E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Borsa İstanbul yükselişle kapandı
21 Haziran 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 günü yüzde 0.12 oranında artışla 99.390 puan seviyesinden kapattı

BORSAGUNDEM.COM

Veri akışının zayıf olduğu günde Borsa İstanbul günü yüzde 0.12 oranında kazançla 99.390 puan seviyesinden tamamladı.Gelişmekte olan ülke paralarındaki risk iştahındaki düşüşle güne başlayan BİST-100 Dolar/TL'nin gerilemesiyle soluk almış olsada 100 bin puana yaklaştığı seviyeden satışla karşılaşmaya devam ediyor.Petrolde satış baskısı artarken İran Petrol Bakanı OPEC'in daha fazla kesinti yapabileceği yönünde sinyaller verdi. Ancak petrol fiyatlarının dengeye ulaşmasının beklenenden daha uzun sürebileceği ifade ediliyor.

Borsa İstanbul gün boyu en düşük 98.723 puanı, en yüksek 99.651 puanı gördü.Bankacılık endeksi yüzde 0.04 oranında geriledi, sanayi endeksi yüzde 0.39 oranında arttı. Piyasa işlem hacmi 3.573 milyar TL'ye ulaştı.En çok hacim yaratan hisseler Eczacıbaşı İlaç, Kiler GYO ve Türk Havayolları oldu.   

Dolar/TL 3.53 seviyesinde

Güne gelişmekte olan ülke para birimlerinde meydana gelen satış hareketi ile başlangıç yapan kur yükselişine devam ederek 3.5500 seviyesine kadar ilerledi.Bu seviyeden gelen kar satışları fiyatlamayı yeniden 3.5300'ün altına getirdi.Veri akışının zayıf olduğu günün sonunda Dolar/TL saat 18:05 itibariyle 3.5305 seviyesinde bulunuyor.

GÜN İÇİ GELİŞMELER

Güney Afrika Enerji Bakanı Mmamoloko Kubayi, Rusya'nın kamuya ait nükleer şirketi Rosatom ile işbirliği konusunda görüşmelerin başladığını açıkladı.Kıbayi Moskova'da yaptığı açıklamada Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak ile de görüşme yaptığını belirterek "Rostama ile teknik ekibin işbirliği görüşmelerinin başlaması konusuna anlaşmaya vardık" dedi.
ABD önceliğindeki koalisyonun Suriye ordusuna ait uçak ve insansız hava aracını düşürmesini değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Bu ülkede kara da hava da dar gelmeye başladı” dedi.
NATO'ya ait bir F-16 savaş uçağı, Baltık Denizi'nin uluslararası karasuları üzerinde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun uçağına yaklaşma girişiminde bulundu.
ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi yüzde 0,6 artışla 445,2 puan oldu.
Portekiz Merkez Bankası, büyüme beklentilerini yükseltti. Bankadan yapılan açıklamaya göre, bu yıl için büyüme tahmini yüzde 1,8'den yüzde 2,5'e, gelecek yıl için yüzde 1,7'den yüzde 2,0'ye ve 2019 için yüzde 1,6'dan yüzde 1,8'e çıkarıldı.
İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, hiçbir partinin çoğunluğu sağlayamadığı erken genel seçimler sonrası azınlık hükümeti kurulması için müzakereler sürerken, yeni parlamento döneminin açılışında hükümetin manifestosunu okudu.
Rusya devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport Başkanı Aleksandr Miheyev, Rusya ve Türkiye'nin S-400 füze savunma sistemlerinin sevkiyatına ilişkin sözleşmenin üzerinde çalıştığını söyledi.
Rusya, ABD'nin Ukrayna'daki gelişmelere bağlı olarak uygulamaya başladığı yeni yaptırımlara "misilleme" için karşı yaptırımlara hazırladığını açıkladı.
 Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Japonya'yı ziyaret ederek, Tokyo'da mevkidaşı Kishida ile bir araya geldi.Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Japon mevkidaşı Kishida ve heyet üyeleriyle, Türkiye – Japonya işbirliğini, güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele aldı.
ABD'de 2. el konut satışları düşüş beklentilerinin aksine artarak sektörde toparlanmanın sürdüğünü gösterdi. National Association of Realtors (NAR) verilerine göre 2. el konut satışları Mayıs'ta %1.1 artışla 5.62 milyona ulaştı. Beklenti % 0.4 düşüştü. Ortalama satış fiyatları yıllık %5.8 artışla 252 bin 800 dolar olarak rekor kırdı. Söz konusu dönemde satışlar 4 bölgenin 3'ünde arttı. 

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan San Francisco'da yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 1 civarında büyüyeceğini öngördü. Kaplan öte yandan, ücret baskılarının daha sıkı bir işgücü piyasasına ulaşılmasına katkı sağlayacağını belirtti.Kaplan, "Enflasyondaki zayıflığın geçici olduğuna dair kanıtlar görmem lazım" dedi ve "Ekonominin aşırı ısındığına dair işaretleri görmeyi beklemeliyiz" diye ekledi.
 Ülkede haftalardır süren hükümet karşıtı gösterilerde askerlerin protestoculara gerçek mermilerle ateş açmasına yönelik tepkiler büyürken, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro dört ordu komutanını
görevden aldı.
MSCI, A grubu yuan cinsi Çin hisselerini endekslere ekleme kararı aldı.MSCI'dan yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan, Nijerya ve Ajantin gelişen piyasalara eklenmek için gözden geçirilmeye devam
edecek.Çin hisselerinin endekse alınma kararı 4 yıldır bekleniyordu.MSCI, 222 A grubu hisseyi endekse ekledi. Değişiklik, iki aşamalı olarak gerçekleşecek ve Mayıs 2018'den başlayarak Ağustos 2018'de sona erecek.
Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komisyonu, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik müzakerelerinin resmi olarak askıya alınmasını talep etti.
Suudi Arabistan Krallığı, Veliaht Prens Muhammed bin Nayif'in yerine Kral Selman'ın oğlu Muhammed bin Selman'ın getirilmesi yönünde karar aldı.
ABD Hazine Bakanlığı'nın Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalar nedeniyle Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulamasına Moskova'dan tepki geldi.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Katar ile diplomatik ilişkilerini kesen ve ambargo uygulayan Suudi Arabistan ve diğer Arap devletlerinin bu kararlarının ardında yatan detayları sunmakta başarısız olduklarını
söyledi.
İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Birliği'nden ayrılma konusunda hükümetin taahhüdünün sürdüğünü ve aşamada diğer görüşleri de dinleyeceklerini söyledi.
 Suudi Arabistan MSCI Inc. tarafından gelecek yıl gelişen piyasa olarak sınıflandırılmak için önemli bir eşik atladı. Suudi Arabistan şirketleri, küresel hisse senedi endekslerine eklenerek milyarlarca
dolar çekebilir.

Günün önemli şirket haberleri 21/06/2017

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 21/06/2017

 

Petrol arz endişesiyle 9 ayın en düşük seviyesinde

 

Altın faiz endişesiyle 1 ayın en düşük seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)