanız bu kadar olmaz. şimdi piyasa size doğruyu yanlışı öğretecek, ama olan garibim vatandaşa olacak.

  • Adem11 Temmuz 2018 21:49

    Yahu hala damatta buluyorsunuz suçu. Hala diyorsunuz ki Ali Babacan gelsin,Mehmet Şimşek gelsin. Kardeşim dolar Mayıs ayında 4.90’lara kadar tırmanırken Mehmet Şimşek ekonominin başında değilmiydi? Dolar 2.5 liradan bir senede 3.5 liraya gelirken Ali Babacan yok muydu? Bu işin AKP ile çözülemeyeceğini,Babacan Şimşek gibi politikacıların ne yaparsa yapsın,bilim olmayan,üretim olmayan,demokrasi-hukuk olmayan bir ülkede hiçbirşey yapamayacağını anlamıyorsunuz. Yabancı niye kaçıyor anlamıyorsunuz!

  • Seçmen11 Temmuz 2018 19:19

    Ulu başbuğ d. Bahçeli, bu çöküşe bir iki lafın var mı acaba, yoksa sen hala HDP ile mi kafayı bozmuşsun....

  • TT11 Temmuz 2018 19:12

    Damat paşa bu duruma ne der acaba? millet kayınpederin talimatıyla 3.50 lerden dolar satıp borsaya yatırım yaptı, ne olacak şindi? Hani erdoğan başkan olunca ülke ve ekonomi uçacaktı? yaktınız bizi..

  • Politika 11 Temmuz 2018 19:11

    Siyasi egemenler politik argunanlarını terör üzerine yoğunlaştırıp burdan sürekli prim yapmaya çalışıyorlarsa demek ki ekonomik sosyal alanda birşey yapamıyorlar ve bu alanlarda çok aciz durumlardadır.

  • Bilal 11 Temmuz 2018 19:06

    Varlık fonu hisse almaya başlarsa borsa tekrar uçar

  • Qweee11 Temmuz 2018 20:47

    Çok beklersin

  • AA11 Temmuz 2018 19:05

    Lanet olsun... alın size tek adam rejimi... koca ekonomiyi damat a teslim edersen olacağı bu...

  • misafir11 Temmuz 2018 19:01

    Damat dışında kim gelirse gelirse gelsin böyle bir çöküş yaşanmazdı. bunlarda cahil cesareti var. yakında başlarsınız yine dış güçler bizi batırmaya çalışıyor diye. işi ehline vereceksin kardeşim..

  • broker11 Temmuz 2018 18:58

    Kimi koyarsam yapar dediniz,en önemli bakanlığa ekonomi tecrübesi sıfır damadı getirdiniz, bu herhangi bir bakanlık değil, şimdi babacanın ve mehmet şimşeğin kıymetini daha iyi anlayacaksınız, adamların adı güven unsuruydu. Hoşgeldin Berat cım..Bu gidişle İMF nin kucağına oturmamız yakındır.

  • brathma11 Temmuz 2018 18:52

    tek adamligi fiyatliyor ne olacak

  • Koala11 Temmuz 2018 18:46

    Çöküş yarın da devam eder

  • Tam komedi11 Temmuz 2018 18:43

    Demirkan halkbank hisselerini naaaaptin ? Uyuyan güzellerin uyanma vakti geldi ! Müneccim değiliz ama doğruları görürüz , siz size anlatinan masalları dinlemeye devam edin ! Türk telekomun borcunu akp li arkadaşlar ödesin istanbulda yaşayan akp ve suriyeliler de sadece 3 Köprü ve tüneli kullansın 1 ve 2 köprüden geçmesin !!!!

  • Berber bekri11 Temmuz 2018 18:39

    Buralarda bi yere yazmıştım burayada yazayım ağustosta 5 bayram sonrası 6 yeni yılda çift hane olur aile yönetimine duyrulur tıraş fiyatları yarından itibaren sakal 25; saç 50 ;saç sakal 65 tıraş olun illa ikaz beklemeyin....

  • Kadir yildirim11 Temmuz 2018 18:38

    Evet garanti Bankası 15 milyar zarar açıkladı. . Böyle bi düşüş için mantıklı tek açıklama bu olur.. şunu bilmelidir bu operasyonu yapanlar.. Kuru ekmek yeriz ama bu ülkeyi vermeyecegiz. . Hisselerini zi satarak adı bir piyasa foreks ile ülkemin parasini hiçe etmeye calisabilirsiniz ama şunu o kalın kafanıza sokun.. her düşüşün birde sert çıkışı vardır. . Bu çıkışta en çok size gi... er..

  • Vatandaş 11 Temmuz 2018 20:58

    A haber kafasıyla ancak bu kadar yorum yapılır. Yahu borsayı çıkaracak olanlar şu an düşürenler zaten

  • eko11 Temmuz 2018 18:29

    Cemil ertem nerede

  • eko11 Temmuz 2018 18:21

    HAYIRLI OLSUN YENI SISTEM

  • cevat11 Temmuz 2018 18:17

    oğlu ne olmuş borsaya . ülkeyi satacaklar galiba aile şirketine dönen ülkeden kaçan kaçana.

  • ONUR11 Temmuz 2018 18:03

    kimse alım yapmasın birkaç ay. kimseye satamazzlar. kendi alımlarına satış yapıyorlar.

  • halil11 Temmuz 2018 18:01

    açığa satanlar shortçular parayı vurdu.

  • coşkun11 Temmuz 2018 18:00

    bir insan eğer ki çok reklam yapıyorsa bilin ki yalan söylüyordur.

  • eko11 Temmuz 2018 17:58

    BORSA DAHA COK DUSER ENFLASYON VE KUR ICERDE DURMAYAN FIAT ARTISLARI BANKALARIN ELIDEKI BONOLAR ZARAR YAZAR VELHASIL KELAM AT İZI IT İZINE KARISTI COK ZOR GUNLER BEKLIYOR FAKAT KIRALI GELSE ZOR DÜZELIR SECIMLERIN ONE ALINMASININ TEK NEDENI

  • barış11 Temmuz 2018 17:48

    60 bini bekleyin. 120 balondu 90 süspanse etti 60 taban olacaktır.

  • yazık11 Temmuz 2018 17:47

    REİSE GÜLE GÜLE DİYEMEYEN EKONOMİK KRİZ BORSADA KENDİNİ GÖSTERDİ. KRİZ ÇOK DAHA HIZLANACAK.

  • Onur11 Temmuz 2018 17:46

    Fena düzelttiler.İnşallah yarın devam etmez. ytd.

  • ahmet11 Temmuz 2018 17:18

    damatlık sisitemi bize yaramadı...

  • eko11 Temmuz 2018 16:37

    DAHADA DUSECEK EKONOMI ZOL CALIP OYNUYOR PIYASALAR BERBAT ZAM ZAM GITMEZ BOYLE BORSA DIBIN DIBINE GELIR HAZINE TAM TAKIR MERKEZDE DOVIZ YOK TURIZMDE KURTARMAZ

  • demirkan 11 Temmuz 2018 16:24

    AKAR AKAR DURULUR HİÇ MERAK ETME. BİZ NE KIRİZLER GÖRDÜK. 93. 2001. ASYA. RUSYA. DAHA NELER. EN ŞİTTETLİSİ 3 AY SÜRDÜ GEÇ ONU.

  • misafir11 Temmuz 2018 19:06

    iyide kriz bizde kardeşim, aile şirketine dönen hükümette ,ekonomi güven ister,dünyada birşey yok

  • ALİ11 Temmuz 2018 16:14

    ALIN SİZE BAŞKANLIK. BİTİK TÜRKİYE

  • Torku11 Temmuz 2018 15:55

    Borsa 80 bin olursa alım fırsatı doğar. Biraz daha sabırlı olmalı, 80 binden mal toplamak lazım

  • coşkun11 Temmuz 2018 17:45

    çok beklersin,yükselişide düşüsü gibi hızlı olur,merkezin müdahalesi bile yeterli olur

  • Ertunga11 Temmuz 2018 15:21

    Ateş altında güzel ülkem.Bittik.Tek adam rejimine yabancı yatırımcı gelmez.Kaçıyorlar. Yazık...

  • Lale11 Temmuz 2018 14:59

    Yolsuzluğu seven, dikenine katlanır. Bu kadar yenirse elbet birgün batar ekonomi

  • ahmet11 Temmuz 2018 14:44

    Bu kadar kaosa değermi..Başkanlık sistemi,damat sistemi,kişisel hırslar,egolar,menfatler olan milletime oluyor...

  • Yeter 11 Temmuz 2018 14:19

    Beş kuruşumuz üç kuruş oldu Bazen ne veriyorlar sa alıp gitmek gerek malesef

  • Gözlerim DOLAR11 Temmuz 2018 14:10

    En iyi tahminler dolar yıl sonu 5.10 diyorsa piyasa verilerinde ortada dövizde yeni rekorlar kapıda

  • Hatalıysam11 Temmuz 2018 14:04

    Yarısından fazlası yabancı yatırımcının elinde olan borsada kalınır mı be kardeşler gözlerini senin benim üç kuruşumuza dikmişler yakında voleyi vurup kaçacaklar 60 binde biz bize takılırız borsada

  • erol g.11 Temmuz 2018 13:45

    3 işgünü önce 4,51 seviyesine inen dolar yeniden 4,76 seviyesine yükseldi neden ? Abd merkez bankası başkanını da devlet başkanları seçiyor ama hazine ile maliye bakanlığını birleştirip başına damadını getirmedi

  • BROKER11 Temmuz 2018 19:08

    aynen katılıyorum; insan biraz utanır be kardeşim

  • borsacı11 Temmuz 2018 13:24

    canını seven kaçsın borsa daha iflah olmaz göçüyor. yeni trend döviz hergün % 1 üstü çıkıyor.

  • K211 Temmuz 2018 12:14

    ŞEÇİM DEDİNİZ ......DÜŞTÜ..........SEÇİLDİNİZ DÜŞTÜ.........NEDİR DERDİNİZ BİR ÜLKENİN BORSASI 6.7 AYDIR DÜŞERMİ......İSTİKRAR BU MUDUR......PARAMIZ PUL OLDU .......FAHİŞ DOLAR FİYATLARINDAN DOLAYI PARA KAZANAMAZ OLDUK.......İSTİKRAR BUMUDUR BENZİN 628 ARABAYA BİNMEYE KORKAR OLDUK ŞEHİR İÇİ......ALLAHINIZI SEVERSENİZ YETER ARTIK.......

  • Müstehak11 Temmuz 2018 19:55

    TBMM de Bi lamborgini var söyle seni bıraksın nasıl olsa oy verdin

  • Müstehak11 Temmuz 2018 19:52

    Ya Allah bismillah dün bir bugün iki daha bakanlar bir birine bakmadılar 5 gün olmadı 5 yıl nasıl dayanıcan %52 ye dayandığın gibi dayan

  • Ali11 Temmuz 2018 19:02

    He demirkan minibüs su yakıyor dimi

  • demirkan 11 Temmuz 2018 16:32

    K2. ARABA SENİN NEYİNE GEREK. BEN TOPLU TAŞIM ARACI KULLANIYORUM. Bİ DERDİM YOK. GÜLÜ SEVEN DİKENİ KATLANIR.

  • K211 Temmuz 2018 11:44

    GİREN BEN PİŞMAN OLAN BEN ÇIKMAK İSTEYİPTE ZARARIMA ÇIKAMAYAN BEN.......BENİM GİBİ BİR ÇOK..............

  • Keklik11 Temmuz 2018 11:34

    Yerli ve milli iş adamlarını borsaya bekliyoruz

  • Hakan11 Temmuz 2018 11:19

    Ak trollerin algı konuşmaları yalakalıkları ha gayri demeleri 150 binler 200 binler palavraları söndü he ak troller ne mi yaptı borsada dersen gemiyi ilk terk eden onlardı aslında sözde vatansever pensilvanyadaki zatı 16 yıl koyunlarına sokan onlar için olimpiyat paraları basan yalvarırım hocam gel diyen sonrada kandırıldık diyen her yeri özelleştirip abd israile saten 16 yılda 500 milyar faiz lobilerinden dış borç alıp saraylarda harcayan müslümanlıkla alakaları olmayan sınırda pkk lılar için şehitlerimize acımadan seyyar mahkemeler kuran ormanları betona çevirip katleden ooo bitmez bunlar neyse ben bunlara inanmadığım için yastık altındaki dolarlarımı sayıcam işim var hadi borsa 60 bine gelince yine konuşuruz

  • Berber bekri11 Temmuz 2018 19:51

    Doğru söylüyorsun hakan bey makina varsa saydıktan sonra banada verde bende sayacam her yer dolar doldu say say karışıyor 3 gündür bitmedi bi akıbeti ver iki günlüğüne şimdiden teşekkürler

  • psiko11 Temmuz 2018 12:29

    kardeşim doğru yazmışsın ama koyunlar ottan anlar,çoban uçuruma sürse atlar

  • alf11 Temmuz 2018 12:01

    bu millet dış borç yükünden, etkisinden, cari açıktan anlamaz. tuvalet kaç para kardeş, 1 lira. bitti. bana plavra anlatmayın.

  • borsa11 Temmuz 2018 10:43

    vay vay garantideki satış durmuyor çöküşe devam bunlar daha iyi günleri.

  • dogrusu11 Temmuz 2018 10:03

    Geçmiş olsun kağıtta olan saflara.

  • demirkan 11 Temmuz 2018 16:34

    SEN UYANIK OL. AL İŞTE DAHA NE İSTİYON.

  • Bika11 Temmuz 2018 10:01

    Kara Temmuz yaşıyoruz bu yıl.