E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul doları 4.35 liraya sabitledi---

Borsa İstanbul doları 4.35 liraya sabitledi

Borsa İstanbul doları 4.35 liraya sabitledi
09 Ağustos 2018 - 15:30 borsagundem.com

Dolar kurundaki aşırı yükselişe Borsa İstanbul önlem alıyor. Veri hizmeti verdiği üyelerine dolar kurunu BİST, 4.35 olarak belirledi

Borsa İstanbul teknoloji hizmetleri ve veri dağıtımı için uygulanan tarifede değişikliğe gitti. Mayıs-Haziran-Temmuz dönemlerinde doları 4.20 liraya sabitleyen BİST aşırı yükseliş karşısında Ağustos-Aralık 2018 tarihleri arasında vereceği veri hizmetleri için doları 4.35 liraya sabitledi.

Borsa İstanbul'dan üyelerine yapılan açıklama şöyle:

Sayın Üyemiz

Bilindiği üzere, 07/06/2018 tarihli ve 2018/44 sayılı Borsamız Duyurusu çerçevesinde, Borsamız teknoloji hizmetleri ve veri dağıtımı için uygulanan ABD Doları cinsinden ücretlere istinaden düzenlenen 2018 yılı Mayıs-Haziran-Temmuz dönemlerine ait faturalarda yurtiçinde yerleşik kurumlarımıza ABD Doları/TL kuru için 4,20’lik üst sınır uygulanmıştır. Bahsi geçen uygulamanın süresinin Ağustos 2018 itibariyle dolmuş olmasından dolayı, yurt içinde yerleşik kurumlarımızın maliyetlerinin öngörülebilirliğine katkı sağlanması amacıyla Ağustos-Aralık 2018 dönemi için yeni bir düzenleme yapılmasına karar verilmiştir.

Bu kapsamda, Borsamız teknoloji hizmetleri ve veri dağıtımı için uygulanan ABD Doları cinsinden ücretlere istinaden düzenlenecek Ağustos-Aralık 2018  dönemine ait faturalarda ABD Doları/TL kuru için 4,35’lik üst sınır uygulanacaktır.

Bilgi edinilmesini rica ederim.
Saygılarımla,
Mehmet Gönen
Genel Müdür Yardımcısı (V)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)