E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Borsa İstanbul yükselişle kapandı
05 Nisan 2017 - 18:10 borsagundem.com

Güne yüzde 0.47 oranında düşüşle başlayan BİST-100 kayıplarını geri alarak günü yüzde 0.48 oranında yükselişle 89 bin 037 puandan kapattı.

BORSAGUNDEM.COM


Güne yüzde 0.47 oranında kayıpla 88 bin 199 puanla başlayan BİST-100,günün ilk yarısında dar bantta hareket etti.Gün içinde gelen alımlarla 88 bin 600 puan seviyesinin üstüne çıkan endeks günü yüzde 0.48 oranında yükselişle 89 bin 037 puan seviyesinden kapattı.Borsa İstanbul'da tüm gün için işlem hacmi 3.570 milyar TL oldu.Gün içinde en yüksek 89.037 puanı endüşük 88.129 puanı gördü.Günün en çok hacim yaratan hisseleri  Garanti Bankası,Halkbank ve Emlak konut oldu.    

GÜN İÇİNDEKİ ÖNEMLİ GELİŞMELER

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu  Üyesi Ahmet Faruk Aysan kişisel nedenlerle görevinden istifa etti. Şimşek twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Aysan kişisel nedenlerle ayrıldı, akedemi hayatına dönüyor. Gösterdiği yoğun çalışma ve bağlılık için kendisine minnettarız" dedi. Almanya'da hizmet sektörü satın alım yöneticileri endeksi (PMI) mart ayında nihai 55.6'ya yükselerek 15 ayın zirvesine çıktı.
Rusya’da hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi, mart ayında 56,6 puana yükseldi. şubat ayında 55,5 puan olan hizmet sektörü PMI, martta 56,6 puana çıktı.
Gün içinde, gelişmekte olan ülke para birimlerinde yaşanan satış baskısının etkisiyle dolar/TL 3.70 seviyesinin üstünü gördü.Gedikli dolar/TL kurundaki hareketlilik ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, "Şu anki doları yükselten gerekçeler ise tamamen suni küresel gündemlerin köpürtülmesi" diye konuştu.
ABD'nin bordrolar üzerinden hesaplanan ve istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektörde istihdam beklentilerinin çok üzerinde geldi. ADP  Mart ayında özel sektörde istihdam 263 bin artış gösterdi. Piyasalarda beklenti 180 bin artış olacağı yönündeydi.
ABD'de ISM Hizmet Endeksi Mart ayında 55.2 oldu beklenti 57'ydi. Endeks Şubat ayında 57.6 ile 2015'ten beri en yüksek seviyeye çıkmıştı.

ABD piyasaları pozitif açılış gerçekleştirdi.Dow endeksi yüzde 0.19 oranında,S&P500 yüzde 0.56 oranında yukardan işlem görmekte.


DOLAR/TL 3.69 TL SEVİYESİNDE

Dolar/TL gelişmekte olan ekonomilere yönelik artan satış baskısının etkisiyle 15 Mart'tan bugüne ilk kez 3.70'in üzerini test etti. Küresel bazda dolar endeksinin değer kazanmasıda yükselişi destekledi.Önceki gün açıklanan enflasyon rakamları sonrası piyasada başlayan baskı devam ederken,referandum belirsizliğinin de etkileri görülüyor.Sabah 3.66 seviyesinden güne başlayan Dolar/TL gün içinde en yüksek 3.7052 seviyesini gördü.Saat 18:05 itibariyle 3.6958 seviyesinde bulunuyor.


KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU?

ABD hisse senetleri, yatırımcılar ekonomik görünüme ilişkin riskleri fiyatlarken geriledi ve üç seans art arda kaybetmeye yöneldi. Yatırımcılar, mali teşvik politikasının hayata geçirilip geçirilmeyeceğini değerlendiriyor. Yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri altın ve yen gibi varlıklar ise Trump/Xi zirvesi öncesinde taleple karşılaşarak yatırımcıların temkinli olduklarını gösteriyor.İki lider ABD Başkanı Donald Trump'ın 20 Ocak'ta göreve başlamasından bu yana ilk defa yüz yüze görüşecek. Cuma günü sona erecek görüşmelerde ticaret ve güvenlik konularının gündeme gelmesi gerekiyor.Ayrıca görüşmede Kuzey Kore nükleer tehdidine de ayrıca bir parantez açılacağından söz ediliyor.

Fed üyesi Lacker  Medley Global Advisors adlı şirkete bilgi sızdırdığı iddiaları üzerine istifasını verdi. Bu sene Fed kararlarında oy hakkı bulunmayan Lacker’ın istifası Fed faiz patikasına ilişkin kararlarda etkili olmayacak.

Günün önemli şirket haberleri 05/04/2017

Petrol, ABD stok verisiyle kazancını korudu

Altın 5 haftanın zirvesi yakınında tutundu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)