E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
17 Mayıs 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 yeni rekor tazeliyerek günü yüzde 0.45 oranında düşüşle 95.724 puan seviyesinden tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Hafif satıcılı başlangış yapan Borsa İstanbul 96.491 puan olan rekorunu 96.629 puana taşıdı.ABD siyasi haber akışıyla küresel risk alma iştahındaki azalma borsalarda satış baskısı yarattı.Borsa İstanbul günü yüzde 0.45 oranında düşüşle 95.724 puan seviyesinden kapatırken, ABD borsalarında yüzde 1'i aşan kayıplar oluştu. BİST-100 gün içinde en yüksek 96.629 puanı, en düşük 95.396 puanı gördü.Bankacılık endeksi yüzde 0.10 oranında değer kazanırken, sanayi endeksi yüzde 0.30 oranında geriledi.İşlem hacmi 6.165 milyar TL'ye ulaştı.En çok hacim yaratan hisseler Kardemir D,Türk Havayolları ve Garanti Bankası oldu.   

Dolar/TL gün boyu dalgalandı

Doların ABD Başkanı Trump'a yönelik iddialardan olumsuz etkilendiği günde TL değer kaybı yaşadı.Sabah saatlerinde 3.54 seviyesinde olan kur negatif ayrışarak yukarı ivme yaptı.3.5697 seviyesine kadar yükselen Dolar/TL saat 18:05 itibariyle 3.5604 seviyesinde bulunuyor.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Trans Pasifik Ortaklığı (TPP) ticaret anlaşmasının hayat geçmesi için bastırmaya devam edeceklerini ve ABD'nin anlaşmaya geri dönmesini güçle şekilde dilemeyi sürdürdüğünü söyledi.
 ABD Başkanı Donald Trump, Trans Pasifik Ortaklığı anmaşmasında çekilme kararı almıştı. Anlaşmaya taraf 11 ülke hali hazırda ABD olmadoan TPP'nin nasıl ilerleyeceğini tartışıyorlar.
Türkiye'deki ekonomik ve siyasi gelişmelere ilişkin bir durum değerlendirmesi yapan, JCR Başkanı Orhan Ökmen,"Yüksek siyasi ve jeopolitik risklerin yarattığı belirsizliklerin etkisiyle büyümede ortaya çıkmış olan düşüş ve işsizlikteki artış hızları, kredi artışının etkisiyle, referandum sonrasında yavaşlamaya başlamıştır" dedi.
İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, Başbakan May ve ekibiyle sorun yaşadığı yönündeki haberleri yalanladı.The Times gazetesinin bu yöndeki iddialarını "gevezelik" olarak niteleyen Hammond, May'in ekibindeki isimlerle kızgın telefon görüşmeleri yapıp yapmadığı sorusuna, "Theresa May'in ekibiyle oldukça iyi ve yakın şekilde çalışıyorum" yanıtını verdi.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleştirilen görüşme sırasıda,Trump, FETÖ bağlantısı iddiasıyla tutuklanan İzmir Diriliş Kilisesi Papazı Andrew Brunson’un serbest bırakılmasını istedi.
Dünyaca ünlü yatırımcı Marc Faber, Türk Lirası'nın güçleneceğini ve dolar/TL'nin 3,10 seviyesine geleceğini öngördü.Faber, TL tahvil ağırlığını artmayı düşünmediğini de belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretine eşlik eden Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Amerikalı mevkidaşı James Mattis ile Beyaz Saray'da terör örgütü PKK/PYD ve DEAŞ'la mücadele konularını görüştü.
Almanya Maliye Bakan Yardımcısı Jens Spahn, ECB'nin olağanüstüpara politikasından çok geç kalmadan çıkmasını istediklerini söyledi.ECB'nin olağanüstü para politikasından çıkışta çok geç kalınmamasını sağlaması gerektiğini belirten Spahn, para politikasında normalleşmenin yakın zamanda başlamaması halinde bunun negatif yan etkileri olabileceği uyarısında bulundu.
Güney Kore'nin yeni Devlet Başkanı Moon Jae-In, Pyongyangyönetiminin silah geliştirme iddiasını devam ettirmesinin artırdığı gerilimin Kuzey ve Güney Kore arasında sınır boyunca askeri çatışmalar yaşanmasını yüksek bir olasılık haline getirdiğini savundu.
ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi yüzde 4,1 düşüşle 398,8 puan oldu..

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU

Beyaz Saray'da Türkiye saatiyle 20.07'de tamamlanan görüşmenin ardından Erdoğan ve Trump ortak basın açıklaması yaptı.Trump, Türkiye ile onlarca yıldır müttefiklik ilişkisi içinde olduklarını vurgulayarak, Kore Savaşı'nda birlikte savaştıklarını ve bunu unutmadıklarını ifade etti. Trump: "Türk halkı son dönemde korkunç terör saldırılarına maruz kaldı. Destek ve başsağlığımızı ilettik. IŞİD ve PKK terör örgütlerine karşı Türkiye'ye destek veriyoruz," dedi. Erdoğan'ın bugünkü Beyaz Saray ziyareti sonrası ABD Başkanı Trump,Twitter hesabından "Erdoğan'ı ağırlamak şerefti" mesajı yayınladı.Erdoğan da bu paylaşıma teşekkür mesajıyla cevap verdi.
Donald Trump, kişisel Twitter hesabı aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'la gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısından görüntü paylaşarak, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Beyaz Saray'da ağırlamak büyük bir şerefti," diye yazdı.  Beyaz Saray'da Erdoğan ve Trump görüşmelerinden sonra, kimliği bilinmeyen kişi çitlerden atlayarak sarayın bahçesine girmeye çalıştı. Bunun üzerine bahçede bulunanlar güvenlik nedeniyle tahliye edildi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın, görevden aldığı eski FBI başkanı James Comey'den, eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'in Rusya'yla bağlantılarına ilişkin ilgili yürütülen soruşturmayı kapatmasını istediğini iddia etti.James Comey, geçtiğimiz hafta Trump tarafından görevden alınmıştı.    Michael Flynn ise, göreve gelmeden önce Rus yetkililerle görüştüğü iddialarının ardından gelen baskılar üzerine Şubat ayında istifa etmişti. 
Nomura ekonomisti İnan Demir, Türkiye'nin kredi büyümesine ilişkin raporda, Türkiye'deki politika yapıcıların büyümeye tek yönlü bir şekilde odaklanmasının dışsal dengesizlikleri daha kötü hale getirebileceğini belirtti.Bahsi geçen raporda, ülkedeki cari açığın, beklenen borç büyümesi kayda değer bir şekilde yavaşlasa bile, yıl sonuna kadar GSYİH'nin  yüzde 4.8'ine genişleyeceği,yavaşlama gerçekleşmez ise bu rakamın yüzde 6'ya çıkabileceği bildirildi. 
ABD ekonomisi için güçlü bir ikinci çeyrek büyümesi tahmininde bulunan Atlanta Fed, bu tahminini daha da yukarı revize etti.12 Mayıs'ta yaptığı açıklamada 2. çeyrek için büyüme tahminini yüzde 3,6 olarak tekrarlayan Atlanta Fed, dün açıklanan sanayi üretimi ve konut başlangıçları verilerinin ardından tahminini yüzde 4,1'e yükseltti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de kazanılan muharebe deneyimi ile ülkenin batı, güneybatı ve Arktik bölgelerini koruma ihtiyacının, yeniden silahlanmayı gerekli kıldığını ifade etti.  Suudi Arabistan ve Rusya'nın ortaya koydukları petrol üretim kısıntısı anlaşmasının Mart 2018'e kadar uzatılması önerisine OPEC içinden destek geliyor.
OPEC üyeleri Irak ve Venezuela üretime destek verdiklerini açıkladılar. Irak Başbakanı Haider al-Abadi, "Irak, global piyasadaki arz fazlasının düşürülmesi için üretimin azaltılmasına bağlı ve üretim kısıntısının OPEC'in alacağı bir karar ile uzatılmasını destekleyecek. Irak, pOPEC üyesi ülkelerin petrol üretiminde azaltımın devam ettirilmesi taraftarı" diye konuştu. 
Japonya'da sanayi üretiminin son verileri yukarı yönlü revize edildi. Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olan Japonya'da sanayi üretimi nihai rakamlarla Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9 azaldı. Öncü verilerde sanayi üretimi yüzde 2,1 düşüş olarak açıklanmıştı.

Günün önemli şirket haberleri 17/05/2017

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 17/05/2017

 

Petrol stok verisi sonrası düşüşünü sürdürdü

 

Altın yükselişini 5'inci güne taşıdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALAĞABEYLİ17 Mayıs 2017 23:37

    KAÇ YILDIR UĞRAŞIYORLAR.GELİŞMEKDE OLAN ÜLKELERİN ALTIN VE EURO DA AĞIRLIĞINI ARTTIRILMASI VE LİKİTE SAĞLANMASI İÇİN.YAZIK.EGERKİ BU ALIMLAR YERLİ İSE

  • KARTALAĞABEYLİ17 Mayıs 2017 23:26

    BUKADAR SAF OLUNMAZ.ANLAMIYORMUSUNUZ KANDIRILIYORSUNUZ

  • KERİZLER17 Mayıs 2017 23:25

    EGERKİ ALTIN VE EURO BAZ ALINDIĞINDA ALIM YERLİ İSE EN BÜYÜK HATAYI YAPTILAR.ENBAŞDA YUNANISTANA LİKİLİTE SAĞLADINIZ.DESTEKLER İSE HEP ZAYIF .VE BU LİKLİTE BORSADA DESTEKLERDE OLACAK.VE ORTA VADEYE DAYALI HEP KAZANÇ VE PİASA İÇİN DİRENÇ

  • şehmuz nar17 Mayıs 2017 23:02

    BORSANIN ALTERNATİFİ YOK. EN DEÇ HAZİRAN SONU BİST100 YÜZ BİNİ GEÇER.

  • KARTALAĞABEYLİ17 Mayıs 2017 18:58

    BU SERMAYE PİYASASININ NE YAPTIĞINI YADA YAPMAYA ÇALIŞTIĞINI ANLAYAN VAR MI?

  • ONUR17 Mayıs 2017 16:09

    mayıs çöküşüne yakalanmayın tutanın elinde kalan yerdeyiz

  • yalan17 Mayıs 2017 16:04

    bu ralli yalan ralli yalan dolan yalan ralli. düşeni yükseleninden çok olan ralli yalan dolan yalan ralli.

  • mecnun17 Mayıs 2017 15:55

    zorene daldım ya herru ya merru

  • recep17 Mayıs 2017 15:05

    yeter artık kazanamadığımız akçansalarımı satıp garanti bankası aldım sabah sabah lanet olsun şirket tahtalarına