E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
07 Nisan 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 günü yüzde 0.20 oranında düşüşle 88 bin 497 puan seviyesinden kapattı

Güne ABD'nin Suriye operasyonunun etkisi ile satıcılı  başlangıç yapan BIST-100 gün içinde gelen tepki alımlarıyla 88.840 puan seviyesine kadar yükseldi.Ancak küresel piyasalardaki tansiyonun gün içinde devam etmesiyle seans sonuna doğru gelen satışlarla günü yüzde 0.20 oranında düşüşle 88.497 puan seviyesinden kapattı.Bankacılık endeksi yüzde 0.14 oranında yükseldi,sanayi endesksi yüzde 0.29 oranında düştü.Tüm gün için işlem hacmi 2.966 milyar TL oldu.En çok hacim yaratan hisseler Garanti Bankası,Türk Havayolları ve Goodyear oldu.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

ABD'nin Suriye'yi vurmasına Türkiye'den art arda açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Suriye'deki üsse saldırısıyla ilgili 'Olumlu bir cevap olarak değerlendiriyoruz" dedi. Kalın'ın açıklaması şöyle: "Amerika Birleşik Devletleri tarafından Humus'ta bulunan Şayrat Hava Üssü'ne yönelik bu sabah gerçekleştirilen hava saldırısını, Esed rejiminin savaş suçlarına karşı verilmiş olumlu bir cevap olarak değerlendiriyoruz.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD'nin Suriye'de bir askeri üssü bombalamasının bundan sonraki katliamları önleme etkisi olacağını zannetmediğini söyledi. ABD'nin askeri üssü bombalasının gösteriş olduğu görüşünü savunan Zeybekci, "Suriye yönetiminin böyle bir katliamdan vazgeçeceğini, masum insanları katletmekten vazgeçeceğini, bunun ciddi engelleyici etkisinin olacağını ben zannetmiyorum. Bu saldırı, bu müdahale, sözle yapılan söylemlerin belki bir tık üzeridir" dedi.
İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi verilerine göre ülkede sanayi üretimi şubat ayında yüzde 0,7 azaldı. İngiltere GSYH'sinin yüzde 10'unu oluşturan imalat sektöründe üretim ise şubat ayında yüzde 0,1 geriledi.
Almanya'da sanayi üretimi Şubat ayında beklentinin üzerinde kalarak aylık %2,2 (yıllık%2,5) artış gösterdi. Fransa'da dış ticaret açığı Şubat ayında 6,6 milyar Euro olarak gerçekleşti.
Fitch Ratings, Güney Afrika'nın yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını BBB-'den BB+'ya indirdi. Notların görünümü 'durağan' olarak belirlendi.Ülke Tavanı notunu BBB'den BBB- seviyesine düşürdü.Güney Afrika'nnın notunun düşürülmesine neden olarak aralarında kabinede büyük değişikliğe gidilmesinin de yer aldığı son siyasi gelişmeleri işaret eden Fitch, bu gelişmelerin yönetişim ve kamu finansmanı standartlarını zayıflattığını vurguladı.
ABD'de Mart ayında istihdam yaklaşık 10 yılın en düşük seviyesine indi. Bu gelişme, isthdam piyasasının daha 'sürdürülebilir' hızda ilerlemeye döndüğünü gösterdi. ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre tarım dışı istihdam Mart'ta 98 bin arttı, işsizlik oranı %4.7'den %4.5'e geriledi. İşsizlik oranı böylece Mayıs 2007'den beri en düşük seviyeye indi.

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU

Özellikle Suriye’nin İdlip kentinde Suriye rejim güçlerinin kimyasal silah kullandığı ve aralarında çok sayıda çocuğunda olduğu sivillerin hayatını kaybetmesi sonrası Trump askeri seçeneklerin de masada olduğunu belirtmişti.Trump yönetimi,Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı sorumlu tutmuş ve bunun sonuçları olacağını söylemişti. Türkiye saatiyle 04:00 civarında Amerika, bölgedeki donanma gemilerinden Suriye'deki hava üslerini hedef alan bir saldırı başlattı. Suriye'de Şinsar ve Şayrat hava üslerinin hedef alındığı, bu iki hedefe yaklaşık 60 kadar Tomahawk Cruise füzesi fırlatıldığı belirtiliyor. Pentagon'dan bir askeri yetkili vurulan üslerle ilgili olarak, "Kimyasal saldırının bu üslerden yapıldığını düşünüyoruz. Bir sonraki talimata kadar yaptıklarımız bununla sınırlı kalacak" şeklinde konuştu. Açıklamasında Suriye'nin İdlib kentinin Han Şeyhun beldesindeki sivilleri hedef alan kimyasal saldırıyı hatırlatan Trump, Suriye rejiminin kimyasal silah kullandığına hiç şüphe olmadığını belirtti.

Petrol ABD'nin Suriye operasyonu ile sıçradı

 DOLAR/TL 3.73 SEVİYESİNDE

Parite şu sıralarda ise 3,7321 seviyesinde.Dolar/TL'de sabah oluşan tansiyon etkisini bir miktar yitirdi ancak dolar kurunda 3.7180 seviyesinin altına doğru gevşemelerin oluşamadığını ve bu noktalardan tekrar tepkilerin geldiğini görüldü.
ABD'nin İdlib'de mualiflere karşı düzenlenen kimyasal saldırıda kullanıldığı öne sürülen üssü vurduğunun duyulmasının ardından Dolar/TL  3.7498 seviyesini gördü

Altın, ABD füzeleriyle fırladı

 

    

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)